Barnfotografering Alingsås Göteborg » Smash the cake i olika färger

Just nu är det många som bokar ettårsfotografering med smash the cake i studion, vilket är superkul. Men jag tänker att alla vet kanske inte vad det är för sorts fotografering eller att det finns som ett alternativ, och därför tänkte jag att jag ska berätta mer om hur det går till!

ettårsfotografering smash the cake tårta alingsås göteborg barnfotografering

En smash the cake-fotogafering är en ettårsfotografering i studion med extra fokus på att fira födelsedagen. Vi börjar fotograferingen med vanliga ettårsporträtt mot mina vanliga bakgrunder och vi fotograferar med flera olika ombyten. Efter det brukar jag också ta familjebilder och syskonbilder om man vill ha det.

Sedan är det dags för tårtkalaset, och det görs alltid i slutet av fotograferingen för att det brukar bli kladdigt. I fotograferingsavgiften för smash the cake så ingår det tårta, ballonger och dekorationer till fotograferingen. Tårtan är gjord på grädde och sockerkaksbotten, och går att få i flera olika färger. Förutom ballonger har jag även blomstergirlander som man kan hänga i bakgrunden.

barnfotgorafering alingsås; barnfotografering göteborg; ettårsfoto; smash the cake; ettårsporträtt; barnporträtt; fotograf mariaekblad

När barn smashar tårtan är det alltid väldigt olika hur de reagerar. Vissa älskar att kladda, och andra är lite mer avvaktande mot tårtan. Så som förälder får man vara beredd på olika reaktioner och kanske vara med och visa hur man ska göra. Ibland tycker barnen det är roligare att gegga i tårtan med en liten sked. Oavsett om ditt barn är en storkladdare och går loss totalt eller om hen är lite mer försiktig brukar det bli väldigt roliga och härliga bilder.

barnfotografering göteborg ettårsfotografering fotograf Maria ekblad

Vill du läsa mer om och boka din ettårsfotografering med smash the cake kan du göra det här!

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Inför höstens fotograferingar

barnfotografering alingsås göteborg fotograf maria ekbladJust nu är det så mycket kul och mysigt som pågår. Jag är ju föräldraledig till största delen men kommer börja fotografera en dag i veckan under slutet av september och oktober. Det har varit min dröm så länge, mysa hemma med en gullig bebis och samtidigt jobba och vara kreativ med kameran. Och det är extra roligt att vi landat i radhuset i Alingsås under tiden den drömmen går i uppfyllelse.

Så samtidigt som vi läser Bebbens första ord och går skogspromenad planerar jag för att komma igång igen med fotograferingar. Jag har varit i studion och storstädat så det är fint och i ordning. Den blev ju lämnad som den var när jag blev sjukskriven under graviditeten, och sen har jag bara varit där och fotat Olivia lite snabbt. Jag har också fyllt på med lite nya bakgrunder i fina färger och börjat planera hur årets julbilder ska se ut. Hösten here we come!

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

10 saker att fråga din fotograf

Det finns ju otroligt många fotografer där ute och det är lätt att man bara tar första bästa som man hittar på instagram eller får tips om. Men, eftersom det finns så många att välja mellan så finns det några saker som är att ta reda på innan man bokar en fotograf. Det mesta brukar stå på hemsidan, men annars är det här 10 frågor som är viktiga att ställa!

barnfotogarfering göteborg fotograf Maria Ekblad barnbilder

Var fotar du?

Det kanske är en basic fråga, men det händer då och då att jag får förfrågningar där man har missat var min studio ligger. Så det allra första att ta reda på är var fotografen man har kontakta befinner sig. Förhoppningsvis är det tydligt på hemsidan, men annars är det bra att kolla upp.

Vilken sorts fotograferingar gör du?

Det är olika hur specialiserade fotografer är. Vissa gör alla sorters fotograferingar medan andra är mer nischade. Så även detta är bra att läsa på om på hemsidan och annars fråga om.

Hur ser din portfolio ut?

Fotografer pratar mycket om bildstil, det vill säga hur ens bilder är fotograferade. Det kan vara väldigt olika beroende på om man jobbar i studio eller utomhus, om man har mycket rekvisita eller inte, och om man har mycket redigering eller inte. Det och mycket mer kan man se i fotografens portfolio. Det lättaste är att titta på hemsidan eller kolla på fotografens instagram, för att snabbt få en överblick över vad fotografen gör för bilder och om det är något man är ute efter. 

familjefotografering goteborg; barnfotografering goteborg; fotograf maria ekblad

Vad kostar det?

Det som är mest vanligt, som jag också jobbar med är att man har först en fotoavgift för själva fotograferingen och att man sedan köper de bilder och tavlor man vill ha efter fotograferingen enligt en separat prislista. Det är såklart superviktigt att man undersöker vad det kostar innan man bokar. De allra flesta fotografer skickar prislistan vid en bokningsförfrågan!

Vad erbjuder du för produkter?

Säljer din fotograf tavlor, förstoringar och album? Om det är något som du är intresserad av är det ju såklart en viktig sak att ta reda på.

Kan man köpa digitala bilder och i sådana fall högupplösta?

Det här är också en otroligt viktig punkt, för det kan variera mycket hos olika fotografer. Jag till exempel har valt att sälja digitala bilder högupplöst som man som kund kan framkalla själv, men vissa fotografer säljer inte det, utan man kan främst köpa förstoringar via dem. Vissa gör ett mellanting och säljer mindre digitala bilder man kan posta online men inte göra stora framkallningar av. Det är väldigt viktigt att veta som kund, så man går till en fotograf som erbjuder det, om det är viktigt för en.

gravidfotografering Göteborg fotograf maria ekblad

Hur länge har du back up på våra bilder?

Även här gör fotografer olika, och vissa sparar bilder i flera år medan andra lagrar i cirka 1 år. Oavsett är det ju jätteviktigt att du som kund backar upp dina bilder på flera olika ställen ifall hårddiskar krachsar eller försvinner.

Hur lång leveranstid har du?

Den gyllene frågan, när kan man egentligen få bilderna? 😀 Fråga din fotograf innan fotograferingen, så du vet vad du har att förvänta dig.

Vad behöver vi ta med oss?

Även här kan det variera sig väldigt mycket mellan olika fotografer. Vissa har en fullspäckad studio med allt man behöver och mycket rekvisita, medan andra gillar att man själv tar med saker till fotograferingen.

Hjälper du oss om vi inte är bekväma framför kameran?

Och här skulle jag säga, att svaret nästan alltid är JA! Om du går till en erfaren fotograf som är van att möta människor så kommer fotografen alltid att hjälpa er. Det är en speciell situation att stå framför kameran, men antagligen har ni en rolig stund tillsammans i studion eller på fotoplatsen med hjälp av er fotograf och får många fina bilder att ha som minnen.

smash the cake ettårsfoto göteborg barnfotografering fotograf Maria Ekblad

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Gravidfotografering Alingsås Göteborg » 4 poser jag älskar vid gravidfotografering

Jag fotograferar gravidfotografering i studio och har 4 poser som jag älskar att utgå från, för de är lätta så alla kan göra dem och man kan variera dem med syskon och partner på olika sätt.

gravidfotografering studio Alingsås gravidbilder gravidklänningar fotograf Maria Ekblad

gravidfotografering studio Alingsås gravidbilder gravidklänningar fotograf Maria Ekblad

Stående gravidbilder

Stående gravidbilder är ju det mest klassiska sättet att posera och går att variera i all evighet. Man kan hålla på magen, posera med en partner eller syskon till bebisen. Jag brukar fota både framifrån och i profil för att få mycket att välja på.

gravidfotografering Alingsås fotograf Maria Ekblad gravidbilder nära göteborg

gravidfotografering studio Alingsås gravidbilder gravidklänningar fotograf Maria Ekblad

Liggande gravidbilder

Liggande gravidbilder är ett superfint sätt att fotografera magen. Antingen kan man använda mina fluffiga gravidklänningar som blir både som något man har på sig och bakgrund, eller så kan man använda tyg som jag har i studion.

gravidfotografering göteborg gravidfotograf gravidbilder

fotografmariaekblad gravidfotografering nyföddfotograf göteborg studio fotograf syskonfoto

Sittande gravidbilder

Gravidbilder fotograferande sittande på golvet är en stor favorit också. Det är ett fint sätt att framhäva magen oavsett om man har lånat en gravidklänning av mig eller har egna kläder. Beroende på vad man tycker är bekvämt kan man sitta på rumpan eller sitta på knä. Ibland får man dock trycka ut magen lite extra för att den ska synas på bild då den försvinner lite när man sitter ner.

gravidfotografering Alingsås fotograf Maria Ekblad gravidbilder nära göteborg

gravidfotografering göteborg fotograf Maria Ekblad

Sittande gravidbilder på rekvisita

Jag brukar också variera  gravidbilderna med sittande bilder på någon av mina pallar i studion, vilket brukar bli superfint!

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Vilken respons!

Hej och glad tisdag! Här kommer ett vardagsinlägg från mitt vardagsrum. Jag är superglad för igår släppte jag fototider för september och oktober, då jag ska börja jobba en dag i veckan igen, och alla tiderna för oktober bokades upp direkt. Jag har ju min maillista för kunder som jag skickade ut ett mail till och redan efter fem minuter var flera av tiderna tagna. Så roligt! Just nu finns det bara två tider kvar, den 26e september och 3 oktober, som man gärna får boka om man vill.

Jag kommer börja med att fotografera gravidfoto, bebisfoto (7-10 månader) och ettårsfoto främst. Nyföddfotografering tar oftast upp till 3 timmar och eftersom min egna bebis är så liten fortfarande är det för lång tid att vara ifrån henne än. Men ettårsfoto och gravidbilder går lite snabbare så det kan jag börja med nu. Så kul!

Och annars så går jag och väntar på att telefonen ska ringa idag. Jag har lite nya eventuella planer för företaget och är så spänd på att få lite mer information om en rolig sak, men än vet jag inte tillräckligt. Jag berättar mer såfort jag vet mer och har kunnat bestämma mig.

fotograf maria ekblad barnfotograf alingsås barnfotografering göteborg

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Nyföddfotografering i Alingsås Göteborg » Marcus

Jag träffades Marcus med hans familj i min studio för nyföddfotografering innan min föräldraledighet. Han var en riktig liten goding som sov genom hela fotograferingen. Här är ett gäng favoriter från fotograferingen, också med hur ett typiskt galleri från mina nyföddfotograferingar ser ut!

nyföddfotografering Alingsås studio familjebilder studiobilder fotograf Maria Ekblad göteborg bebisfoto

nyföddfotografering Alingsås studio familjebilder studiobilder fotograf Maria Ekblad göteborg bebisfotonyföddfotografering Alingsås studio familjebilder studiobilder fotograf Maria Ekblad göteborg bebisfotonyföddfotografering Alingsås studio familjebilder studiobilder fotograf Maria Ekblad göteborg bebisfotonyföddfotografering Alingsås studio familjebilder studiobilder fotograf Maria Ekblad göteborg bebisfotonyföddfotografering Alingsås studio familjebilder studiobilder fotograf Maria Ekblad göteborg bebisfotonyföddfotografering Alingsås studio familjebilder studiobilder fotograf Maria Ekblad göteborg bebisfotonyföddfotografering Alingsås studio familjebilder studiobilder fotograf Maria Ekblad göteborg bebisfotonyföddfotografering Alingsås studio familjebilder studiobilder fotograf Maria Ekblad göteborg bebisfoto

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Läs om och boka din fotografering

Menu