Hej internet! Nu är det tisdag, men jag tänkte ändå vi ska kika på vad jag ska göra denna veckan. Augusti är verkligen min mest jobbfyllda period så det är rätt fullt i schemat, men det är samtidigt väldigt kul! Dock lite för lite tid för kompisgäng denna veckan men det blir nästa vecka. :) 

Måndag – jobbade på mitt socionomjobb, och efter jobbet kollade jag Sopranos i soffan med min sambo och åt mackor. Very lagom. 

Tisdag – idag ska jag fotografera! Det är dags för gravidfotografering på en äng i solnedgången. Jag hoppas det kommer bli toppen och jag ska filma lite behind the scenes till min youtubekanal om jag hinner. :) 

Onsdag – Socionomjobba och sedan en till gravidfotografering i solnedgången. 

Torsdag – Inget speciellt planerat och det ska bli såå skönt. Jag kanske ska åka och hämta tavlor till studion efter jobbet eller så gör jag det på fredag. 

Fredag – nyföddfotografering i min studio på dagen och sedanredigeringstime på eftermiddagen. Jag är så glad för dessa fotodagar att bara nörda på. Sedan är det tacos på kvällen enligt tradition. :) 

Lördag – bröllopsfotografering i Göteborg. Jag hoppas vädret blir bra för vi har så fina fotoplatser utvalda runt Delsjön.  

Söndag – SOVMORGON. Ledig dag. Jag ska kanske åka ut till mina föräldrar och slappa i deras soffa. 

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Jag (och alla fotografer jag känner) får ofta höra ”vilken bra kamera du har!” eller frågor om objektiv och kameramärken. Oftast är det från personer som vill väl och absolut inte menar något illa. Jag personligen har fått höra det en miljard gånger tror jag, när mina bilder kommit på tal. ”Men du har ju en väldigt bra kamera”. Och visst, den är superbra. MEN den kan också ta riktigt gräsliga bilder, om jag hade velat det.

Som fotograf kan man ta sin sorts bilder med alla sorters kameror. Är fotografen duktig så behärskar man kamerans inställningar, ljuset, val av objektiv, plats på fotograferingen, posering, personkemi med modellen och redigering efteråt. Då spelar inte kameran så stor roll. Det finns ju såklart situationer då det är bra att ha bra utrustning, till exempel om man fotar bröllop och är i en extremt mörk kyrka. Då bör man ju ha en så bra kamera att man kan hantera det utan att bilderna blir katastrof eller man behöver dra fram en blixt under vigseln. Och det finns ju oändligt med kamerautrustning, men jag tror helt ärligt det mest är fotografer som ser de små små skillnaderna i bilderna och kan nörda in sig på djupet.

Nu för tiden så bryr jag mig knappt om sådana kommentarer, utan blir bara lite fnissig inombords. För jag tror inte Zlatan får så många frågor om vilka fotbollsskor han använder, eller Melissa Horn om vilken mikrofon hon använder, eller George R.R Martin om bra vilket tangentbord han skriver på… ;)

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotograf i Göteborg

Min lilla fotomaskin! Fotograferandet firar 177 år idag förresten. Så glad jag är att den här fantastiska prylen uppfanns.

Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Augusti är alltid min mest fullbokade månad, då det är flest bröllop och personer har kommit tillbaka från semestern och vill fotografera gravidbilder. Så jag har verkligen fullt upp och det har varit mycket på mitt andra jobb och mycket som har hänt privat (som inte passar sig på internet, som jag tidigare nämnt). Men mitt i allt detta är det som att min hjäna har fått tusentals idéer! Jag känner mig verkligen så inspirerad och har massor som jag vill göra. Jag är jättepeppad på att sticka egen rekvisita till mina nyföddfotograferingar, har flera idéer på egna gravidklänningar jag vill sy (när jag skaffat en ny pedal till min symaskin. Den försvann i flytten. För tre år sedan haha.) och jag vill lära mig flera coola tekniker inom redigering och flera andra projekt! Egentligen skulle jag bara vilja stänga in mig i min studio i 4 år och komma ut där med sot i ansiktet och rufsigt hår som en galen professor som har färdigställt sina mästerverk haha.

Jag vet inte var denna känslan kom ifrån. Kanske är det att jag har haft ledig tid under min semester tidigare i sommar och nu är redo för nya tankar. Eller så är det att det känns så himla rätt med gravid- och nyföddfotograferingarna att jag vill ta det till nästa nivå. Vissa av projekten har jag börjat på redan nu, och vissa ska jag spara till jag har mer tid (varför har dygnet så få timmar, det är den ständiga frågan!?). Men åh vilken härlig känsla det är att känna mig så inspirerad! Den känslan ska jag försöka hålla mig fast vid. :D
fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Hej gänget. Jag vet inte om ni har märkt det men på sistone har det varit väldigt mycket fokus på bebisar och gravidmagar här den senaste tiden och jag har nästan inte pratat någonting om bröllop. Anledningen är helt enkelt att jag har bestämt mig för att jag ska sluta arbeta som bröllopsfotograf och endast satsa på gravid- och nyföddfotograferingar.

Jag har tänkt på det ett tag, att det verkligen känns som jag har hittat helt rätt med fotograferandet när jag är i min studio med en liten nyfödd, eller i solnedgången med en vacker blivande mamma. Och jag älskar att skapa vackra bilder, och jag tycker både nyfödd och gravid är väldigt kreativa genrer inom fotografering. Bröllop har också kreativa inslag men det är mycket mer dokumentärt fotograferande. Och eftersom jag dras mer åt skapande än dokumenterande tänker jag följa mitt hjärta och inte ta några fler bokningar.

Sedan är ju bröllop otroligt känslosamma och fina. Jag är väldigt glad över förtroendet att få vara bröllopsfotograf åt mina brudpar, och jag har haft väldigt roligt och lärt mig massor. Jag har fyra bröllop kvar att fotografera i år, och alla paren är verkligen så härliga och goa människor. Det känns fint att sluta min (något korta) karriär som bröllopsfotograf med några fantastiska bröllop med fantastiska par. Vi slutar på topp helt enkelt!

FotografMariaEkblad_nyföddfotografering:_nyföddbilder_göteborg

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Fotograf Maria ekblad nyföddfotograf nyföddfotografering göteborg
Detta är ett citat från Håkan Hellströms låt ”Inte skyldig nån nåt” och de här orden talar verkligen till mig. Och jag är säker på att flera av er behöver också läsa dem och pränta in dem på baksidan av era ögonlock. Allt måste inte vara perfekt hela tiden. Jag måste inte ha PERFEKTA bilder för att kunna lägga upp dem på facebook, eller för att lägga upp dem på instagram. Och det är hundra gånger bättre att göra, än att låta bli för man är för mycket perfektionist. Jag har haft jättesvårt att göra mina vidoeklipp i början, eftersom jag tycker de borde vara bättre än vad de är och jag har väldigt höga krav på mig själv gällande foto och video (tydligen). Men jag får ju tänkta på att jag är fotograf, inte videograf. Jag har gjort cirka 5 små klipp och filmer någonsin. Inte konstigt att de inte blir lika bra som mina bilder. Jag har ju fotat (mycket) i tio år och proffessionellt i två. Jag har filmat i cirka två sekunder.

Jag vet många som tvekar för att de tycker det är pinsamt, jobbigt och läskigt att exponera sig och det ÄR ju läskigt. Men det är knappast pinsamt att visa vad man gör. Så nu skaffar du dig den där bloggen, gör den där dansuppvisningen, lägger upp dina bilder på din fotograf-facebooksida eller vad du nu är rädd för. Så ska jag fortsätta göra mina klipp och så lär vi oss på vägen. För annars blir det ju inget fotande, inget filmande, inget dansande och inget bloggande alls. Och så kan vi ju inte ha det. :D

Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg nyföddfotografering

Tjoho, i den här vloggen får ni följa med mig under en dag med två fotograferingar och lite andra somriga saker. Typiskt mig att komma på att jag ska filma när jag har en fullspäckad dag och ganska stressigt mellan varven. Men hoppas ni gillar’t! Och jag vet inte varför jag säger hundra gånger att det sitter djur på kanten av bunken, jag vet ju att det är insekter. Men jag blev äcklad och rädd haha!

Om ni har några andra förslag på videos ni vill se så får ni gärna föreslå i kommentarerna. :D

Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Menu