NU BOKAS HÖST & VINTER 2024

Barnfotografering Göteborg Alingsås » Vilken barnfotografering ska ni satsa på?

Ibland får jag frågor om vilken ålder som är bäst att göra barnfotografering i studion, och därför tänker jag att vi ska gå igenom lite olika åldrar idag och se vad som är bäst för er att satsa på!

barnfotografering_sexmanadersfotografering_alingsas_fotografmariaekblad

För det första, så är det alltid värt att fotografera sitt barn. Den åldern och den fasen din härliga unge är i just nu, kommer aldrig att komma igen. Så oavsett hur gammalt ditt barn är finns det alltid skäl att ta fina barnporträtt. Men det finns också lite olika åldrar och tider som är extra härliga att ha minnen från, vilket jag vill tipsa om!

nyföddfotografering Alingsås fotograf maria ekblad

Nyföddfotografering

Cirka 2-3 veckor

Om du precis har fått din bebis eller är gravid så är ju nyföddfotografering i studion det självklara valet för många. Nyföddtiden går så fruktansvärt fort och bebisar ändrar utseende och utvecklas i en rasande fart. I början är de bara små knyten som sover större delen av tiden och det kan man passa på att ta vara på, för att få speciella porträtt av den allra första tiden. Nyföddfotografering görs i studion när bebisen är 2-3 veckor och passar dig som vill ha bilder från er första tid som familj tillsammans.

fotograf Maria ekblad barnfotografering Göteborg Alingsås

Bebisfotografering

Cirka 2-3 månader

Om er bebis har hunnit bli lite större eller om ni har haft fullt upp första tiden kan man göra en fotografering som är inspirerad av nyfödd-stilen om bebisen är cirka 2 månader. Det blir också superfina bilder men bebisen kanske har lite mer öppna ögon och är mer vaken på bild.

 

barnfotografering_sexmanadersfotografering_alingsas_fotografmariaekblad

Barnfotografering

Cirka 6 månader

När barnet är cirka 6 månader är också en härlig tid att fotografera! Man kan ta fina porträtt på mage, sittande i föräldrarnas knä eller när man tuggar på sin fot. Superfina minnen från bebistiden, och er lilla goding är fortfarande liten som just en bebis!

branfotografering Göteborg fotograf Maria ekblad halvårsfoto ettårsfoto familjebilder

Barnfotografering

Cirka 7-9 månader

En av de allra bästa fotoåldrarna för mig! Det blir ofta superhärliga bilder med stor variation då barnet kan sitta själv utan stöd, ligga ner på bild och ibland också krypa. Samtidigt är barnen ofta glada och fyrar av härliga leenden på bild, och det blir fina minnen från första året. Om man har syskon är det också perfekt för då kan bebisen sitta bredvid sina syskon och är ofta tillräckligt stadig för att syskonet ska kunna ha bebisen i knät eller liknande.

ettårsfoto Alingsås fotograf maria ekblad

Ettårsfotografering

1 år

Ettårsfotografering i studion är ju också en underbar milstolpe! Er lilla bebis har blivit ett barn och funnits i ett helt år, och det är helt klart värt att fotografera. Det passar er som vill ha bilder från ettårsdagen, och man kan även fira med tårtkalas i studion med en smash the cake-fotografering.