diary.

Vanliga funderingar vid bokning av gravidfotografering

Vanliga funderingar vid bokning av gravidfotografering

Jag får in så otroligt mycket bokningar på gravidfotografering utomhus i solnedgången i Göteborg, och det är så roligt.

Jag tänkte besvara lite vanliga frågor och funderingar kring gravidfotografering som ofta kommer upp i samband med bokning.

gravidfotografering i göteborg fotograf Maria Ekblad gravidklänningar

Vi är inte vana framför kameran

Det är nästan inga av mina kunder! Möjligtvis om man har gjort en bröllopsfotografering innan, men det går jättebra ändå. Nästan alla brukar säga efteråt att de tyckte det var roligare och mer avslappnat än de tänkte sig!

Får jag ha med mig mina barn?

Absolut, det ingår kostnadsfritt och är bara roligt.

gravidfotografering göteborg familjebilder syskonbilder gravidklänningar

Kan vi boka en tid på helgen?

Jag jobbar endast vardagar, så jag har inga helgtider att erbjuda. Däremot går solen ner så sent nu att man lätt kan hitta med en gravidfotografering i motljus efter jobbet. Perfekt om ni frågar mig. ;)

Vi vill endast ha digitala bilder…

Jag har två prislistor som man kan köpa från när man bokar gravidfotografering hos mig. Den ena kan man köpa endast digitala bilder och den andra skapar man ett paket med bilder och en printad produkt, så som tavla eller fotobok. Så det är absolut möjligt att endast köpa digitala bilder hos mig, men om man skapar ett paket får man ett mer förmånligt pris, så det brukar 99,9% göra. Det är också toppen att göra det, för det blir oftast inte av att man sitter och fixar med bilder och sådant när bebisen är här, då rullar vardagen på.

Går det att fota tidigare om man har med barn?

Absolut! Jag fotar främst i solnedgången vilket nu är cirka 20-21 på kvällen för då är det allra finast färger och ljus. Men om man har med barn och hellre vill fota på eftermiddagen eller tidigare på kvällen går det också bra. Det är bara att meddela mig!

gravidfoto göteborg fotograf maria ekblad gravidklänningar tyllkjol

Jag har inget att ha på mig

Jag har en stor garderob med gravidklänningar, toppar, tyllkjolar och annat fint att låna till fotograferingen kostnadsfritt.

Vi vill fotografera i studio istället, går det?

Ja, jag har minisessions för gravidfotografering i studio som man kan boka om man också bokar nyföddfotografering. Du kan läsa om det här!

Min mage är inte så stor

Jag fotar alla magar i alla olika storlekar, så det är inga problem. Jag tror att bilderna från din graviditet kommer vara viktiga för dig i framtiden oavsett och olika kläder framhäver magen olika mycket, så då kan man ju ta något som framhäver den mer.
gravidfotografering i göteborg gravidfoto gravidklänningar låna pris fotograf maria ekblad

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås