fotograf Maria ekblad gravid
   diary.

Vecka 27

fotograf Maria ekblad gravid

Vecka 27

gravidfotografering Göteborg fotograf maria ekbladHej från vecka 27! 🥳 Här är jag i min nuvarande favoritklänning!

Denna veckan fick jag kolla om jag hade graviddiabetes hos barnmorskan, för att en i min familj har diabetets typ 2. Jag har ju hört mycket om den där glukoslösningen innan men har försökt att inte lyssna så mycket på vad alla säger. Men även jag som älskar dricka läsk tyckte den var otroligt sötsliskig. Som att dricka sirap mer eller mindre. 😅 Men, jag svepte den och fick ligga på en brits och vila i två timmar. Jag somnade till och med haha. Sedan tog vi mer blodprov och allt såg jättebra ut! Så det kändes skönt att kunna stryka ett sträck över det.

Jag har börjat fundera mer på kring vad man behöver till bebisen, och vi har gjort en lista med det mest nödvändiga. Jag har också klickat hem lite kläder från en sida som heter Minikit.se, där de säljer begagnade kläder som är i fint skick. Supersmart ju! Jag blir helt rörd när jag ser alla gulliga små kläder vår bebis ska ha. Tänk att det kommer en liten person som vi ska leva livet med.

Vi har också pratat mycket om hemma att det inte är så långt kvar nu. Det känns som att vi hela tiden har sett julledigheten och nyår som en milstolpe, med ett tydligt före och efter. Och efter innebär jobb i 3 månader och sen bebis. Min barndomsvän säger att det bara kommer swisha förbi och det känns ju så.

Annars så känns det som det snurrar mer och mer tankar inför förlossningen i huvudet. Jag känner mig mest stressad över att åka in till förlossningen och behöva åka hem, eller att det ska bli något konstigt innan man är där. Min känsla är att bara jag är där så får resten lösa sig. Antagligen är det för jag läst så mycket om fulla avdelningar och sådant det senaste. Men jag ska försöka fokusera på att för de allra flesta blir det ju bra, och man hör ju oftast historierna där det hänt något speciellt.

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås