diary.

Fotas i egna kläder eller i klänningar?

Fotas i egna kläder eller i klänningar?

En vanlig fråga jag får är vad man ska ha på sig när man fotograferas oavsett om det är familjefotografering, gravidfotografering eller familjefoton vid bebisfotografering, och det finns några olika alternativ som jag ska visa här.

Låna klänningar från min studiogarderob

Jag har en stor garderob i studion med klänningar till båda vuxna och barn. Alla klänningar kan användas både som gravida och icke-gravida, och det finns klänningar i alla möjliga färger, modeller och storlekar. Så om man vill låna något som man absolut inte använder till vardags och få det lilla extra i bilderna, eller helt enkelt inte kan komma på vad man ska ha på sig så är det ett perfekt alternativ. Här kan du se mer av klänningarna som finns att låna och jag kan berätta att alla klänningarna barnen har på bilderna är också låneklänningar i studion.

familjefotografering göteborg mamma och barn foto familjebilder syskonbilder studiogravidfotografering göteborg fotograf Maria Ekblad gravidklänningar studio syskonbilderfamiljefotografering göteborg familjebilder fotograf Maria Ekblad studio familjefotograf göteborg

Fotograferas i sina egna kläder

Ett annat alternativ är självklart att fotograferas i egna kläder. Ett tips är att ta med sig något man känner sig fin och bekväm i, och gärna flera ombyten så hinner vi med mycket olika. Jag brukar rekommendera att man tar något utan tryck och mönster, för det drar lätt uppmärksamhet till sig i bilderna och ”stjäl” fokus från era ansikten. Många brukar fotograferas i svart, vitt eller någon härlig färg man tycker om!

smash the cake göteborg ettårsfotografering fotograf Maria Ekbladfotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborggravidfotografering Göteborg fotograf Maria Ekblad gravidbilder studio

Fotograferas i tyg

Det är ju främst på gravidfotografering jag använder tyger, men det är ett perfekt sätt att skapa variation bland era bilder. Man kan göra väldigt kreativa fina foton och det är verkligen fint på alla kroppar. Jag har både sidentyger i rött och blått, men har även tunna tyger i tyll som blir superfina på bild.

gravidfotografering Göteborg fotograf Maria Ekblad gravidfoto studio gravidklänningar graviditetsfoto

 

Sen till sist kan jag ju också passa på att säga att det går självklart bra att välja alla tre alternativen. Då kan man välja sedan på bildvisningen vad som passade bäst till att rama in och hänga upp på väggen där hemma. Det är bara roligt! :)

Vill du läsa mer om mina fotograferingar kan du klicka här för att boka gravidfotografering i studion, familjefotografering i studion, nyföddfotografering eller bebis- och ettårsfotografering. De sista tiderna för året börjar gå åt så var inte för sen med din bokning!

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås