What’sup!?

Efter några dagar hemma var det dags för semester  mina föräldrar. De har nämligen en stuga på sin tomt som vi brukar bo när vi hälsar på lite längre, och det är en av de stora höjdpunkterna på året enligt mig. Så vi stuvade in oss, katterna, badkläder, böcker och allt man kan tänka sig i vår bil och åkte dit. Vi har haft så himla härliga dagar. De har inte varit problemfria, för dels körde jag på en stor sen så vi fick laga vår bil, min ena kamera krånglade och sedan när vi skulle blåsa upp våra SUP-brädor, då hade en jävla mus tuggat hål på Davids bräda haha! Men efter några dagar så lyckades vi med en lagning som höll, för alla tre sakerna.

Vi köpte brädorna 2019, men vi paddlade inget förra året för det kändes så kallt i vattnet. Men nu var det dags igen. Jag är ganska rädd för djupt vatten men det har varit bra KBT för mig, för jag vill verkligen paddla, och inte vara feg med att stå upp. heller. Och det är verkligen så otroligt härligt. Glida fram ljudlöst på vattenytan, se världen från ett annat perspektiv, öva balans och ha ytterligare en sak att göra i vattnet mer än att bada. Jag är verkligen ett av mina allra lyckligaste jag på de här bilderna.

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborgfotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborgfotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborgFörutom paddlandet och allt lagandet har vi plockat blåbär, grillat, varit på loppis, umgåtts massor med mamma och pappa och träffat nära och kära grannar som vi inte sett på alldeles för länge på grund av pandemin. En så himla fin vecka, jag är verkligen så glad för dessa dagar. Vlogg kommer så fort jag hunnit klippa. Nu är vi tillbaka i stan igen och ska semestra vidare. Kram på er så hörs vi!

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Nyföddfotografering i Göteborg » Ila

Här har vi en annan kund som också åkte långväga för att fotas hos mig! Gulliga Ila var nere och hälsade på sin mormor och morfar tillsammans med sin familj. Vanligtvis bor de i Stockholm men passade på att boka en nyföddfotografering när de ändå var i Göteborg. Som vanligt började vi först med inlindade bilder, för att sedan lätt kunna föra över henne till en liten träsäng jag har i studion. Bebisarna har det ju väldigt trångt i magen den sista tiden, så de trivs väldigt bra i att vara inlindade i gosiga filtar. Därför brukar jag alltid börja med det så de känner att det är tryggt och mysigt och så kan man ”linda upp” dem mer och mer under fotograferingen. Efter det fotograferade vi även på min bean bag (som är en stor dyna) som jag har i studion, och även syskonbilder och familjebilder.

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborgfotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborgfotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborgfotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Gravidfotografering i Göteborg » Martina & Kim

Fina Martina och Kim kom ända från Helsingborg för att fotografera sina gravidbilder hos mig, så du förstår hur glad jag blev att de orkade åka ända till Göteborg bara för att fotas hos mig. Eftersom de meddelade mig redan vid bokning att de skulle åka långt så gjorde vi så att vi fotograferade på förmiddagen, och sedan hade de en lunch i stan, och så körde vi bildvisning på eftermiddagen direkt. Så behövde de inte åka till Göteborg två gånger. Så om du som läser också funderar på att boka, så kan man lösa det på ett sådant sätt eller göra bildvisningen via zoom.

Martina och Kim var så himla härliga och vi hade en jätterolig fotografering. De berättade för mig att de hade hållit på med fitness tidigare, och det märktes när vi fotade. Jag är van att fotografera alla personer, oavsett hur vana de är framför kameran, men både Kim och Martina var grymma på att posera, och behövde knappt instruktioner från mig. Lite kuriosa om gravidklänningarna: den blå som Martina har har jag sytt själv, när jag hade ett kreativt flow hemma. Den guldiga och den svarta capen med diamanter är helt nya i studion, och finns att låna i flera färger. Perfekt för er som vill ha lite mer avklädda gravidbilder men ändå något fint på!

gravidfotografering göteborg gravidbilder Maria Ekblad gravidfoto studio gravidklänningargravidfotografering göteborg gravidbilder Maria Ekblad gravidfoto studio gravidklänningargravidfotografering göteborg gravidbilder Maria Ekblad gravidfoto studio gravidklänningargravidfotografering göteborg gravidbilder Maria Ekblad gravidfoto studio gravidklänningar

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Ettårsfoto med smash the cake Göteborg » Devin

Har ni sett en sådan goding!? Jag har ju fotot så mycket i maj och juni som jag knappt har hunnit visa för att jag har skyndat klart med allt inför semestern, så förbered dig på många inlägg på härliga fotograferingar här inne! Här har vi urgulliga Devin, som var inne i studion på en ettårsfotografering med smash the cake för att fira sin födelsedag. Vi fotograferade mot min träbakgrund och min vita bakgrund, och tog även familjebilder med både mamma, pappa, mormor och morfar! Sedan tog jag fram tårta och ballonger och vi körde ett helt tårtkalas. Ettårsbilder är ju verkligen klassiska foton och så fint att ha minnen från när han var så liten när han växter upp. Plus, extra roligt att komma lite innan födelsedagen så man har fina bilder att lägga ut på själva ettårsdagen. 😍

ettårsfotografering göteborg fotograf Maria Ekblad ettårsbilderettårsfotografering göteborg fotograf Maria Ekblad ettårsbilder smash the cakeettårsfotografering göteborg fotograf Maria Ekblad ettårsbilder smash the cakeettårsfotografering göteborg fotograf Maria Ekblad ettårsbilder smash the cakeettårsfotografering göteborg fotograf Maria Ekblad ettårsbilder smash the cake

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Sa någon semester?

I lördags hade jag mina allra sista fotograferingar, och i söndags min sista bildvisning, och sedan var det dags att låsa igen studion för 4 veckors semester! Jag har aldrig haft så länge så det kommer bli så skönt. Jag hoppade direkt in i semestermode och firade det med middag med min bästis. Idag var jag och David tillsammans med våra vänner och spelade minigolf i Slottsskogen, perfekt utomhusaktivitet förutom att vi höll på att smälta bort. Jag märkte ändå att jag har tränat lite golf när jag var liten (min pappa försökte få mig intresserad haha) för jag siktade ganska bra, men hade lite svårt att få in hur hårt jag skulle slå. Och på de sista hålen kändes det nästan som jag hade solsting för det var 30 grader och allt jag kunde tänka på var att jag ville blöta ner mitt hår.

Det fina vädret hjälper ju till med semesterkänslan, för jag känner mig verkligen ledig direkt. Så mysigt!

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborgfotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborgfotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

This girl is on Pfizer

Titta här då! Ett historiskt ögonblick för mig hände i torsdags. Både jag och David lyckades få vaccinationstider för första sprutan! Så otroligt skönt, jag har verkligen längtat. David fick ett grönt klistermärke och jag fick ett rött och ett grönt, just eftersom jag är otroligt allergisk mot massor med knepiga saker, däribland kortison och viss medicin. Jag som är lite spruträdd var lite nervig som vanligt, men det kändes ingenting alls när nålen gick in. Sedan fick alla andra sitta och vänta för att se om de fick någon reaktion. Alla andra fick sitta i 5 minuter, och jag och fyra andra allergiker fick sitta lite avskilt och vänta i 30 minuter. Det var lite nervöst det med, att sitta och vänta på om man känner något. Men det gick bra det med!

Jag hade lyckats boka mina fotograferingar så att jag inte skulle ha någon på fredagen, så jag var bara hemma och jobbade på med redigeringen. Det var rätt skönt, för jag var trött och hade ont i armen så hade inte velat lyfta en kamera på några kilo hela dagen. Men annars har vi båda mått jättebra. Det kändes lite i armen på lördagen också, när vi var och badade och simmade haha. Men jag är så himla glad och tacksam över detta, och längtar till nästa spruta. Tänk att man bor i en tid och i ett land där man kan få tillgång till sådana här saker. 🙏🏻 Nu vänder det, hoppas jag!

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Gå med i min maillista!

Ditt för- och efternamn:

Din epost:

Maillista för kunderMaillista för fotografer

Andra har också läst

Menu