diary.

Vecka 24

Vecka 24

Alltså veckorna swishar ju bara förbi! Jag tror det har att göra med julrusch och allt, men jag har knappt hängt med på att det är vecka 24. Men det är det! Och, det här är ju första veckan jag inte har en ”riktig” studiobild att lägga upp på bloggen. MEN jag kan säga att jag har försökt, hela två omgångar att fota en viss sorts gravidbild på mig själv. Men den första gången lyckades jag inte hålla tyget rätt så den blev alldeles för avklädd tycker jag, och den andra gången blev ALLT suddigt. Så jag har kämpat men får finna mig besegrad, trots att det är irriterande. Istället blir det den här bilden som jag bara tog i förbifarten i studion. Jag har ju den andra bilden att spara till mitt lilla fotoprojekt även om den inte blev okej nog till bloggen. Så ibland får det vara så, även om jag inte är nöjd. Och, det visar verkligen att man SKA gå till en riktig fotograf, trots att man själv är bra på att fota. Längtar till vår bokade gravidfotografering i februari. 🥰

Denna veckan så märks det verkligen att bebisen växer där inne. Hon sparkar starkare och buffar runt där inne, och är en liten vilding på nätterna. Jag har också börjat tycka det är lite bökigt att börja mig fram och ta upp saker på golvet eller ta på mig skorna, för magen tar emot, och det är ju bara början. 😅

Jag har också börjat tänka mer och mer på att vi faktiskt ska få en liten liten familjemedlem, och det känns så fint. Det var sådant stort fokus för mig att bli gravid, och sedan så var det overkligt länge att det faktiskt blev av att det först nu börjar gå att tänka på vad som händer efter jag går på föräldraledighet. Jag tror också det är för att julledigheten är något sorts mål jag har haft hela hösten, och vi har sagt att vi ska ta tag i mycket gällande bebislivet efter nyår. Till exempel börja kolla vagn och skaffa babyskydd och sådant. Så det blir roligt framöver.

Jag har också börjat få en ansvarskänsla för den lilla personen där inne. Det har jag väl haft från början men det är ännu starkare nu. Det känns som det är så mycket modersinstinkter som kickar igång i hjärnan. Jag har börjat få en känsla av att jag vill vara en bra person för henne, och göra bra saker för henne. Till exempel fick jag dåligt samvete för jag åt för mycket pizza denna veckan, och det känns som jag borde mata oss med mer nyttiga saker (vilket jag också gör). Och så åkte jag spårvagn i rusningstrafik hem från jobbet en dag och mådde verkligen dåligt för det var så mycket folk på vagnen. Jag kände direkt att det där tänker jag inte göra om så länge jag är gravid och det pandemi. Men det är ju fint, hjärnan som förbereder sig för att ta hand om en liten människa.

Det var allt för vecka 24, vi får se om jag lyckas bättre med en bild nästa vecka. 🙏🏻

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås