diary.

Första året jag tävlar i SM

Första året jag tävlar i SM

En sak som känns otrolig är att jag är med och tävlar i Svenska mästerskapet i fotografi i år! Jag har varje år tänkt att jag borde skicka in bilder, men det är samtidigt en så hård tävling så jag har varken velat eller vågat. Men i år var det dags, och några timmar innan deadline skickade jag in mina bidrag.

Det är ju speciellt att tävla med något konstnärligt, men jag vet att jag kommer lära mig väldigt mycket av detta. Man får ju stor feedback på sina bilder, och det är väldigt noggrant rent fototekniskt så det blir utvecklande för deltagarna.

Det är faktiskt det som har gjort att jag har dröjt länge med att delta, för att det känns som man måste jobba på en sådan otrolig detaljnivå och ha väldigt mycket tanke bakom varje bild. Men jag bestämde mig för att inte övertänka så mycket utan skickade in bidrag som jag är stolt över, och så skapade jag också bilder specifikt för SM nu i veckan när jag blivit frisk. Så bara det är jag redan väldigt stolt över, för det har varit ett stort steg för mig.

Nu så tittar en jury på ens bilder digitalt, och 12 augusti får man reda på om man har gått vidare till final. Då ska bilderna printas och lämnas in för bedömning, och så är det en live-jurering i början av oktober som råkar hållas här i Alingsås. Man får inte visa bilderna innan tävlingen är slut, men håll tummarna och be till fotogudarna för mig, så uppdaterar jag så fort jag vet mer!

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås