Gravidfotografering i Göteborg » Helena

Jag träffade Helena i augusti för att fotografera hennes gravidbilder. Vi åkte ut till en av mina favoritplatser i Göteborg i solnedgången och det blev så himla fint. Här ser ni ett urval av mina favoritbilder! Vi hann med flera ombyten och jag älskar verkligen ljuset i bilderna. Helena var så fin med magen och allt blev så vackert!

Fotograf Maria Ekblad Gravidfotografering i Göteborg

Fotograf Maria Ekblad Gravidfotografering i GöteborgFotograf Maria Ekblad Gravidfotografering i GöteborgFotograf Maria Ekblad Gravidfotografering i GöteborgFotograf Maria Ekblad Gravidfotografering i GöteborgFotograf Maria Ekblad Gravidfotografering i Göteborg

Dessa bilder kommer bli ett fint fotoalbum och en av dem kommer även bli en vacker tavla till Helenas hem. Ett perfekt sätt att minnas denna speciella tiden. <3

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Nyföddfotografering i Göteborg » Behind the scenes med rekvisita

Fotograf Maria Ekblad Nyföddfotografering i Göteborg

En till behind the scenes från en av mina senaste nyföddfotograferingar. Den här gången får ni hänga med i studion när lilla Hollie fotograferas för sina nyföddbilder, och jag poserar henne i den här hinken. Jag tycker verkligen det blev så gulligt och blomsterkransen blev verkligen pricken över i:et.

Som ni ser så tog jag hjälp av Hollies mamma för att stötta huvudet under poseringen, och sedan har jag redigerat bort fingret i photoshop från bilden. Säkerhet går alltid först under mina fotograferingar. Ge gärna videon tumme upp om ni tyckte om den. :)

Nyföddfotografering i Göteborg » Cornelia

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotografering i Göteborg

Här har ni en film med behind the scenes från Cornelias nyföddfotografering. Hon var bara 8 dagar vid fotograferingen och bilderna blev så fina. :)

Hennes föräldrar kommer till studion idag för bildvisning, vilket alltid ingår i mina fotograferingar. Cirka 2-3 veckor efter fotograferingen kommer man tillbaka till studion och vi går gemensamt igenom alla bilder från fotograferingen och de olika val av tavlor och fotoböcker man kan göra. Jag finns med som smakråd och guide. Jag tycker det är ett så härligt sätt att arbeta, dels för det är så roligt att träffas igen och se alla reaktioner på bilderna, men också för att det är det bästa sättet att kunna ge god kundservice. Jag vet hur överväldigande det kan vara med många fina bilder och massor med val för produkter. Och jag vet att om man ska sitta själv och välja hemma vid datorn så blir det oftast inte av, utan livet kommer emellan. Därför är bildvisning så bra, för alla val görs på plats och vi alla kan vara säkra på att ni vill ha allra mest. :)

Life update

Det känns som allting rullar på så himla fort, så jag tänkte jag skulle skriva en liten uppdatering om läget. Så sjukt att det redan är mitten på september!? Det är bara några månader kvar av 2017, och jag som precis har vant mig vid att skriva det.

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotograf i göteborg

Jag håller på att göra en del förändringar, vilket kanske mest är för mig privat och i företaget och som inte märks så mycket utåt. Men jag är väldigt glad, för i slutet av oktober kommer jag att gå ner i tid för att jag ska ha mer tid över till att jobba med företaget. Det ska bli så skönt, jag har velat göra det länge men har inte haft möjlighet på grund av situationen på min andra arbetsplats men nu blir det äntligen av. :D Jag ser fram emot det så mycket för att jag vill ha mer tid till att ta bokningar och ge ännu bättre service till er som redan är mina kunder, men det ska också bli ljuvligt att få lite mer balans i livet.

Jag håller även på att arbeta mer med min podcast, Fotopodden. Nu har jag börjat arbeta med den på allvar och kan på riktigt kalla mig för fotograf och influencer. Det är så roligt för de företag som jag har börjat arbeta med känns jättebra för mina lyssnare och tillsammans kommer vi kunna erbjuda riktigt bra grejer till andra fotografer.

Jag har för första gången i mitt liv börjat tycka om att det blir höst! Det känns lite som en identitetskris haha. Jag har alltid tyckt det känns jobbigt med mörker och kylan men i år ser jag fram emot kalla höstdagar med sprakande löv och blå himmel. Jag tycker det är skönt att kunna fotografera gravidbilder i superfint ljus vid 19 istället för 23 och jag har en hel del stickade tröjor jag ska ta ner från vinden. Det känns väldigt skönt att känna så istället för att tycka det är jobbigt att det blir mörkare och sörja sommaren.

Till sist har vi även gjort om hemma. Vi var utan kök i två veckor när det renoverades och bodde halvt hos oss, halvt hemma hos mina föräldrar. Det blev så fint och jag är jätteglad för det, men det sliter ju på en att inte bo där man brukar, ha alla sina saker utspridda och att allt är lite halvt kaos. Och sen har vi behövt storstäda i flera omgångar för det är ju byggdamm överallt. Verkligen inget att klaga över, (jag vill inte ens kalla det ett i-landsproblem) men det har gått åt mycket energi. Men nu är allt nästan klart, superfint och vi bor hemma igen!

Hoppas allt är bra med er och att hösten is treating you well. :*

Nyföddfotografering i Göteborg » Mehdi

Ni kanske såg min video med behind the scenes från Mehdis nyföddfotografering? Här är några fler av mina favoriter. Jag älskar alla bilderna från denna nyföddfotograferingen. Allt från stolta lilla storasysters blick, till fina familjebilder, hans långa ögonfransar och härliga miner på vakenbilderna. Familjen valde att göra en superfin kollagetavla med 6 av bilderna i en vit vintageram med silverstänk. Det kommer bli så fint, jag längtar efter att se den färdig. Fotograf Maria Ekblad nyföddfotograf i Göteborg nyföddfotograferingFotograf Maria Ekblad nyföddfotograf i Göteborg nyföddfotograferingFotograf Maria Ekblad nyföddfotograf i Göteborg nyföddfotograferingFotograf Maria Ekblad nyföddfotograf i Göteborg nyföddfotografering

Hösten blir mer och mer uppbokad och jag har några få tider kvar i oktober, november och december. Jag vill verkligen inte säga nej till förfrågningar, så glöm inte att boka redan under graviditeten. Jag får jättemycket mail med bebisar som redan är födda och tyvärr så är jag ofta uppbokad flera veckor framåt. Så skicka en förfrågan redan nu om ni är intresserade, så ni kan få julklappar med bilder det finaste ni har.

Facebookgrupp för Fotopoddens lyssnare

Ni som hängt här ett tag vet ju att jag har min podcast, Fotopodden som jag jobbar med vid sidan av fotograferandet (och socionomandet haha). Nu finns 18 avsnitt ute med intervjuer med jättehärliga fotografer. För dig som är fotointresserad vill jag verkligen rekommendera er att lyssna, och för ni som gör det har jag nu skapat en facebookgrupp för er!

Klicka här för att gå med i gruppen. Där finns det utrymme att diskutera avsnitten mer, få fototips och inspiration och träffa nya bekanta i fotovärlden. Bjud gärna in fotointresserade vänner!

Fotograf maria ekblad nyföddfotografering i göteborg nyföddfotograf

Menu