diary.

Priset för en nyföddfotografering – vad kostar det att fotografera sin bebis?

Priset för en nyföddfotografering – vad kostar det att fotografera sin bebis?

En av de vanligaste frågorna jag får från kunder är ”vad är priset för en nyföddfotografering” och det är klart att många undrar vad det kostar när funderar på att boka in en fotosession med sin nya bebis. Häng med i detta inlägget så ska jag berätta mer, om vad en nyföddfotografering egentligen kostar. 

nyföddfotografering göteborg nyföddfotograf fotograf maria ekblad studio alingsås bebisfoto
nyföddfotografering göteborg Fotograf Maria Ekblad familjebilder syskonbilder
nyföddfotografering göteborg fotograf Maria Ekblad tvillingar bebisfoto studio

Olika modeller att prissätta sina nyföddfotograferingar

Det finns flera olika sätt att lägga upp sina priser när det kommer till nyföddfotografering och fotografer jobbar på olika sätt. Men det finns ändå två modeller som är bland de vanligare. 

1. Fotoavgift + bilder

En vanliga modell är att man först betalar en kostnad för fotograferingen med en så kallad fotoavgift, och sedan så får man köpa de bilder som man är intresserad av efter fotograferingen.

2. Paketpriser

Ett annat vanligt sätt är att man får välja mellan olika paket där det ingår olika många bilder. Ibland ingår det även andra saker som fotoböcker eller tavlor i paketen.

En investering för livet

Din bebis är bara så liten en enda gång i livet, och snart kommer du att titta på bilderna och knappt förstå att hen var så liten. Det är också det enda köpet som bara växer och växer i värde med tiden. Med tiden blir det ovärderliga minnen får både dig och ditt barn.

nyfoddfotografering göteborg alingsas bebisfoto fotograf maria ekblad

Andra faktorer som påverkar priset på nyföddfotogafering

Det finns också mycket annat som spelar in i hur mycket en nyföddfotografering kostar. Jag gjorde en jämförelse när jag skrev ett liknande inlägg priser på min hemsida för produktfotografering, att det finns restauranter som McDonalds och det finns restauranter som är riktigt mysiga att gå till och har riktigt god mat. Där har kocken många års erfarenhet och man vill sitta länge och avnjuta sin måltid. 

På samma sätt finns det massor med fotografer med olika mycket erfarenhet, utbildning och rekvisita. Men jag vill verkligen uppmana er att inte vara dumsnåla när det gäller så värdefulla bilder. Satsa på en fotograf som verkligen vet vad hen gör och som är specialiserad på nyföddfotografering. För dessa bilder går inte att göra om, då er bebis ändras och utvecklas mycket på bara några få veckor.

Pris för nyföddfotografering

Jag jobbar enligt den första modellen ovan, och hos mig betalar man en fotograferingsavgift på 1500 kronor. Sedan kan man på bildvisningsmötet efter fotograferingen välja hur många bilder man vill köpa. De flesta av mina kunder brukar köpa 10, 15 eller 20. 

5 högupplösta digitala bilder kostar 3500 kr

10 högupplösta digitala bilder kostar 5000 kr

15  högupplösta digitala bilder kostar  6500 kr

20 högupplösta digitala bilder kostar 7500 kr

nyföddfotografering göteborg nyföddfotograf göteborg nyföddbilder

Välj den fotograf vars stil tilltalar er

Som jag nämnde innan, så finns det så många olika nyföddfotografer och olika arbetssätt och stilar, men jag skulle vilja uppmana alla att tänka ett varv till kring bildstil. Det är lätt att fastna i att man enbart jämför pris (och såklart finns det ju en budget) MEN som sagt, detta tillfället kommer bara en gång i livet så missa inte att få exakt de bilderna ni önskar.

 

Vill du läsa mer om hur jag jobbar med nyföddfotografering och boka er egen? Klicka här för att komma till den sidan!

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås