Gravidfotografering i Göteborg » Eric & Anri

Nu vill jag dela med mig av en superhärlig gravidfotografering jag hade i somras. Eric och Anri var så himla fina, och vi hade massor att prata om då Anri är från Japan, och det visade sig att både jag och Eric har pluggat japanska. Jag och min fästman träffades ju när vi läste japanska på universitet i Göteborg, och har bott i Tokyo några månader så det var väldigt roligt.

Vi hade också perfekt väder under fotograferingen, så som det är när det är som bäst. Uppehåll, en gyllene solnedgång och allt det där som gör det så fint.

De valde en stor tavla i 60 x 40 cm med en tunn aluminumram i grönt från fotograferingen. Det är några av mina mest populära ramar, och finns i flera olika färger!

gravidfotografering göteborg gravidklänningargravidfotografering göteborg gravidklänningargravidfotografering göteborg gravidklänningargravidfotografering göteborg gravidklänningargravidfotografering göteborg gravidklänningar

gravidfotografering i göteborggravidfotografering i göteborg

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Ett enkelt fototips för alla

fotograf Maria Ekblad fototips

I den här videon delar jag med mig av mitt enklaste fototips för att ta bättre bilder, vare sig du fotar med kamera eller med en smartphone! Du kan enkelt applicera det på allt ditt fotande för att ta dina bilder till en högre nivå!

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Bli bättre på att vara med på bild

Det är så många som tycker att det är jobbigt att vara med på bild, och verkligen undviker det. Idag skulle jag vilja prata lite mer om varför det är bra och viktigt att vara med på bild, och hur du kan tänka för att bli mer bekväm med det.

Jag har alltid tyckt det varit roligt att fota, och har alltid tagit självporträtt (från början för att jag inte hade någon annan att ta kort på haha). Dock har jag verkligen inte alltid blivit nöjd med bilderna. Som många andra har jag slängt så mycket foton i mina dagar. Men, ju mer jag har börjat jobba med mitt företag och med youtube så har jag behövt vara med på bild, för jag har insett att folk gillar se vem som står bakom allt. Så då har det bara varit att öva och öva för mig, och jag har märkt att det har lett fram till flera bra oanade grejer.

Man normaliserar sitt egna utseende

Okej, det kanske låter helt knäppt, men många som kommer till mig och tar bilder är inte vana vid att se sig själv annat än i spegeln eller på selfies. Det märkte jag speciellt när jag fotograferade bröllop. Ni som bokar mig nu har ju ett intresse av foton (även om alla inte är vana att vara med på bild) men när jag var bröllopsfotograf i början så var det väldigt många som bokade en fotograf för att man ”ska” ha en bröllopsfotograf. Och då var det ännu fler som aldrig var med på bild som jag fotograferade. Men, ju mer man är med på bild, desto mer vänjer man sig vid hur man ser ut. I början kan det faktiskt vara jobbigt och man ser ju alla ”brister” lite extra. Jag till exempel stirrade på hur lätt jag kan få dubbelhaka om jag inte sträcker på mig, min dåliga hållning och att ett av mina ögon alltid är liiite mindre öppet än det andra. Men. Sen vänjer man sig. Och sakta så började jag iallafall känna att det inte spelar någon roll. Alla som träffar mig i verkligenheten ser ju mig i 3D, och då får jag väl sträcka lite mer på mig då om det är viktig för mig. Det blir lättare och lättare att acceptera att ”såhär ser jag ut” ju mer jag vande mig vid hur jag faktiskt ser ut.

fotograf maria ekblad goteborg

Ju fler bilder som finns, desto mindre noga är det!

Jag tänker att det är lättare att haka upp sig på att man behöver vara sitt bästa jag på en eller några få bilder om det inte finns så många. Jag lägger ju regelbundet upp bilder på instagram på mig (och tycker ärligt att alla inte är toppen) men jag tänker att de blandas ju ut med alla som är bra. Om det bara finns EN bild så hänger väldigt mycket på den.

Du blir bättre och bättre på att bli fotad

Övning ger faktiskt färdighet. Ju mer du är med på bild, oavsett om det är hemma med mobilen, gruppbilder med vänner eller hos fotografen desto bättre blir du på att hitta ”dina” vinklar eller veta hur du ska göra för att det ska bli bra.

gravidfotografering göteborg familjebilder syskonbilder gravidklänningar

Det är för barnens skull

Och det allra viktigaste, är att du ska vara med på bild för kommande generationers skull. Vad vill du skicka med dina barn, eller barn du har i närheten? Det är så himla viktigt att vara med på bild, för det kommer finnas en dag då du och jag inte finns kvar längre. Och ingen kommer då tänka på ett lite mindre öppet öga, dubbelhakor, hållning eller vad det nu kan vara med stör sig på själv. De kommer bara se sin fina förälder, faster, moster, mormor, favoritgranne eller vad du nu har för roll. Och det är viktigare än allt det där andra. 💗 Så öva på att vara med på bild direkt, och fortsätt vara det, för mer än bara din egen skull.

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Utvecklingssprång för mig och företaget

Jag vet inte vad det är med mig i år, men jag brukar inte gilla hösten. Brukar tycka det känns jobbigt och nästan lite ångestfyllt att det blir mörkare fort (den enda fördelen är att man kan få Golden hour-ljus utan att vara ute sent haha). Men i år känns det annorlunda.

Kanske är det för att jag har så himla många roliga utvecklingssteg i företaget på gång. En stor grej är att jag kommer få loss otroligt mycket mer tid. Jag har ju haft mitt extrajobb som socionom, eftersom jag tog examen samtidigt som jag började fota och ville samla erfarenhet, men nu har jag sagt upp mig. Så i december är det full fart framåt med företaget. Och jag längtar så! 😍

Jag har också gjort en investering i mig och företaget som jag har funderat på i två år. För er som inte är i webbkurs-svängen så kan jag berätta att det finns en person, som är störst i hela världen på detta, Amy Porterfield. Hon har en stor kurs som öppnar en gång per år, och löper i 12 veckor om hur man skapar och släpper onlinekurser. Jag har varit så sugen på det i flera år, men känt att jag inte var riktigt redo. Jag var supernära att slå till förra året men väntade lite. Och i år har jag bokat kursen! Jag får nämligen så mycket frågor av nyare fotografer på messenger dagligen, men eftersom jag svarar på samma saker om och om igen, så känns det som en väldigt bra idé att samla allt i kurser istället. Så det ska också bli så kul. Om du vill lära dig något speciellt av mig får du gärna kommentera nedanför. Jag har redan typ 10 idéer. 😀

Ytterligare en grej som gör att det känns som jag typ… har växtvärk haha, är att jag längtar efter att vara kreativ med kameran. Jag har massor med nya idéer och eftersom det har varit högsäsong så har jag mest fotat med fokus på mina kunders önskemål det senaste. Jag älskar det, men ibland behöver man som kreativ person testa något nytt. Jag har två nya sessioner som jag funderar på att införa också, och har en hel del nytt jag vill lära mig inom foto. 😍

Så ni hör ju, massor med kul är på gång och min hjärna kokar nästan av kreativitet haha. Jag ska bara leverera till alla fina kunder som beställt det senaste, och SEN ska jag sätta fart med allt det nya!

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Hur jag blev fotograf

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Jag driver ju min podcast Fotopodden, där jag intervjuar olika fotografer om deras fotograferande. Men på senare tid har jag fått väldigt mycket mail om att göra ett avsnitt med mig själv, vilket känns lite galet men också så kul! Och er önskan är ju min lag, så därför spelade jag in ett som ni kan lyssna på nedanför. Från och med nu kommer det komma ut miniavsnitt med Fotopodden varannan vecka, där jag pratar om något intressant ämne kring foto, och så kommer intervjuerna ut som vanligt varannan vecka. 😀 Hoppas ni gillar det!

Här kan ni följa Fotopodden på instagram och här kan ni gå med i Fotopoddens facebookgrupp!

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Gravidfotografering i Göteborg » Camilla & Carlos

Camilla och Carlos kom och fotograferade gravidmagen hos mig i sommar. Vi hade deras gravidfotografering på en av mina favoritplatser i Göteborg, och det var så himla roligt! Vi hade en superfin fotografering, och nu har de fått sina tvillingar. 😍 Så roligt att tänka att det var DE som var i magen hela tiden. 😀

gravidfotografering göteborggravdifoto göteborg gravidklänningar solnedgånggravdifoto göteborg gravidklänningar solnedgånggravdifoto göteborg gravidklänningar solnedgånggravdifoto göteborg gravidklänningar solnedgånggravdifoto göteborg gravidklänningar solnedgång

Gå med i min maillista!

Ditt för- och efternamn:

Din epost:

Maillista för kunderMaillista för fotografer

Andra har också läst

Menu