diary.

Utbildning i nyföddfotografering med världens bästa fotograf

Utbildning i nyföddfotografering med världens bästa fotograf

I våras när Gabriella Soutine släppte nyheten att Kelly Brown (som är världens bästa och mest erkända nyföddfotograf, och en av mina största förebilder inom foto) skulle komma till Sverige för att döma i porträtt-SM och passa på att hålla en workshop i samma veva dog jag lite inombords. Jag kände direkt att jag bara var tvungen gå. Workshopen sålde slut på 7 sekunder (!) men tack vare att jag satt bänkad framför datorn och ett snabbt internet lyckades jag få en plats bland 7 andra lyckostar till fotografer.

Så förra veckan åkte jag ner till Gabriellas studio i Malmö, med fjärilar i magen och full av förväntan. Och jag kan inte säga annat än att det var bättre än vad jag hade väntat mig. Det var så roligt att träffa Kelly i verkligheten, få ställa alla frågor jag har funderat på, få se henne hantera en liten nyfödd under fotograferingen och bara suga i sig all hennes kunskap. Eftersom nyföddfotografering har så mycket säkerhetsaspekter är det så viktigt med bra utbildning, och jag är därför jätteglad att jag nu har gått kurser hos två grymma nyföddfotografer. Jag blev verkligen fylld med inspiration, och ser så mycket fram emot att fota mina små kunder som är bokade i höst. ♡

Nyföddfotograf i Göteborg Maria EkbladNyföddfotograf Göteborg Maria Ekblad

Kelly poserar lilla bebisen försiktigt så hon inte vaknar och samtidigt har det bekvämt.

Nyföddfotograf Göteborg Maria Ekblad

Slutresultatet efter Kelly har poserat henne och jag har fotograferat och redigerat!

12 svar

  1. Svar: Visst är det så – det är väldigt svårt att Inte arbeta när det alltid finns där. Är sambon hemma har jag lättare för att släppa jobbet men är jag ensam hemma kör jag verkligen på. Det fick jag, det var så himla behövligt! Ellie kom och la sig och sov på min mage också, extra mysigt ;) HAHA jadu, ibland behöver man ju en man också :P

  2. Jisses vad svårt det måste vara att jobba med sådana småttingar, kul att du hittat flera workshops att gå på! :D

    Svar: Det var det, även fast det var en väldigt kort tur. Ja, det är den verkligen! Jag har varit lite rädd för att gå i skogen förut, men det börjar bli bättre. Nu är jag mer aktsam, och har respekt – men jag tror inte jag är rädd :)

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås