gravidfotografering Alingsås gravidklänning gravidbilder
   diary.

8 bästa sakerna jag köpte till mig under graviditeten

gravidfotografering Alingsås gravidklänning gravidbilder

8 bästa sakerna jag köpte till mig under graviditeten

Det här med att vara gravid är ju en väldigt mysig och fin upplevelse men kan också vara alldeles alldeles… obekvämt! Eftersom man bär på gravidmagen många månader insåg jag snabbt att det var viktigt att vara bekväm, och därför kommer här de 8 bästa sakerna jag köpte till mig själv under graviditeten!

gravidfotografering göteborg fotograf maria ekblad
Gravidkudden

Jag läste om en gravidkudde ganska tidigt och kände direkt att det här måste jag ha. Jag sover egentligen alltid på mage men det går ju inte direkt, men med gravidkudden kan man lägga upp ett ben och få väldigt mycket skönare sovställning. Älskar verkligen den.

Sköna gravidtrosor

Och japp, vara bekväm var ju allt jag ville vara, så jag insåg snabbt att jag behövde uppdatera mig på trosfronten.

Mjukisbyxor för gravida

Innan jag blev gravid så trodde jag att man kanske kunde ha vanliga kläder under graviditeten. Och det beror väl helt på vilken storlek man föredrar, men jag tyckte det var skönt att ha byxor som gick över magen. Så gravidmjukisbyxor köptes i flera par, för att alltid kunna ha något på mig något i soffan.

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Gravidleggins

På slutet var ju jag i och för sig sjukskriven, men jag la nästan ner allt som hette vettiga kläder. När jag väl gjorde något så ville jag ändå känna mig lite fin, så gravidleggins och en längre stickad tröja blev uniformen. Gravidjeansen skippade jag från vecka 28 ungefär haha.

Skohorn

Jag har aldrig använt skohorn förut men detta ändrades snabbt. Jag fick ett i födelsedagspresent av min bästis för hon ville ha ett hemma hos oss haha, men är så glad för det. Det är knöligt nog att få på sig skorna när man knappt når.

Nattlinne

Ett annat genidrag av mig var att köpa ett nattlinne! När jag var liten hade jag det jämt, men jag hade nästan glömt bort att det fanns. Men med stor mage var det så skönt att inte ha något som sitter åt någonstans, och det här hade verkligen det mjukaste tyget. Jag kommer absolut fortsätta använda det, även senare.

Läsplattan

Appropå att vara bekväm, så sov jag verkligen dåligt ungefär halva graviditeten. Och en sak som gjorde jag kunde ligga kvar i sängen på nätterna och ändå underhålla mig var min läsplatta! Nu fick jag ju den i julklapp om man ska vara petig, men jag har verkligen använt den så mycket. Mitt mål är alltid att läsa mer och det blir sällan av, men istället för att ligga och slöscrolla i timmar så knäckte jag deckare efter deckare. Älskar verkligen den och det är perfekt för jag kunde läsa utan att tända en lampa eller behöva gå upp.

Stödstrumpor

Alltså detta är inte det härligaste, men på slutet var jag så svullen om fötterna att stödstrumpor blev ett måste. När jag väl hade hittat en teknik för att få på mig dem smidigt så var det bara att använda. Inte så snyggt kanske, men hellre det än bollar till fötter.

…och en gravidfotografering

Hade jag inte varit fotograf själv och kunnat ta mina egna gravidbilder hade jag absolut bokat in mig hos ett proffs. Det är verkligen något helt annat än bilderna man tar med mobilen.

gravidfotografering studio Alingsås gravidbilder gravidklänningar fotograf Maria Ekblad

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås