NU BOKAS HÖST & VINTER 2024

Mitt år

Beskriv året med tre ord

Känslosamt, spännande och bra

Årets bästa bild

Den här frågan är ju nästan omöjlig att svara på, jag har så många bilder från detta året som jag är så nöjd och stolt över! Men om jag ska säga någon, så tror jag att en av dem är denna på Tanja. Jag älskar hennes uttryck, ljuset, naturen, färgerna och stämningen i bilden. Precis sådan känsla vill jag förmedla i mina gravidbilder.

Fotograf Maria Ekblad Gravidfotografering i Göteborg gravidklänningar

Vart reste du?

Jag var bara på två resor i år. Eftersom jag flängde runt så himla mycket mellan augusti och maj så är jag supernöjd. Först i mars åkte jag till Island med ett gäng fototjejer och hade riggade plåtningar och sedan släktens hus på Kanarieöarna med min pojkvän.

Nyföddfotograf i Göteborg Fotograf Maria Ekblad

Vad såg du mest fram emot?

Jag har tyckt det har varit så fantastiskt kul att bygga upp företaget och min studio, fota massor och göra det jag brinner för. Men även att ha semester tillsammans med min pojkvän och att åka till Island i mars.

Gjorde du något som du aldrig har gjort förut?

» Att åka till Island och ordna fotograferingar med okända människor har jag verkligen aldrig gjort förut, det var så roligt och lärorikt.

» Även om det inte tillhör bloggen eller internet, så måste jag väl ändå nämna att jag har förlorat en person nära mig.

» Jag har skrivit på förstahandskontrakt på min studio!

1466774797-FotogarfMariaEkblad_nyfoddfotograf i Goteborg

Vilket datum kommer du alltid att minnas?

Tråkigt svar, men jag har nog inte så mycket speciella datum från i år. Mer stunder och månader.

Vilka låtar kommer påminna dig om 2016?

Din tid kommer med Håkan. Så himla himla fin.

Fotograf Maria Ekblad Nyföddfotografering i Göteborg

Vad tänker du göra annorlunda inför nästa år?

Jag ska vara mer noggrann med att särskilja på arbetstid och ledig tid. Bocka av tid som endast är ledigt, inget fotojobbande får göras hur roligt det än är. Jag ska även bli bättre på att lyssna inåt. Det är mitt stora nyårsmål inför 2017, att fokusera mer på mig själv och vad jag vill. Lyssna mindre på andra.

Planer inför 2017?

Jag ska släppa mitt nya projekt om endast några dagar, och det ska bli superspännande att se vad ni tycker om det. Sedan har jag faktiskt inte så mycket bestämt och det känns så skönt. Nu när jag har slutat fota bröllop så är sommaren mer flexibel och jag får se vad vi hittar på. Men fota mycket, fota ofta, umgås med alla mina nära och kära och läsa många böcker. :D

Nyföddfotograf i Göteborg Maria Ekblad