Nyföddfotografering i Göteborg » En liten björn

Ni kanske inte visste det, men ibland så kommer det små små nyfödda björnar till min studio. Den stora rekvisitasängen var alldeles för hård, och den andra var för mjuk. Men att krypa ihop på bean bagen, det var alldeles perfekt.

fotograf maria ekblad nyföddfotografering i göteborg

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Gravidfotografering i Göteborg » Sara

Jag är verkligen så glad för alla ljuvliga gravidfotograferingar jag har haft i vinter. 😍 Det kan verkligen vara utmanande att vara utomhusfotograf i Göteborg på vinterhalvåret men jag har haft otrolig tur med många bokningar och vädret.

Jag träffade Sara och hennes Alldin för några veckor sedan och vi passade på att fånga de sista solstrålarna vid havet. Motljus, snö och två fina blivande föräldrar, vad mer kan en fotonörd begära? Sedan var det extra roligt för de bokade även nyföddfotografering så jag fick träffa den lilla gulliga personen som var i magen. :)

gravidfotografering i goteborg gravidklänningar maria ekbladDetta är en av mina favoritmodeller på gravidklänningar. Jag har tre stycken olika i XS-XXL och de passar alla och framhäver magen så fint. Plus att släpet är ju magiskt i vinden.

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

2018 – Vecka 11

Dags att sammanfatta vecka elva i år. :)

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Jag har börjat lyssna på ljudbok! Jag fick ett par trådlösa BRA lurar av världens bästa pojkvän i födelsedagspresent och nu har jag börjat byta ut alla podcasts mot böcker. Perfekt för jag vill ju konsumera mer böcker plus det är så mysigt att ha en bra historia i öronen när jag arbetar i studion.

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Har ni märkt hur det börjar bli ljusare!? Åh jag är så glad över detta. Det är ljust när jag går upp på morgonarna och jag älskar när solen går ner cirka 19-20. Då hinner folk sluta jobbet och kan ta sig till en gravidfotografering men det blir inte så himla sent för att få det mjuka vackra solnedgångsljuset.

fotograf maria ekblad nyfoddfotograf i goteborg

Jag och Ida, som är en av mina bästa vänner, var på Lisebergshallen och såg First Aid Kit. Älskar ju dem. Men vi såg dem i Konsterthuset i Göteborg för några år sedan och inget kommer nog slå den konserten. Men det var så roligt att se dem och nu ska jag lyssna in mig på nya skivan.

Fotograf maria ekblad nyföddfotografering i göteborg nyföddfotogaf barnporträtt bebisfoto babybilder

Jag har även fotat bebisar och gravidmagar såklart! Här är en snapshot på hur det ser ut i studion innan jag börjar med en nyföddfotografering. Min stora bean bag och blixten med superparaplyet är redo, jag och föräldrarna har valt ut fina mössor och små wraps som ligger förberedda och jag har även ett gäng poseringskuddar redo. :)

Tips, tankar och annat kul

» Jag älskar verkligen våren, det känns som en lång fredag. Man har alla långhelger, ledigheter och fint väder framför sig. Solen du är välkommen. 🙏🏻😍

» Jag har skrivit om det förut, men jag brukar alltid få kommentarer och mail med frågor om var jag har köpt saker när jag visar saker från studion. Mitt allra bästa tips är att googla eller söka på etsy.com, till exempel ”newborn photograpy wraps” och så kommer ni få massor med olika bra försäljare. :)

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Gravidfotografering i Göteborg » Jenny

Jag träffade Jenny och Kenny för deras gravidfotografering i mitten av februari. Eftersom vädret var supertråkigt så fick vi flytta fotograferingen en gång och jag är så glad vi gjorde det för vi fick perfekta förutsättningar – strålande sol och snö. Det är inte så ofta snön ligger kvar i Göteborg att man hinner matcha in med fotograferingarna, så jag är så glad. Jenny och Kenny var verkligen perfekta framför kameran, för det var inte så varmt, men vi fotograferade effektivt och pausade med jackor och värmekuddar. Och jag älskar verkligen resultatet. :D

fotograf maria ekblad gravidfotografering i göteborgfotograf maria ekblad gravidfotografering i göteborgfotograf maria ekblad gravidfotografering i göteborg

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Gravid- och nyföddfotograf i Göteborg » Fotoböcker med linneomslag

Slutresultatet från mina fotograferingar är alltid produkter av olika slag. Om mina kunder inte väljer att köpa sina favoritbilder inramade så är fotoböckerna det populära alternativet. Passar perfekt för de som hellre vill ha något fint att bläddra i än ha bilderna på väggen. Här ser ni en tjuvikik från albumet som Susanna valde att göra bild bilderna från hennes gravidfotografering. Så fint! Omslaget har vitt linne och så står det ”I väntan på…” och så bebisens blivande namn på framsidan.

gravidfotografering i göteborg fotobok linneomslaggravidfotografering i göteborg fotobok linneomslag

Man kan även göra som en annan familj valde att göra med bilderna från deras nyföddfotografering, ett stort album till sig i 20 x 20 cm, och så beställde de 4 små likadana album i 15 x 15 cm till sina släktingar. Världens bästa present om ni frågar mig. ☺

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

2018 – Vecka 10

Här blev det tyst i bloggen i några dagar. Det blev ingen veckouppdatering förra veckan och anledningarna är trefaldiga:

1. Jag har börjat på mitt nya socionomjobb (jobbar ju deltid som socionom för er som inte visste det) och det känns jättebra men gudars skymning vad det tar energi med allt nytt.

2. Förkyldning slog till. Så förutom att vara ny på jobbet har jag mest kurerat mig och väntat på att det ska gå över.

3. Men jag har även hållt min fotokurs för föräldrar med deras bebisar! Det var så himla roligt. Först höll jag en teoretisk del där vi gick igenom grunderna i manuellt foto, vanliga nybörjarmisstag och annat man kan tänka på. Jag visade en hel del gamla bilder som jag har tagit som inte alls är så bra av någon anledning och alla fick gissa sen om de såg vad jag såg. Malin som skriver Göteborgsmamman.se har skrivit ett inlägg om kursen, och ni kan läsa och se hennes bilder här!  Jag har redan fått flera frågor om jag kommer hålla fler sådana kurser och just nu har jag inget planerat för har så många bokningar med fotograferingar jag behöver fokusera på, men jag meddelar direkt om jag kommer att göra någon ny. :)

fotograf maria ekblad nyfoddfotograf i goteborg

Bilden är lånad av Malin på goteborgsmamman.se :) Här är jag mitt i min föreläsning!

Tips, tankar och annat kul

» Jag är glad att det känns som det finns mycket roligt att se på bio igen. Jag och min pojkvän älskar bio och vi har velat på att gå på filmer länge men inte riktigt hittat några som vi tyckt varit värt att se. Men nu kommer det massor. :)

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Menu