Första advent

Hej hej hallå dagboken! Idag är det första advent och det känns så mysigt. Jag älskar ju december, det är en av mina bästa månader på året, så att julen börjar smyga sig på mitt i novembermörkret passar mig perfekt. Dock har vi inte hunnit tända något ljus eller så på morgonen än, för vi vaknade rätt sent och sedan har jag varit i studion och fotat minisessions med julfotograferingar med härliga barn. Det var så roligt, och min lilla snöiga julgran blev så fin på bild. Alla barnen var superfina och duktiga också, så det blir många fina bilder i folks brevlådor i år. Om du inte har ordnat julkort och julklappar än, så har jag några få lediga tider kvar. Det ingår julfoto i alla bokade fotograferingar och man kan även boka minisession med enbart julbilder om det passar bättre.

Nu är jag hemma igen och vi ska ta fram adventsljusstakar, stjärnor, lussekatter och tända första ljuset. 😍

barnfotografering barnfotograf Alingsås

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Så kan du använda dina bilder i jul

Nu när december närmar sig finns det en hel del fina saker man kan göra med sina foton, så här kommer en guide med inspiration!

Tavlor som julklapp

Det mest självklara är kanske att ge bort bilderna som inramade tavlor. Alla släktingar blir glada för en vacker inramad tavla på hela er som familj eller på barnbarnen. Mina bordsförstoringar är en väldigt populär julklapp och finns i två olika storlekar med svart och vit ram.

barnfotgorafering inramad tavla fotograf Maria Ekblad

Använd bilderna som dekorationer

Ett annat kul tips är att använda bilder till dekorationer! Jag har sett att man kan till exempel beställa julpynt och julkulor med sina bilder på om man vill hänga dem i granen, eller så kan man skriva ut en liten bild på det barnet som ska få julklappen. Perfekt för barn som inte kan läsa än. Eller skriv ut en bild på hela familjen och sätt under snöret, så ser man vem julklappen är från!

Skicka en julhälsning

Julkort är ju verkligen ett kul och klassiskt sätt att använda sina bilder till! Det måste ju inte vara en julig bild utan det kan också vara en fin bild på barnen eller hela familjen. Det viktiga är ju vem hälsningen är från och i dessa tider får man ju mest räkningar på posten, så vem blir inte glad för det. 😍

familjefotografering goteborg; barnfotografering goteborg; fotograf maria ekblad

Personliga julkulor

Vissa företag gör personliga julkulor med foton och hur fint är det inte att ha det i granen.

Fotokalender för 2023

En annan rolig sak att använda era bilder till i slutet av året är att beställa en fotokalender till nästa år. Extra kul och personligt att ha hemma på väggen!

fotograf maria ekblad nyföddfotograf göteborg

Personligt pussel med egen bild

Man kan också beställa från olika hemsidor är ett personligt pussel med sitt eget foto. Antingen kan man mysa hemma själv med det när det är kallt ute, eller också ge bort i julklapp.

Lekar & pyssel för barnen

Man kan ju också använda bilderna för att göra pyssel och lekar för barnen. Skriv ut bilder och använd som en del av en skattkarta, eller låt barnen klippa och klistra ihop något fint.

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Nyheter i studion » Barnfotografering Alingsås Göteborg

Nu när jag är på plats i nya studion har jag massor med roliga nyheter att visa som man kan välja på sina fotograferingar! Först ut är färgglada bakgrunder. 😍

Jag älskar att fota mot svart, vitt och trä men tycker färg blir en härlig del i ett bildgalleri och det blir också väldigt fina tavlor i ett barnrum. Extra snyggt är också att matcha med kläderna som flickan på bilden nedan. Just nu finns grön, blå och en rosa som jag kommer visa mer av senare. 😀

barnfotografering Alingsås göteborg studioettårsfotografering Alingsås göteborg
26

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Livets första snö

I dagarna snöade det här i Alingsås. Eller det snöade väl i hela Sverige men det snöade också hos oss, och jag blev så lycklig. Jag älskar vinter när det är riktig vinter, och tycker det blir så mysigt när världen bäddas in i ett vitt täcke. Och december och julen som jag också älskar närmar sig vilket höjer stämningen ännu mer.

I år är det extra mycket känslor för det är också så många ”första”. Första gången vi hänger upp julgardinerna i nya huset. Första gången jag har en egen liten dotter att klicka hem en röd klänning och en julpyjamas till. Första gången vi kan tända belysning i vår trädgård när snön har lagt sig på alla buskar. Första lussekatterna i vårt vardagsrum. Och första gången min lilla bebis ser snön. Aj mitt hjärta, jag tror det sprängs snart. 💓

Fotograf Alingsås

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Gravidfotografering Barnfotografering Alingsås » Invigning i nya studion

Förutom att första snön föll i Alingsås här i helgen så har jag också invigt nya studion med en ettårsfotografering och en gravidfotografering. Det var verkligen så himla roligt!

I torsdags fick jag hjälp av en snickare att sätta upp mina bakgrunder på väggen och sedan så har jag packat upp gravidklänningarna, hängt tavlor, placerat ut mer bakgrunder och skaffat gardiner. Det har varit mycket jobb med att flytta studion så jag är verkligen jätteglad att den nya här i Alingsås är fotoredo för kunder.

Det var också toppen att fota där, för även om den är ungefär lika stor som min förra lokal så är ju toalett och kök utanför vilket ger mig mycket mer yta att röra mig på. Och det var underbart!

Nedanför ser du en sneak peak på ettårsfotograferingen, goa Mica som fotade sina ettårsbilder hos mig.

barnfotografering Alingsås gravidfotografering Alingsås fotograf maria ekblad barnfotografering Alingsås gravidfotografering Alingsås fotograf maria ekblad barnfotografering Alingsås gravidfotografering Alingsås fotograf maria ekblad barnfotografering Alingsås gravidfotografering Alingsås fotograf maria ekbladbarnfotografering Alingsås fotograf maria ekblad

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Nyföddfotografering Alingsås Göteborg » Saras nyföddbilder

Här är bilderna från Saras nyföddfotografering. Det blev verkligen så många fina och det är kul att visa för att det är ett bra exempel på variationen med olika set ups man kan få under nyföddfotografering i studion.

Jag kommer att fota nyfödda igen under våren 2023 så har du bf om några månader är du varmt välkommen med din förfrågan. 😊

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i alingsås i närheten av göteborg

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i Alingsås

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i Alingsåsfotograf maria ekblad nyföddfotograf i Alingsåsfotograf maria ekblad nyföddfotograf i Alingsåsfotograf maria ekblad nyföddfotograf i Alingsås

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Läs om och boka din fotografering

Menu