NU BOKAS HÖST & VINTER 2024

Svart & stilrent

Svart & stilrent

Goddag! Här kommer en uppdatering från studion. Jag skulle egentligen fotat tvillingbebisar igår, och haft en ettårsfotografering på stranden idag men Hans (stormen) hade andra planer för mig. Min första kund skulle åka från andra sidan Göteborg, och det är ju inte långt men det är inte kul att bli fast i en regnstorm i bilen med så små barn, så vi flyttade fotograferingen. Och även barnfotograferingen utomhus idag.

Så istället har jag redigerat massor med bilder och blivit klar med flera gallerier men också tagit tag i ett projekt i studion som jag har drömt om under min semester och knappt kunnat sova för jag har velat börja med direkt. Jag är ju sådan, får jag en idé ska det ske helst igår.

För jag gjorde ju om i min studio så att jag kan filma videos i samma del av studion där jag fotograferar. Och det var ju smart på ett sätt, men det blev också snabbt jobbigt för jag behövde ställa fram videoljus och mikrofoner och sedan städa bort dem varje gång jag hade en kund. Jag har redan innan vi flyttade till Alingsås drömt om en studio där jag kan bara ha alla video- och podcasting-utrustning framme och inte behöva rigga upp det varje gång. Men jag valde ju en lite mindre studio av olika skäl och då blir det ju lite mer compakt living.

Men, det som jag kommit på under mina nätter när jag inte har kunnat somna, är att jag KAN ju faktiskt möblera om inne i mitt printrum i studion. In dit går inga kunder, och inga små barn som kan välta utrustning. Först var jag osäker på om jag skulle få plats men efter en ommöblering så insåg jag att det skulle fungera perfekt.

Jag gillar verkligen svart bakgrund, för tycker det blir snygga skuggor och man syns bra mot det i video, så jag har använt mig av min svarta studiobakgrund av papper förut. Men jag skickade ett sms till min hyresvärd och frågade om jag fick måla väggen matt svart, och det fick jag.

Jag är så otroligt glad för detta, det kommer bli så snyggt på video och det kommer spara mig så mycket tid att inte behöva rigga upp och ner allt hela tiden. På bilderna ser det ju inte så matt ut, men färgen är blöt och jag ser redan hur snyggt det kommer bli när den torkar. Så imorgon blir det ett till lager svart färg och sedan ska jag styla det med snygga hyllor och snygga saker i bakgrunden. Video är verkligen något alla företagare behöver satsa på under 2023 och även framöver, och jag är så pepp och lättad att det kommer bli smidigare för mig nu!


Fotograf Maria Ekblad studio

svart bakgrund studio

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

nyföddfotografering göteborg bebisbilder fotograf maria ekblad