fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg
   diary.

Förberedelser inför nyföddfotografering i min studio i Göteborg

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Förberedelser inför nyföddfotografering i min studio i Göteborg

Innan varje nyföddfotografering gör jag en rad förberedelser, och det tänkte jag ni ska få hänga med på idag!fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborgSå fort jag kommer till studion, så drar jag igång mina värmefläktar och element. Min studio i Högsbo, Göteborg, ligger på markplan, så det kan vara ganska kyligt, och för att bebisarna ska kunna sova så bra som möjligt brukar jag ha det ganska varmt i studion. Om jag svettas en del brukar det vara lagom temperatur. Men jag har också ett inre rum som är lite svalare, där förändrar och syskon kan umgås. :)

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Jag förbereder min bean bag och alla saker till fotograferingen. Jag frågar alltid föräldrarna vad de vill ha för färgtema på fotograferingen, innan eller när de kommer till studion och sedan tar jag fram rekvisita enligt deras önskemål. Jag erbjuder nästan alla pasteller, vitt, beige, rosa, lila, grått, ljusblått, och blågrönt. Man får välja helt själv vad man vill ha för färger i sina nyföddbilder.

Om det ska fotograferas syskonbilder så lägger jag också ut mina bakgrunder. Jag brukar fota dels sittande bilder (om syskonet är gammalt nog) men även på min fluffiga matta. Så de brukar jag lägga fram om det behövs!

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Sedan ska fotografen förberedas, och jag brukar välja kläder som jag inte är så rädd om, eftersom bebisarna faktiskt fotograferas utan blöja, och det blir en del tvätt från alla fotograferingar.

nyföddfotograf göteborg fotograf Maria Ekblad

Till sist så förbereder jag också kameran. Objektiven tas fram, minneskost och batteriet kontrolleras och byts ut, jag ställer in vitbalansen manuellt.

Sedan är det dags att börja fotografera nyföddfoto!

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås