Just nu sitter jag på Landvetter flygplats, för i helgen ska jag en sväng till Stockholm. Jag ska dit och spela in Fotopodden med spännande fotografer (vill ju ha med många olika i podden) och träffa kompisar som jag träffat tidigare, men även några oträffade kompisar som jag bara snackat med på facebook. Heja fotografvärlden och internet ju, brings people togheter. :)

Som rubriken antyder är det alltid lite kluvet för mig när jag ska åka bort. Även om jag gillar att vara på resande fot, så känns det alltid bäst när jag är framme. Borta är bra, spännande och kan vara superkul, men hemma är ändå bäst. Hörde uttrycket ”hemmakatt” vilket jag tyckte passade fint på mig. Jag hittar så sjukt dåligt i Stockholm, känner mig mer hemma i Tokyo haha. Men därför är det väl utmärkt tillfälle att öva upp mitt lokalsinne och bli mer bekant med huvudstaden. :)

Nyföddfotograf i Göteborg Fotograf Maria Ekblad

 

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Nu finns ett nytt avsnitt av Fotopodden ute! Så kul att se hur flödet i min podcasterapp växer. :D

Denna veckan så intervjuar jag grymma Natalie Greppi om hur det är att arbeta som konsert- och sportfotograf samt om att ta det stora steget till att bli fotograf på heltid. Jag tycker det blev en så fin och intressant intervju, för även om det jag fotograferar är så långt från sportfoto, så finns samma fotoglädje och passion även i detta. Vi pratar om vilka egenskaper som gör att Natalie passar som egenföretagare, om hur media väljer att bevaka kvinnliga och manliga lag och hur det egentligen var att fotografera Håkan Hellström. Lyssna i din podacsterapp eller på länken nedan. :D

fotografmariaekblad nyfoddfotograf goteborg podacst om foto

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Jag har samlat ihop en del frågor som jag har fått på senaste tiden och gjort ett frågeinlägg, för sådana tycker jag är så mysiga.

Vad roligt med Fotopodden! Har du några tips för hur man ska göra om man vill starta en egen podcast?
Vad roligt att du gillar podden! Jag tycker att det är viktigt att man har en microfon, och inte spelar in med en telefon eller liknande. Sedan så är det rätt bra att lära sig klippa, för jag personligen tycker det är störigt med massor med ”eeh….” och smackljud i poddar (även om man kan ha kvar en del saker). Sedan valde jag att publicera min med Libsyn, för det finns massor med tutorials på youtube. :) Annars kan jag tipsa om La Lindas poddskola, där finns fler bra tips!

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotografi Göteborg

Hej! Vad gör man när man inte känner sig nöjd med bilderna från en fotografering? :(
Jag tror det här händer alla ibland, och det är viktigt att ta djupa andetag. Jag brukar alltid backa upp bilderna, och sedan brukar jag låta dem vila en eller två dagar oavsett om jag är nöjd eller inte, för jag tycker det är lättare att se bilderna med ”färska” ögon och stirrar mig lätt blind. Så om man sover på saken så tycker jag oftast att det inte är så farligt när man väl öppnar den där mappen.

Sedan så får man känna efter hur missnöjd man är. Om det är en bokad kund och man verkligen inte känner att det håller måttet, då får man kontakta sina kunder och se om man kan fota om. Och annars så finns det mycket som man kan göra i redigeringen. Till sist är det viktigt att vara snäll mot sig själv och inte få panik. Ibland blir det inte så som man har tänkt sig, men man är bara människa. Och oftast är man själv sin hårdaste kritiker. <3

Jag ska snart ha min första gravidfotografering och undrar om du har några tips?
Denna kommentaren verkar ha försvunnit, för jag hittar inte den längre och jag vet att personen skrev något om ett datum,  så tipsen kanske kommer för sent nu. Men generellt så tycker jag att man ska försöka prata mycket med sin modell, få henne att känna sig bekväm och ha roligt tillsammans. Jag tycker om att träffa nya människor, så för mig kommer det naturligt för jag gillar att småprata, men intressera dig för dem. Sedan så tycker jag det är viktigt att välja plats med omsorg och försöka tänka efter före. Är det något som syns i bild är det hundra gånger lättare att flytta på det eller sig än att sitta och svära vid photoshop senare. Tänk på ljuset i bilden och glöm inte att ha roligt (cheesy men sant)! :)

Fotograf Maria Ekblad Gravidfotografering i Göteborg

Hur brukar du redigera dina nyföddbilder? Hur gör du med huden?
Jag har faktiskt gjort en hel youtubevideo med tips på mina vanligaste redigeringsknep för nyföddbilder. Den finns att se här! Lycka till. :D

Det var allt för den här gången. Fortsätt gärna fråga om ni undrar över något, så kommer det fler sådana här inlägg i framtiden. :)

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotograf i Göteborg

Alltså denna veckan har bestått av 3 saker: jobb, huvudvärk och sedan har min hemsida blivit hackad. Jag har haft superont i huvudet flera kvällar i rad, så har verkligen bara tagit det lugnt. Det har passat så bra för jag hade planerat in en vecka med väldigt lite planerat, för det var längesedan.

Men förutom detta och att jag har jobbat, så har min hemsida också blivit hackad!!! Ni kanske märkte det, för var ett blogginlägg som skapades som inte jag hade skrivit. En snäll läsare skrev till mig och sa att något inte såg rätt ut och jag hade inte ens märkt något. Jag blir så förbannad, vem gör sådant och varför!? Jag som jobbar jättemycket med min hemsida och tycker denna lilla plats på internet börjar bli ett riktigt mysigt ställe blev superstressad. Men nu har jag förhoppningsvis fått tillbaka kontrollen, men om ni märker något konstigt så är det antagligen inte jag som har gjort det och ni får gärna kommentera.

Nästa vecka blir det mindre huvudvärk och mer bilder hoppas jag. :D

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Hoppsan, det försvann visst en vecka. Som tidigare nämnt så hamnar bloggen sist i prioriteringslistan när det är mycket samtidigt, så därför klämde jag ihop två veckosammanfattningar denna söndagen istället. :)

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotografi Göteborg

Det har snöat i Göteborg, och en dag föll det så perfekta snöflingor att de till och med gick att fota med mobilen. Nörden i mig längtade efter mitt macroobjektiv men jag hade inte möjlighet till det. Nu är det dock brunt, grus och is på marken istället.

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotograf i Göteborg

Jag och mamma var och såg Lars Winnerbäck i konserthuset. Vi har ju sett honom jättemånga gånger men det här var nog en av de allra bästa gångerna. Som ni ser, var det akustiskt och så himla fint. Jag försökte att inte gråta men när Elegi och två andra speciella låtar kom var det kört. Han bredvid var också helt trollbunden av musiken så det verkade inte göra så mycket att jag inte kunde sluta snörvla.

Fotogaf Maria Ekblad nyföddfotograf i Göteborg

Det börjar bli ljusare! Först så märkte jag knappt av det men nu ser himlen ut SÅHÄR när jag går hem från jobbet, och inte kolsvart. Åh, mitt hjärta sjunger verkligen av det här. Jag är en så ljusberoende person.

Fotograf maria ekblad nyföddfotograf i Göteborg

Avsnitt 3 av Fotopodden har släppts och jag har visst inte bloggat om det. Den här fina bilden har min kompis Kristin på Creandphoto.se tagit, och vi snackar om nyföddfotografering. Vi pratar om vad man kan vinna genom att inte se varandra som kollegor, om hur man bemöter föräldrar, om könsroller och nyföddfoto samt vad man egentligen gör när bebisen inte vill sova. ;) Ni hittar avsnittet i er podcastapp eller på www.fotopodden.se

Fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Ni som följer mig på instagram stories kanske har sett att det har hänt en hel del i studion. Dels så har det varit flera nyföddfotograferingar vilket är så mysigt och roligt. Sedan så har jag äntligen (och med mycket hjälp från snälla personer) blivit sams med min skrivare. Jag blev så sjukt glad när den bilden kom ut i rätt färger och rätt kontrast efter att ha försökt förstå färgprofiler och annat i flera veckor. :D

Tips, tankar och annat roligt

» Jag har ju då tänkt utveckla mitt sortiment, och börja sälja mer inramade tavlor och börja göra en del av det i min egen studio. Så jag har även varit hos en leverantör och tittat ut så fina ramar! Jag längtar tills jag kan börja erbjuda mina kunder detta. Jag har aldrig varit en ram-person men nu är jag helt såld. :)

» I och med ramarna och allt, så var jag på Claes Ohlsson och köpte en kniv häromdagen, för jag behöver kunna skära papper och kartong, och jag blev leggad! Hahaha, så typiskt. Jag är alltså 26 och fyller 27 i år men ser ju ung ut och jag hade inget smink. Han frågade mig om min ålder, och jag var så hungrig och seg att det tog några sekunder innan jag kom på hur gammal jag var. Tur jag hade med körkortet, för de får inte sälja knivar till minderåriga. Hehe.

 

Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Jag har spanat länge på en glänta som jag har åkt förbi, och tänkt att den nog skulle vara fin för gravidfotografering. Jag älskar ju dött gräs, och de har klippt ner hela ängen på min favoritplats för gravidfotografering i Göteborg. Så därför har jag velat hitta ett nytt ställe. Så när det var dags för Hannas gravidfotografering så åkte vi dit, och jag är så glad vi gjorde det. Jag var lite nervös inför fotograferingen, för Hanna jobbar också som fotograf, men det var bara en fördel. Hon fattade precis mina instruktioner och när jag hade svårt att förklara mig (för jag blev så uppspelt av ljuset och att allt bara klaffade ;) ) så förstod hon precis. Vi hann med både gläntan och en sväng till havet. Eftersom det var vindstilla var det inga problem att fota vid vattnet. :)

Fotograf Maria Ekblad gravidfotografering i göteborg gravidklänningarFotograf Maria Ekblad gravidfotografering i göteborg gravidklänningarFotograf Maria Ekblad gravidfotografering i göteborg gravidklänningarFotograf Maria Ekblad gravidfotografering i göteborg gravidklänningarFotograf Maria Ekblad gravidfotografering i göteborg gravidklänningarHanna har gravidklänning nummer 7, kjol nummer 21 och topp nummer 24 från mitt  galleri med kläder man kan låna till gravidfotograferingen. :)

Du kanske också gillar…

Vecka 1

Frågestund

Dalarna

.yuzo_related_post img{width:210px !important; height:200px !important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb:hover{background:#ffffff !important; -webkit-transition: background 0.2s linear; -moz-transition: background 0.2s linear; -o-transition: background 0.2s linear; transition: background 0.2s linear;;color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb a{color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb a:hover{ color:}!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb:hover a{ color:!important;}
.yuzo_related_post .yuzo_text {color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb:hover .yuzo_text {color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb{ margin: 0px 0px 0px 0px; padding: 5px 5px 5px 5px; }

jQuery(document).ready(function( $ ){
//jQuery(‘.yuzo_related_post’).equalizer({ overflow : ‘relatedthumb’ });
jQuery(‘.yuzo_related_post .yuzo_wraps’).equalizer({ columns : ‘> div’ });
})

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Menu