diary.

Månadens citat

Månadens citat

Fotograf Maria Ekblad Nyföddfotografering i Göteborg
Jag vet inte om ni läser samma bloggar som jag gör, men en stor favorit hos mig är Vanja Wikström. Jag tycker hon är så inspirerande och härlig, och jag lyssnar både på hennes podcast och läser hennes blogg. Hon har precis börjat köra veckans citat i sin blogg, och jag gillar det så mycket att jag tänkte låna konceptet av henne. Dock blir det månadens citat hos mig, eftersom jag inte bloggar lika ofta. Jag har försökt googla var det här citatet kommer ifrån, och det kanske är väldigt välkänt, men jag har inte hittat någon källa.

Jag älskar det här citatet för jag tycker det stämmer så himla mycket. Många frågar mig hur jag orkar jobba så mycket, med att ha ett ”vanligt jobb” på deltid och sedan arbeta kvällar och helger som fotograf. Och svaret är enkelt, eftersom det jag gör är så otroligt roligt, så ger det energi istället för att ta. Och jag upplever att det fungerar så, om man verkligen älskar något så går det att göra mycket av det. Jag har hela mitt liv haft mycket hobbys. Från när jag var 14 till för några år sedan spelade jag teater i Borås flera gånger i veckan. Och under föreställningsveckorna så var jag i Borås kanske fem dagar i veckan. Visst, jag var trött, men jag var också väldigt glad.

Till saken hör att jag är uppvuxen med föräldrar som har många intressen. Det har alltid varit böcker, trädgårdsarbete, någon som snickrar på något, eller att min mamma ska smita in lite till sitt jobb en lördag, bara för att se hur det går med bakterierna på labbet. Sedan så har jag full förståelse för att alla inte har värsta drömjobbet, har barn och annat att ta hand om. Men jag menar inte att man måste ha en superstor tidskonsumerande hobby. Det kan handla om att baka den där kladdkakan på söndagar, det kan handla om att ta hand om sin odling på köksbänken, gå den där promenaden eller läsa en tidning om det man älskar. Vad som helst som gör det lilla extra för en. För jag vet att när jag står i min studio med en liten nyfödd bebis eller på klippona vid havet och fotar i solnedgången, då är jag precis där jag ska vara. :)

2 svar

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås