diary.

När är de bästa åldrarna att göra en barnfotografering?

När är de bästa åldrarna att göra en barnfotografering?

Jag får många frågor om vilka åldrar som är de bästa att göra en barnfotografering i, och här kommer tidpunkterna som är mina stora favoriter!

barnfotografering Göteborg fotograf Maria ekblad sexmånadersfotografering

Barnfotografering vid 4 månader

När bebisarna är några månader kan de oftast ligga på mage och hålla upp huvudet. Oftast har de hittat sina fötter, och det blir väldigt mysiga bilder på tiden efter nyföddperioden. Så om du inte har gjort nyföddfotografering så kan det vara värt att satsa på en fotografering när bebisen är 4-5 månader istället.

barnfotografering göteborg fotograf maria ekblad studio

Barnfotografering vid 7-9 månader

Detta kallas ibland för sitter sessions i fotografvärlden, just för att det är när barnen är stora nog att kunna sitta själva utan stöd, men inte kan gå och kanske inte riktigt krypa själva heller. Det är min absoluta favoritålder att fotografera för att barnen känns fortfarande som bebisar och man får ofta många fina leenden på bild. Om man har gjort gravidfotografering och/eller nyföddfotografering hos mig kan man passa på att matcha bilderna från den sessionen, och skapa en fin röd tråd i era bilder. Jag har massor med fin rekvisita som passar för flera åldrar!

barnbilder barnfotografering göteborg barnfotograf maria ekblad

Barnfotografering vid ettårsdagen

En annan favorit är såklart ettårsdagen! Det är ju verkligen en milstolpe som är värd att firas med en fotografering. Om man vill kan man välja till att göra smash the cake med tårta i studion också, det är väldigt populärt bland mina kunder.

barnfotografering göteborg barnbilder barnporträtt fotograf Maria Ekblad göteborg

Barnfotografering med större barn

Och sen finns det ju såklart ingen åldersgräns för när det går att fotografera sina barn. Jag har barnfotograferingar i alla åldrar i studion, och man kan välja om man vill fotograferas i vanliga kläder, eller göra en familjefotografering med mina studioklänningar med extra allt. Så om du har barn som är äldre än ett år är du väldigt välkommen också. Alla åldrar är värda att minnas. 🥰

Just nu är jag på föräldraledighet, men vill du vara först med att få veta när tider släpps för barnfotografering i studion så kan du gå med i min maillista för kunder. De som är med där kommer att få första tjing på att boka fotografering i sommar!

  Ditt för- och efternamn:

  Din epost:

  Vad heter Sveriges huvudstad? (För att bevisa du inte är en robot)

  yours truly

  I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

  barnfotografering i alingsås