diary.

Anledningar att välja produkter

Anledningar att välja produkter

Vi lever ju i en väldigt digital värld, och jag älskar att ha mina bilder digitalt, kunna skicka dem och lägga upp dem på olika ställen. Men när man väljer att gå till en professionell fotograf så finns det många anledningar att inte enbart välja att köpa digitala filer från sin fotografering, och här är dem!

Nyföddfotografering i Göteborg fotograf maria ekblad

Unika produkter till ert hem som ingen annan har

När man går till en professionell fotograf så är en del av det roliga att kunna köpa fina produkter till ert hem, som är unika. Stora varuhus i all ära, men det är så mycket roligare att ha en vacker och unik ram till er tavla eller ett fint album i linne som man inte kan köpa någon annanstans. Tillsammans med era bilder på er familj blir det verkligen en produkt som ingen annan har.

Digitala filer behöver tas hand om

När man beställer digitala filer från en fotograf så kommer de oftast på ett usb, men för att vara helt säker på deras hållbarhet och för att kunna ha dem länge så behöver du ta hand om dem. För det första så behöver du alltid backa upp dem, det vill säga förvara dem på mer än en plats digitalt (minst på datorn och på en extern hårddisk) och med tiden göra om denna back up. För inte allt för länge sedan levererade många fotografer bilder på cd-skiva, och nu har många datorer inte ens läsare för detta! Så det kräver lite jobb för att garantera att man har kvar sina bilder länge och att man kommer ihåg att faktiskt göra det. :)

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotografi Göteborg

När jag öppnade en av mina hårddiskar för ett tag sedan såg alla filerna ut såhär. Det var inga problem då jag har många olika back up-system, men hade jag bara haft dem på ett usbminne hade de varit helt förlorade. 

Produkter hos fotografer har lång hållbarhet

Tavlor och fotoböcker som fotografer säljer har lång hållbarhet. Det är en större investering i början jämfört med om man köper hos ett valfritt fotolabb som privatpersoner kan skriva ut hos, men dessa produkter är tänkt att hålla i flera decennier, istället för att man behöver göra om sina utskrifter en gång om året. Syrafria papper, bra färger, laminering gör att era bilder bevaras ordentligt och kan älskas i generationer.

Från fotografering till färdigt att hänga på väggen

Jag har själv massvis med bilder på mina hårddiskar som jag har tänkt göra något av, men jag har otroligt svårt att få det gjort. Men om man beställer sina bilder hos en fotograf så kommer det en färdig tavla redo att hängas på väggen eller en fin fotobok till att ha på soffbordet. Ni behöver inte göra någonting mer än en spik i väggen.

Nyföddfotografering i Göteborg Fotograf Maria Ekblad

Så när ni bokar er fotografering, försök fundera på vilken slutprodukt ni vill ha i ert hem. Jag finns gärna till hjälp och sedan har vi hela bildvisningen att diskutera olika alternativ.

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås