diary.

En bra bit på vägen

En bra bit på vägen

När jag gjorde det här blogginlägget så fick jag gå tillbaka ganska långt i arkivet för att hitta de andra bilderna och det får mig alltid att bli så himla stolt och glad. Gud vad länge jag har kämpat för att vara där jag är idag. 

Många kunder frågar mig hur länge jag har fotogaferat och det börjar ju faktiskt närma sig ett tioårsjubileum för mig som fotograf. Men jag har ju inte jobbat heltid med detta hela tiden. Det är verkligen mycket tid, energi och vilja som krävs för att man ska kunna nå dit man vill som egenföretagare. 

Blod, svett, tårar och en enorm vilja. Men också kreativitet, mod och en magkänsla för vad som är vettigt att göra och inte. Jag har lärt känna så mycket härliga kunder, fotografer och andra i branschen. Provat fota utomhus, lärt mig studiofotografering, startat en podd och en youtubekanal och lärt mig att filma. Allt detta har flätats samman till där jag är idag och jag är verkligen nöjd med hur långt jag har kommit på vägen.

Sen har jag såklart gjort en del misstag och ibland har man valt vägar som kanske inte har varit de snabbaste. Ibland kan jag till exempel ångra att jag inte satsade enbart på studiofoto direkt för jag tycker jag ser potential i mina tidigare studiobilder. Och som ny fotograf lyssnade jag för mycket på andra fotografer och kurser istället för att gå min egen väg.

Jag är så glad att jag också satsade på företaget på heltid i år, för det har varit min dröm så länge. Det hade varit för deppigt att aldrig prova och nu när jag gör det så märker jag att det går bra utan att ha foten kvar i ett annat jobb.

Jag känner ju stor ömhet för nya fotografer, det är delvis därför jag gör min podcast Fotopodden, för jag vill bidra till branschen och alla där ute. Sedan är jag också ny på vissa saker (håller på att starta upp en ny grej som jag kommer dela med mig av senare) och är därmed tillbaka i att inte ha full koll på allting. 

Så jag har kommit en väldigt bra bit på vägen och är så glad för allt jag gjort. Men har också så mycket planer framåt och är pepp!

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotograf i Göteborg

En av mina allra tidigaste nyföddfotograferingar i min gamla studio i Göteborg.

Älskar fortfarande dessa bilderna från cirka 2017. 😍

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås