diary.

2020 i ord och bilder

2020 i ord och bilder

Okej, jag kan inte låta bli att göra en årssammanfattning på bloggen också. Vem vet, youtube kanske brinner upp imorgon, och då vill jag ha det samlat här också.

Beskriv året med tre ord

Jobbigt, oroligt och fint

fotograf maria ekblad

Årets bästa bild

Jag måste nog säga den här från Linns gravidfotografering! För den stod för så mycket för mig, det var verkligen underbart att strunta i alla förväntningar jag hade på mig själv om att jag skulle fota på ett visst sätt, och bara köra på med det jag har börjat tycka är så himla fint, det vill säga mycket kontrast. Både i skuggor och högdagrar men också i hela bilden.

gravidfotografering i göteborg gravidklänningar fotograf Maria Ekblad

Vart reste du?

INGENSTANS. Förutom en tripp till min vän i Jönköping under sommaren så var jag max en timma från Göteborg.

Vad såg du mest fram emot?

Det har ju varit ett lurigt år, så jag har sänkt förväntningarna så mycket. Så: det har mest varit att kunna åka ut och grilla och bada hos mina föräldrar och att fira jul hos dem. Träffa familj och vänner när man kan.

MEN, jag slutade ju också på min anställning, och det var en otroligt lång nedräkning under mina tre månaders uppsägningstid. Men tillslut blev jag min egen!

iphone 12 mini kameran hur bra är den i motljus dagsljus skugga

Gjorde du något som du aldrig har gjort förut?

Avslutade som sagt min anställning och är för första gången någonsin främst fotograf, förutom ett timvikariat jag har.

Var med om en pandemi.

Gick över till att bli helt studiobaserad som fotograf!

Vilket datum kommer du alltid att minnas?

Mars 2020, när the rona kom till Sverige. Midsommarafton, och 11 december, min 30årsdag som jag inte firade.

fotograf maria ekblad

Vilka låtar kommer påminna dig om 2020?

Den här. 

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Vad tänker du göra annorlunda inför nästa år?

Jag tjatar ju varje år om att jag ska balansera min fritid mer, men det har ju varit svårt för jag har velat bygga upp mitt företag samtidigt som jag har haft ett annat jobb. Nu har jag för första gånge på flera år möjlighet till det på riktigt, så nu blir det inget jobb på helger och kvällar, om det inte är kris av något slag.

Sedan har jag sett på sociala medier att jag också skriver varje år att jag ska fota mer för min egen skull, och jag tycker att jag har gjort det ganska mycket de senaste veckorna, och det vill jag hålla i.

Planer inför 2021?

Det känns ju helt omöjligt att planera, man vet ju inte hur världen kommer att se ut. MEN, jag vill ha ett så bra år som möjligt. Privat vill jag umgås med de jag kan, träffa de som är viktiga för mig. Fota mer av det som är kul på fritiden, filma saker som inspirerar mig, läsa böcker, vaccinera mig, springa mycket, slå David i schack och vem vet, kanske går det att åka någonstans också framöver.

I företaget vill jag utveckla den stil jag håller på med redan, och fortsätta på den banan jag är på nu. Jag planerar bli riktigt grym på studiofoto, och fota ännu mer bebisar, barn, familjer och gravida i min studio i min fine art stil och skapa fina tavlor till alla kunder. ❤

Nyföddfotograf i Göteborg Maria Ekblad

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås