Nu är det snart dags för er nyföddfotografering och det ska bli superkul! På denna sidan kan ni läsa om allt ni behöver tänka på innan fotograferingen och vad ni behöver ha med er.

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Innan bokning

Innan er fotografering bokar vi en tid och ni betalar fotograferingsavgiften. Det gör ni på swishnummer 1230268946 (Fotograf Maria Ekblad, Andviken AB) senast dagen innan er fotografering.

Prislistan har ni fått skickade till er, men om ni vill kika på den igen finns den här! 

Att tänka på & förbereda innan fotograferingen

Bebisen – Jag brukar oftast fota bebisarna inlindade i gosiga filtar. Jag har massor med sådant i studion så ni behöver inte ta med något speciellt för bebisen att ha på sig om ni inte vill det. Det kan vara fint att ha en helsvart eller helvit body på bild, så det kan ni ta med om ni vill. Dock är det viktigt att de kan äta ordentligt under fotograferingen, så vi får en mätt och nöjd bebis lagom till bilderna.

Kläder till föräldrar – Föräldrar får också gärna ha enfärgade kläder utan tryck och mönster. Jag brukar främst rekommendera vitt, beige, pasteller, eller svart. Jag har även en garderob med klänningar som man kan låna till sin fotografering.

Klädet till syskon – Jag har en del klänningar till barn i studion man gärna får låna också, främst till 1-4-åringar. Jag rekommenderar kläder utan tryck och starka färger där också, för att få harmoni i bilderna.

Skor och strumpor – Barn är oftast också barfota på bilderna, men om någon har strumpor är det viktigt att de är i en neutral färg, gärna svarta, och utan mönster. Om de vuxna ska vara finklädda kan det vara fint med finskor för partnern också.

Smink och hår – Jag brukar rekommendera att föräldrar sminkar sig och fixar sitt hår på ett sådant sätt man är bekväm i. Många väljer utsläppta firsyrer och lockar i håret, då det kan vara fint med lite vind i håret från mina fläktar om man har längre hår.

Tatueringar – Och då syftar jag främst på barntatueringar! Många barn gillar ju sådana gnugg- tatueringar, men det kan också synas mycket i bilderna, speciellt om de är avskavda som de blir efter ett tag. Så om ni har bokat in en fotografering, försök att inte gadda er och barnen innan fotograferingen!

Någon leksak som betyder något – Det kan vara fint att ha med ett extra älskat gosedjur eller snutte på bild. Om ni vill ha med något sådant personligt får ni gärna ta med det.

barnfotografering_sexmanadersfotografering_alingsas_fotografmariaekblad

Under fotograferingen

Oftast kommer bebisarna sovande då många somnar i bilen. Om det är möjligt är det bra att matcha in så man matar bebisen ordentligt innan ni åker, så kan jag börja med att linda in bebisen direkt när ni kommer till studion. Jag börjar alltid alla nyföddfotograferingar med att fota bebisarna inlindade, för de tycker det är väldigt gosigt då de har haft det så tight i magen.  Jag varierar med olika uppsättningar med skålar, bakgrunder och rekvisita. Jag brukar avsätta 2,5 timmar för fotograferingen då det kan bli en del matpauser och man också behöver tid för blöjbyten och liknande.

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Familjebilder

Under fotograferingen fotar jag alltid familjebilder om man vill det. Man kan antingen använda mina klänningar från studion för att skapa fluffiga drömlika bilder eller ha vanliga kläder för mer klassiska foton. Eller göra både och!

nyföddfotograf göteborg nyföddbilder fotograf Maria Ekblad familjefoto sykonbild

Syskonbilder

Om det är syskon med på fotograferingen kan upplägget variera även där. Jag brukar oftast ha bebisen inlindade även då, så blir det lättare för barnen att hålla dem. Om syskonen är väldigt små brukar de mest få ligga eller sitta bredvid bebisarna, och om de är större kan de få hålla om de är mogna för det. Olika barn är olika blyga, så därför börjar jag ibland med syskonbilder, eller gör dem längre in under fotograferingen. Det kan vara bra om en förälder är beredd att gå ut med syskonet eller åka iväg när man har tagit syskonbilder och familjebilder ifall barnet börjar bli uttråkat i min studio.

Bildvisning

Cirka 1-2 veckor efter fotograferingen så är det dags för bildvisning, som för tillfället görs digitalt på zoom. Vi går tillsammans igenom de olika bilderna från fotograferingen och mina olika val av tavlor och ramar. Jag guidar er genom hela processen och finns med som smakråd och tillsammans kommer vi fram till vad ni vill beställa. Till bildvisningen har jag gjort ett lätt redigering, och de bilderna ni väljer att köpa gör jag sedan en fullständig redigering.

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Betalning och leverans

Ni kan välja mellan att betala direkt mer swish på fotograferingen eller betala via faktura. Från och med att fakturan är betald har jag upp till 6 veckors leveranstid för era tavlor och bilder. Om man väljer att betala direkt på bildvisningen får man förtur i min redigeringskö och får bilderna inom 1,5 vecka.

Under den leveranstiden redigeras det sista på era bilder, beställer ramar och ramar in era tavlor i studion. När er beställing är färdig så meddelar jag er så fort som möjligt och ni kan komma och hämta den i studion. Jag brukar inte posta leveranser för att de inte ska gå sönder eller komma bort.

Betalning och leverans

Efter ni valt ut ert köp får ni ytterligare en faktura. Från och med att den är betald har jag upp till 6 veckors leveranstid för era tavlor och bilder. Ni kan även välja att betala med swish på bildvisningen, coh då brukar digitala bilder kunna levereras snabbare. Under den tiden redigeras det sista på era bilder, beställer ramar och ramar in era tavlor i studion. När er beställing är färdig så meddelar jag er så fort som möjligt och ni kan komma och hämta den i studion. Jag brukar inte posta leveranser för att de inte ska gå sönder eller komma bort.

Hitta till studion

Studion finns på Sveagatan 8 i Alingsås. Det är i samma hus som Kommunal men man går in i porten på höger kortsida av huset. Man kan parkera framför huset bredvid Hemköp. När ni är framme kan man ringa på på porttelefonen, och då får man slå in Andviken AB, vilket är mitt företags namn.

Parkeringen framför huset.

eller