fotografmariaekblad fotograf Alingsås
   diary.

Att flytta till Alingsås

fotografmariaekblad fotograf Alingsås

Att flytta till Alingsås

Nu har vi bott i Alingsås i snart ett år, och det var så rätt för oss att flytta hit!

Jag är uppvuxen med mycket natur och sjöar runt mig, och har alltid älskat det. Jag var så trött på att bo i Göteborg, och vår lägenhet var verkligen så osmidig att bo i när vi fick barn. Ingen tvättmaskin, trappor utan hiss och långt från alla våra kompisar med barn.

Eftersom min sambo är uppvuxen här har vi alltid tänkt att vi vill landa här förr eller senare. Så när vi gick på visning och hittade ett hus som var perfekt för oss, så blev vi så glada. Och efter att ha flyttat studion hit så har vi verkligen börjat leva Alingsåslivet.

 

fotografmariaekblad fotograf Alingsås

Det jag älskar med Alingsås är:

Allt som man behöver finns

Det är en småstad, men ändå så stor att allt man behöver finns här. Det finns alla sorters affärer, det finns badhus, gym, bio och allt.

Det är nära till natur

Att kunna ha sjöar, skog och annat bara utanför dörren betyder så mycket för mig. Det har varit så mysigt på alla barnvagnspromenader, löpturer och sommardagar.

Det är nära till allt

Eftersom det är så litet så går det snabbt att ta sig överallt, och det går smidigt att åka till Göteborg och Borås. För jag åker gärna dit och hälsar på, även om jag inte vill bo där.

Man får mer av alla årstider

Att flytta längre bort från havet gör att det är kallare på vintern, och mer frost och snö och sådant som jag älskar. Jag tycker verkligen att årstider ska vara årstider, och njuter av all snö vi fick i vintras.

 

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

fotograf Maria Ekblad Alingsås promenad barnvagn

7 svar

  1. Vi flyttade också till Alingsås för ca 1 år sedan.
    Det bästa vi gjort att lämna Stockholm älskar att bo i Alingsås.

  2. Håller med dig till 100%. Flyttade hit från Värmland i mars i år och det är det bästa jag gjort, älskar Alingsås.

  3. Alingsås är en liten mysig småstad och jag kan tänka mig att flytta dit från Falköping. Har vänner där som jag hälsar på och tar då tar då tåget dit så smidigt. Det finns sjöar där som jag saknar i min lilla stad. Det är ännu närmare till Göteborg min storstad och det är ett plus.

    1. Ja jag jobbade faktiskt i Falköping för flera år sedan och kände att jag hade saknat sjöarna om jag bodde där. :)

  4. Vi är ett pensionärspar som planerar flytt till Alingsås, från Partille, en trevlig småstad med allt man behöver. Naturen är fantastisk med sjön Mjörn, skogar och mycket mer. Priserna på boende är höga, men vi söker ett boende som inte behöver vara nytt .

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås