NU BOKAS HÖST & VINTER 2024

Hudlöst

Ni som sett min årssammanfattning från 2015 kanske la märke till att jag inte hade lika mycket självporträtt från den senare delen av året som den första. Anledningen är att jag har haft stora problem med min hud, och har inte velat vara med så mycket på kort. Men jag gillar ju samtidigt att vara uppriktig med er, och detta inlägget är ytterligare att bra steg för mig i att tänka ”det är bara hud, jag behöver inte bry mig”.

Jag har alltid haft mycket problem med min hud, jag är en av de mest allergiska personerna jag själv vet om. Mina allergier är kontaktallergier, det vill säga att huden blir sjuk av parfym, konserveringsmedel och kemikalier som finns i vanligt schampoo, tvål, rengöringsmedel, tvättmedel, parfym, smink, handkräm, diskhandskar, clementiner och så vidare… Jag gör så gott jag kan för att undvika detta, och har hittat en tvål som funkar och en mascara som går bra. Jag brukar inte bry mig så mycket för jag är van, men i vinter har kylan och något som jag inte riktigt kan sätta fingret på gjort att jag haft superstora reaktioner både i ansiktet och på halsen. Jag har verkligen fått jobba med att känna mig fin ändå, och tänka att jag blir inte mindre rolig, smart, sämre kompis/flickvän/dotter/kollega för att jag har sår på kroppen. Men när folk pratar med mig och jag märker hur blicken dras från mina ögon till min hals då känns det riktigt jobbigt. Nu börjar äntligen halsen läka och jag har med hjälp av min doktor fått ordning på det här för den här gången. Så himla skönt. Och, i fortsättningen ska jag fortsätta fota självporträtt och vara med på kort, trots sjuka eksemutbrott eller ej. :)

Namnlöst-1

Till vänster är en riktigt dålig dag för halsen, och jag var på sjukt dåligt humör för detta. Till vänster börjar det bli bättre!