Puh, jag börjar äntligen bli bättre! Jag ska inte tråka ut er med för mycket sjukdomsprat för hur roligt är det… Men det blev ingen veckosammanfattning förra helgen för jag var kass redan då, och denna veckan har jag bara legat i soffan och gjort allt jag kan för att inte hosta. Så känner mig så glad idag när det äntligen börjar vända!

Nyföddfotograf i Göteborg Maria Ekblad

Gillar iofs alltid att vara hemma med mina odjur. <3

Tankar, funderingar och sådant

» Det är sjukt vad tråkigt allt känns när man är dålig. Jag gillar ju ”bara vara hemma” men när man ändå inte orkar göra något så är det ju värdelöst.

» Jag är så glad för att våren har börjat komma. Jag var ute på en liten promenad igår och kände mig så tacksam och glad för ljuset och värmen. Tänk att vi har hela härliga ljusa perioden framför oss nu.

» Jag älskar när man lätt kan se snedsteg i sina bilder och istället för att tänka att jag är dålig, veta exakt vad jag ska ändra på till nästa gång för att göra bilden mer perfekt. Det känns som jag står inför ett stort utvecklingssprång, har massor med nya tankar och jag längtar så efter att fota. :D

» Jag har börjat använda två program som jag älskar! Dessa går att använda även om man inte är fotograf. Det ena heter Meistertask, och är ett program som hjälper en att strukturera uppgifter och annat. Det finns to do-lists, app med påminnelser och man kan klocka sig själv så man lätt kan räkna ut sin timpenning. :D

Det andra heter Planoly, och jag har precis börjat med det, men gillar det hittills. Det är ett program och en app som gör att du kan planera ditt instagramflöde. Dels har det drag and drop så att du lätt kan se vilka bilder som passar ihop och skapar ett fint flöde, sedan så kommer det en notification när du planerat lägga upp bilden, och allt finns kopierat i telefonen och det är bara att klistra in. Jag som gärna vill ha välformulerade instagramposter och lägger ner mycket tid på instagram älskar detta! Det går supersnabbt och smidigt och man kan göra mycket från datorn. :)

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Hej internet. Jag har inte försvunnit från jordens yta, jag håller fortfarande på att återhämta mig från en väldigt långdragen förkylning. Under tiden tänker jag att vi tittar på bilderna från Tyras nyföddfotografering. Jag fotograferade henne när hon var 10 dagar och helt ny. Hennes mamma Johanna kom med henne till min studio i Göteborg, och det var en jättemysig fotografering. Under mina nyföddfotograferingar brukar jag alltid göra flera olika poseringar på bean bagen (de översta bilderna) och sedan även i någon rekvisita (den understa). När bebisen är i en bekväm pose så brukar jag alltid variera min rekvisita med små mössor och hårdband, samt fotografera ur olika vinklar för att få ut så många bilder på en gång utan att behöva störa eller flytta den lilla bebisen allt för mycket. Här nedan ser ni exempel på detta. Och, jag älskar the Chin up pose! Tycker den är så gullig. :)

Fotograf Maria Ekblad Nyföddfotografering i GöteborgFotograf Maria Ekblad Nyföddfotografering i GöteborgFotograf Maria EkbladFotograf Maria Ekblad Nyföddfotografering i GöteborgFotograf Maria Ekblad Nyföddfotografering i GöteborgJohanna driver en blogg om hennes vardag och tre godingar som ni hittar här! :D 

Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Jag har inte gått under jorden, jag har bara åkt på en megaförkyldning. Därför ligger jag nerbäddad och hostar och inte lagt upp något på sociala medier. Men i väntan på att detta går över kan ni lyssna på nya avsnitt av Fotopodden som har kommit ut! Det senaste avsnittet är från när jag var i Stockholm och hälsade på Elin Kero, som också går under bloggnamnet Nevnarien. :D

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotograf i göteborg

Vi pratar om att följa sina drömmar och ta de fotouppdrag som man mår bra av, om inspriation och sagobilder, om att våga säga nej till uppdrag som inte passar en, om bildretusch och Elins jobb på Indiska. Lyssna här eller i din podcastapp!

Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Här är ännu en vårnyhet i min studio! Jag har ju nämt i mina veckosammanfattningar att jag har köpt en stor skrivare, och det här är anledningen. Jag har nämligen börjat producera mina tavlor helt själv som jag nu erbjuder till mina kunder. De allra största får jag fortfarande beställa från mina duktiga återförsäljare, men de flesta gör jag helt själv. Så jag lägger ner otroligt mycket kärlek på dessa tavlor, hela processen med fotografering, redigering, utskrift, laminering och montering i ram. Jag är så glad att kunna erbjuda vackra unika hållbara produkter med bilder från fotograferingarna. Jag tycker bilder är till för att levas med i hemmet, och de kommer verkligen till rätta i en vacker ram. Jag vet själv hur lätt det är att bilder bara ligger och dammar på en hårddisk eller i en iphone, och om detta inte uppdateras regelbundet är det ett osäkert sätt att hantera minnen på. Så därför finns nu valet att få sina bilder som en färdig tavla, redo att hängas upp i hemmet och njuta av varje dag. :)
fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Ett superfint kollage från en nyföddfotografering, 50 x 50 cm med vit träram med silverstänk.

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

42 x 60 cm tavla med en silvrig ram (som visst ser guldig ut) från fina Hannas gravidfotografering.

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Denna vecka började med en ISBANA utanför. Jag höll på att ramla ordentligt 4 gånger. Så sjukt halt!

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Men sen kom vårväder och denna soldyrkaren blev så glad. Sjukt vad väderpåverkad jag är, det känns som hela livet är 100 gånger lättare bara det är blå himmel och sol. Gick omkring och njöt av fågelkvitter och torra trottoarer.

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Plattångslockeri-äventyret fortsätter. Jag är ju supersuperallergisk mot kemikalier och tål bara ett schampoo, ett balsam och en tvål, men har nu hittat ett märke som både smink och lite hårprodukter funkar. Så i veckan har jag testat hårsprayen, och jag ser inte ut som ett levande sår än så länge. Det kanske verkar som en fjantig smågrej men för mig som inte kan använda några produkter alls annars så känns det skönt att kunna få lite styrhjälp på håret.

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Jag har varit och hälsat på den här godingen! Så mysigt varje gång och tiden går så fort. Jag är chockad över hur mycket hon har lärt sig mellan varje gång vi träffas. Om några veckor är det dags för ettårsbilder. :D

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Jag har haft en gravidfotografering i det fina vädret! Eftersom jag är supernoga med ljuset i bilderna har jag flyttat fram flera fotograferingar nu när det har regnat så mycket. Jag är väldigt mån om att mina kunder ska få fina bilder och därför byter jag hellre dag om det är möjligt.

Och sist… och minst, min pussmun blommar! Det är så roligt för jag har drivit upp den som en liten stickling. Jag har verkligen inte gröna fingrar så det är alltid kul när det händer något. :D

Tips, funderingar och annat:

» Vårens och början av sommarens fotograferingstider börjar fyllas upp, så om ni väntar en liten bebis och vill fotografera gravid- och nyföddbilder är det hög tid att höra av sig. Ni kan läsa mer om och boka er nyföddfotografering här och gravidfotografering här.

I början när jag fotade brydde jag mig inte så mycket om färger, utan jag plåtade mest det som fanns. Under de senaste åren har jag blivit mycket mer noggrann när jag skapar mina bilder då färger är en så så himla stor del av bilden. Jag älskar att fota med rosa, ljusblått, beige, vitt och grått och det har tydligen smittat av sig. Här på bilden är det senaste som jag har shoppat de senaste månaderna haha. Nog för att det är vårfärger i affärerna men en ljusgrå jacka, blå blus, rosa väska och plånbok och ett par vantar i dessa färger. Vad kom först egentligen, varumärket eller ägget? ;) Eller har helt enkelt min bildstil utvecklats till det den är idag för jag själv går mot dessa färger? Lite kul upptäckt. :)

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotograf i Göteborg

Menu