NU BOKAS HÖST & VINTER 2024

Hur mycket behöver ni kunna framför kameran?

Hur mycket behöver ni kunna framför kameran?

Jag fick en så himla bra fråga från en kund som ville boka mig häromdagen, och det var ”hur mycket behöver vi kunna om posering och hur vi ska stå, och hur mycket hjälper du till under fotograferingen?”. Och anledningen till att jag tycker den är så viktig är att jag vet själv hur svårt det kan vara framför kameran.

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborgSvaret är helt enkelt: ni behöver inte kunna någonting, för jag hjälper er oavsett om ni har valt gravidfotografering, familjefotografering eller nyföddfotografering i studion. Jag finns med under hela fotograferingen och instruerar er. Allt från hur ni ska stå till hur ni ska hålla händerna, om ni ens behöver flytta något då många ställer sig bra naturligt av sig själva. 😀

Under fotograferingen gör vi också många olika varianter, där man får stå, sitta, ligga ner och sitta på mina pallar, och om det finns barn med under fotograferingen så får ni också hålla dem på olika sätt i olika konstellationer.

Till sist vill jag också säga att det är väldigt många som är ovana framför kameran. Jag själv tycker också det är ovant och då är jag ändå fotograf, just för det är något man inte gör så ofta. Men alla de jag fotar är vanliga familjer, och inga professionella modeller. Men ändå så blir det superfina bilder att hänga på väggen där hemma. 😊

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

nyföddfotografering göteborg bebisbilder fotograf maria ekblad