diary.

Inför er nyföddfotografering

Inför er nyföddfotografering

Många mailar mig och frågar om de behöver tänka på något speciellt inför nyföddfotograferingen, så här tänkte jag sammanställa lite smått och gott!

nyföddfotografering i Göteborg fotograf maria ekblad

När det gäller bebisen eller bebisarna, så behöver ni inte göra något speciellt inför nyföddfotograferingen. Många bebisar somnar i bilen när de kommer till mig, och ibland om man har tur kan man lyfta ur dem försiktigt och börja fotografera direkt. Andra bebisar vaknar och då går det bra också. Om det är möjligt, så kan det vara bra att bebisen får äta precis innan ni åker eller precis när ni har kommit till mig i studion. Det är inte alltid det går att styra, för nyfödda bebisar går ju inte riktigt att planera eller bestämma över, men om det är möjligt att timea in så brukar det vara bra med matkoma och riktigt trött bebis. 😊

Under nyföddfotograferingen så brukar jag ha ett färgtema, som ni föräldrar väljer. Jag har de flesta pasteller, vitt, grått, ljusblått, rosa, lila, blågrönt, grönt och beige. Fundera gärna över vilka färger ni vill ha på filtar, wraps och mössor, så kan jag förbereda så mycket som möjligt innan er session.

fotograf maria ekblad nyfoddfotografering i göteborg

Om ni önskar syskonbilder, så brukar jag tycka det är bra om barnen vet om att de ska fotograferas och att vi tillsammans försöker göra det så roligt som möjligt. Vissa barn kommer till studion och är lite blyga och behöver lite tid att vänja sig, och andra kan vara med direkt. Det brukar bli allra finast om man har ljusa kläder utan stora tyck och mönster, så det kan vara fint att ta med något till storasyskonen.

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Till sist så kan ni fundera ordenligt på vad ni vill få ut från er nyföddfotografering. Vill ni ha något fint att hänga på väggarna hemma? Vill ni ha en mysig fotobok att bläddra i tillsammans med barnen? Under fotograferingen kan ni titta igenom mina exemplar av fotoböcker och kika på mina tavelramar, så att ni kan göra ett bra val på bildvisningen för att få ut det mesta av er fotografering!

 

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås