diary.

Så kan du stötta din fotograf

Så kan du stötta din fotograf

Det finns en trendande TikTok och reel som många fotografer delar just nu om hur man kan stötta sin fotograf, och jag tycker den är så himla bra så jag vill skriva om den här. För det finns många saker man kan göra som kan vara väldigt värdefulla, utöver att boka fotografering och köpa bilder och tavlor. Så har du en fotograf du vill supporta kan du…

 

Följa och interagera på sociala medier

Sociala medier är ju ett av de vikigaste sätten som man som fotograf når ut till nya (och gamla) kunder. Så att gilla, kommentera och dela inlägg är väldigt uppskattat, för det hjälper algoritmerna att förstå att det här är bra grejer som ska spridas till fler personer.

 

Hålla kontakten genom att gå med på maillistan

Om din fotograf har en maillista så är det jätteroligt när kunder och potentiella kunder är med där. Där är det inga algoritmer som bestämmer om ens material ska nå ut, och fotografen brukar ofta dela med sig av sina bästa tips och erbjudanden (jag gör det iallafall  😉)!

 

Tagga fotografen i dina bilder på sociala medier

Om du tycker om att dela med dig av dina bilder på sociala medier, tagga jättegärna fotografens konto. Även detta ger mer spridning och gör fotografen en stor tjänst.

 

Visa upp dina bilder i ditt hem

Om du har köpt tavlor eller fotoböcker från din fotografering, se till att de är framme i ditt hem. Dels för att tavlor mår bäst av att hänga på väggen (annars kan ramar på sikt bli skeva faktiskt) men också för att det är ju det som är hela syftet med att köpa något så fint från fotograferingen. Och det är också ett plus för din fotograf, för då får fler se bilderna i den rätta miljön.

 

Tipsa i facebookgrupper

Om du hänger i facebookgrupper där folk ibland frågar efter en fotograf, passa på att tipsa om din fotograf där. Det är många som hittar nya fotografer så, och det kan vara toppen om det är rätt målgrupp i just den facebookgruppen.

 

Lämna en recension

Om din fotograf finns på Google eller Facebook kan man lämna en recension. Det kan också betyda mycket!

 

Rekommendera vänner

Och till sist, det allra viktigaste, är att rekommendera dina vänner! Om du är nöjd med din fotografering och dina bilder så är det guld värd med rekommendationer för att det är ju väldigt många som väljer att gå till samma fotograf som sin kompis. Och det är också väldigt roligt när man märker att det kommer en efter en från samma kompisgäng eller familj. 🥰

 

Och så vill jag också passa på att tacka er fina kunder och vänner som redan gör detta. Jag ser er och det betyder så mycket. 

 

 

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås