NU BOKAS HÖST & VINTER 2024

2018 – Vecka 16

2018 – Vecka 16

Vecka 16 är slut och det är dags att sammanfatta den. Det har varit en väldigt stressig och ganska jobbig vecka men det blev bra tillslut. :)

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotografi Göteborg

Jag har fått hem en ny LJUVLIG gravidklänning. Jag har beställt hem tre riktigt speciella inför vårens gravidfotograferingar och det här är en av dem. Ni vet ju att jag älskar broderade pärlor och min gråa med långa ärmar är så populär, så när jag såg denna ljusgröna så ville jag verkligen ha den till min samling. Finns för utlåning redan nu och bilder när den används kommer inom kort i mitt galleri med gravidkläder. :)

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotografi Göteborg

Den här fina i 60 x 40 cm från Ryans nyföddfotografering blev precis färdig för leverans i veckan. Det absolut vanligaste misstaget är att man väljer en för liten storlek, då tavlorna ofta ser mindre ut när de kommer upp på väggen bredvid alla möbler. Så därför älskar jag när mina kunder vågar välja ett lite större alternativ, för jag vet det kommer bli så snyggt hemma hos dem! 😍

fotograf maria ekblad nyföddfotografering i göteborg bebisbilder babyfoto

Och HÄR är anledingen till att veckan har varit stressig. Jag renoverar ju i mitt kök/bildvisningsrum i studion och det har varit så mycket med att försöka koordinera rörmokare, bovärdar som ska stänga av vattnet, hantverkare och leverans av kök. Det körde ihop sig direkt när vi skulle riva för det var så gamla rör så jag är så glad och tacksam att vi fick tag på bra rörmokare som kunde jobba med kort varsel. När jag kom till studion i fredags och såg att köket äntligen var borta blev jag nästan gråtfärdig av lättnad haha. Det må vara ett i-landsproblem, men jag har sådan hatkärlek till att bygga om.

fotograf maria ekblad nyföddfotografering i göteborg bebisbilder babyfoto

Men å andra sidan har ju vädret varit så himla härligt! Vårkläderna är på och jag älskar alla ljusa kvällar. Jag är sådan vädermänniska, jag märker att mitt humör stiger såfort solen lyser lite på ansiktet.

fotograf maria ekblad nyföddfotografering i göteborg bebisbilder babyfoto

Och jag har också varit på konset! Jag såg Miss Li på Pustervik tillsammans med en kompis och det var så längesedan jag hörde henne så det var roligt.

Tips, tankar och annat kul

» Ett fototips: sluta fotografera i raw med min kompaktkamera! Det har jag gjort och det är så skönt. Det är alltså de här bilderna som jag tar till bloggen och privat med familj och vänner. Så himla skönt, dels för jag behöver inte omvandla dem till jpg, de tar mindre plats och jag kan ändå öppna upp dem i camera raw och redigera dem om jag vill. Tips till alla er som är trötta på tunga filer på hårddiskarna som man ändå inte ska göra superstora förstoringar av. Man MÅSTE ju inte köra raw jämt. :)

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

nyföddfotografering göteborg bebisbilder fotograf maria ekblad