diary.

En bit av sommaren

En bit av sommaren

Idag börjar jag jobba igen, efter tre veckors semester. Jag önskar jag hade en vecka till ledigt, fast egentligen inte nu, utan att jag hade haft fyra veckor och börjat en vecka tidigare. Det känns som jag precis har varvat ner ordentligt, och hade velat njuta av det lite till. Men samtidigt så har jag ju ett jobb jag verkligen tycker om, vilket känns som det är få förunnat. Och vardagen kommer ju ändå, så det är ju bara att hugga tag i arbetet. :)

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Semestern har varit jättefin. Jag kände mig lite stressad innan, för jag är inte van att ha så sen semester som jag hade. Funderade på om det fortfarande skulle hinna kännas somrigt och om jag skulle hinna göra allt jag ville. Och det var verkligen inga problem. Vi har umgåtts massor med våra familjer. Badat, grillat, sovit länge och umgåtts ikapp med släkt och vänner som man inte träffat på länge. Vi har varit många dagar hemma hos mamma och pappa. De har byggt världens härligaste brygga, så där har vi hängt nästan alla soliga dagar.

Jag som är uppvuxen vid den här sjön har insett ännu mer hur mycket jag tycker om just sjöar och att jag verkligen vill bo nära en i framtiden. Jag älskar Göteborg men vad det är värt mycket att ha nära till vatten och natur. Extra roligt är att jag och David köpte varsin SUP (stand up paddle board) och har börjat paddla på små utflykter. Jag har en färdig vlogg från semestern som jag har tänkt att lägga upp, jag ska bara få godkänt på min ansökan om spridningstillstånd från Lantmäteriet.

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Semester är ju en tid för reflektion, och jag har kommit fram till några saker som jag vill fokusera på och några som jag vill ändra lite på. En av sakerna är att jag vill blogga lite mer igen. Jag tycker ju det är jätteroligt, så jag kommer nog att lägga lite mer fokus här igen när jag hinner.

En annan sak är att jag ska styra upp min tid med företaget bättre. Det är inget som påverkar mina kunder eller någon annan, men jag har så lätt att bara köra på om jag är inne i det jag håller på med. Men man gör ju faktiskt ett mycket bättre jobb om man är utvilad och arbetar under vettiga tider, så jag ska bli bättre på att ta regelbundna pauser, äta lunch på en bra tid och avsluta arbetsdagen lagom sent. Helt enkelt bli en lite bättre chef till mig själv. Inte för att det är jättedåligt nu, men små ändringar i detta kan nog göra mycket.

En sak som jag vill behålla från semestern, är att jag vill göra mer av det som jag tycker om. Det känns som att alla mina intressen blommar upp såfort jag har tid över, och jag mår så bra av det. Rita, springa, fota för min egen skull, läsa, laga god mat. Träffa mina nära och kära mer. Vara ute i naturen mer. 😍

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Har ni kommit fram till något speciellt under ledigheten?

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås