Fotograf Maria Fotopodden
   diary.

Inför semester & nya släpp av Fotopodden

Fotograf Maria Fotopodden

Inför semester & nya släpp av Fotopodden

Hej från högkvarteret, det vill säga min redigeringshörna. Idag går datorerna för fullt, för jag håller på och förbereder massor med olika saker.

Dels ska jag gå på semester snart. Jag tänkte först att jag inte skulle ha någon semester då jag har varit föräldraledig innan juni, men jag insåg att dels behöver vår familj ledig tid ihop tillsammans, men också att jag har jobbat väldigt mycket under våren. Jag var ju föräldraledig 2 dagar i veckan men de dagarna var så fullknökade att jag jobbade som en galning då, och rent pengamässigt jobbade jag ungefär 70-80 % på 40 % arbetstid. Så, semester behövs för den här fotografen.

Jag kommer helt enkelt lösa det så att de som redan har bokat fotograferingar kommer att fotas på några få dagar under juli och första veckan av augusti och så är jag ledig resten av tiden. De som vill boka mig kan få tider på de dagarna, om det inte går att vänta till augusti. Vissa fotograferingar går ju att skjuta på, medan andra som nyföddfotografering och vissa gravidfotograferingar (om man har gått långt i graviditeten) behöver göras inom en viss tid.

Det andra som jag förbereder är min come back med Fotopodden. Det är min podcast där jag intervjuar fotografer om deras arbete. Jag har haft podden sedan 2017, men har haft lite pauser under åren, nu senast i och med föräldraledigheten. Men i höst kommer en sprillans ny säsong, och eftersom Youtube också har släppt podcaster som en funktion på deras plattform planerar jag också att släppa en videoverison av podcasten. Så då kan man välja om man vill titta på intervjuerna eller om man vill lyssna på dem som vanligt i sin poddapp.

Så jag är i fullt kreativt mode, och läser på hur man spelar in videopoddar på distans och på plats, vilka tekniska lösningar som behövs och lär mig massor om ljud och inspelning och sådant. Brinner på kreativitet och ser så mycket fram emot detta! Om du inte prenumererar på Fotopodden på YouTube tycker jag du ska göra det, och har du inte lyssnat på de gamla avsnitten än finns ett helt arkiv med gamla avsnitt!

 

Fotograf Maria Ekblad Fototpodden

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås