NU BOKAS HÖST & VINTER 2024

Om att stötta varandra och inte ge upp

Om att stötta varandra och inte ge upp

Jag måste bara berätta om ett mail som gjorde min dag igår. Jag är med i flera facebookgrupper för fotografer där man kan diskutera foto på nörd-nivå, inspireras och prata med kollegor. Eftersom det är mycket ensamjobb i våra studios och framför datorn är dessa forum guld värda. För ett tag sedan så skrev en tjej att hon hade stora problem med nyföddfotograferingar, att hon tyckte det var svårt och läskigt att posera bebisarna och att hon hade kört fast. Jag skrev till henne att jag själv var helt ny och inte hade ens hållit i en bebis jag började, men att efter mycket med övning så går det nu jättelätt och att hon skulle fortsätta försöka.

Det gick några veckor och igår skrev hon tillbaka till mig att hennes nästa nyföddfotografering hade gått så mycket bättre och att hon hade slutat fota nyfödd helt om jag inte hade peppat henne. Och jag blev så himla glad av det mailet, för jag hade inte tänkt så mycket vidare på vad jag skrev, men att några snälla ord från mig kunde göra så mycket för henne.

Så därför vill jag skriva till er också, för jag vet jag har en hel del unga eller nya fotografer som läser min blogg. Att oavsett hur lång tid det tar, så går det. Alla är barn i början, och det enda som krävs är att man fortsätter fota fota fota och öva öva öva så går det att nå sina mål. Jag har verkligen inte fattat någonting alls gällande ljus, inställningar, posering (alla grundläggande saker med foto haha ;) ) men jag har lärt mig under åren. Allt går, bara man övar och vill. ♡

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotograf i göteborg

4 svar

  1. Så himla bra, det är sådär världen skall vara! Vi måste sluta se varandra som konkurrenter och istället som stöd! :)

  2. Hej Maria!
    Blir så sjukt pepp efter att läst några inlägg på din blogg och spanat in dina alster. Jag (likt många före mig) har drömmar om yrke som fotograf. Och du ger så många konkreta tips. Tack! Jag tror på att det är viktigt att dela med sig, för alla fotografer har just SIN unika bildstil som tilltalar olika medmänniskor/kunder.
    Och ja, jag väntar också på mitt brev från Hogwards ;)
    Heja dig, du är grym!

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

nyföddfotografering göteborg bebisbilder fotograf maria ekblad