Ibland känns det verkligen som att min hjärna är lite enkelspårig. Jag har så lätt att snöa in på projekt och bli besatt av saker jag vill göra eller ha. Jag brukar på skämt tänka att jag är som en blodhund som får vittring på något och verkligen inte kan släppa spåret, haha. Så jag har lätt för att gå från idé till handling. Det är en av mina styrkor, för det är anledningen till att jag bloggar, fotar och arbetar med mitt företag, men kan också vara lite jobbigt när det jag snöar in på saker som är svåra att göra (på en gång, eller över huvudtaget) eller svåra få tag på.

Mina senaste grejer är att jag vill ha en fluffig jacka och jag är sugen på att börja printa och rama in tavlorna jag säljer själv. Och jag kan inte tänka på något annat haha. Hela kvällen igår satt jag och googlade skrivare, lamineringsmaskiner och räknade på om det skulle vara svårt att lära sig, hur mycket tid det kan ta och om det är smart ekonomiskt för mig. Det är ju ett stort projekt i sådana fall, så jag vet inte ens om det kommer bli av, men jag gillar tanken på att hela mitt sortiment är helt och hållet mig, från grunden. Från egendesignade- och sydda gravidklänningar till egenproducerade tavlor i kundens hem. :) Men ja, vi får se längre fram.

Gällande jackan så tyckte jag att Lina (bruden i lördags) hade så himla fin fluffig kappa. Och jag älskar ju Vanja Wikströms blogg och podd och nu när jag har sett en så fin fluffiga jacka på Vanja tillräckligt många gånger så har jag blivit kär. Men den är såklart slutsåld över allt. Så nu letar jag som en galning efter någon affär där den kan finnas, eller ett bra substitut! Vi får väl se om jag hittar något bra. :)

Kolla vad fin Vanja är i sin coola jacka! Ni hittar hennes blogg här, med massa inspirerande saker, både personligt och företagande! 

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Så har helgen vecka 48 tagit slut…

Fotograf maria Ekblad nyföddfotograf i Göteborg

December och frosten är tillbaka! <3

Fotograf maria Ekblad nyföddfotograf i Göteborg

Jag har hängt hemma hos mamma och pappa och gosat med deras katter, pratat om planer i december (som är en riktig familjemånad för oss, min födelsedag, jul, mellandagarna plus en liten grej som jag tyvärr inte kan hänga med på för jag ska iväg på annat).

Fotograf Maria Ekblad Nyföddfotografering i Göteborg

Igår fotade jag mitt allra sista bröllop! Vackra Lina och Peter, tillsammans med frost och sol. Det kan inte ha blivit en bättre final på min bröllopssäsong. De var så härliga tillsammans och jag fick verkligen kämpa för att hålla tårarna tillbaka i kyrkan. Tur jag hade kameran att gömma mig bakom. ;)

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotograf i Göteborg

Idag har jag fotat en nyföddfotografering och så har jag också träffat Emma och grejat med hemligheter! (Känner mig så cool som ens har en hemlighet haha). Det var så mysigt träffas igen. Sjukt att vi bara har setts en gång innan, känns verkligen som fler bara för vi följt varandra på bloggarna länge. Supermysigt <3

Tips, tankar och annat roligt

» Appropå träffa Emma, gud vad jag är glad för internet. Har träffat så många fina vänner därigenom. Fika med folk med samma intressen, gå med i facebookgrupper. Det är guld värt!

» Jag måste verkligen klippa mig…. har skjutit på det sen i somras. Men när ska jag hinna boka en frisörtid? Och vart ska jag gå? Alla dessa frågor. ;)

» Häromkvällen hade jag redan somnat när min pojkvän gick och la sig och jag vaknade till litegrann, sa förvirrat och ledset i sömnen ”förlåt… men vem ÄR du egentligen?”. En annan kväll hade jag oroligt ropat in honom och frågat ”vad är det du heter?”. Schysst att han är ihågkommen av mitt undermedvetna. ;)

Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Fotograf Maria Ekblad nyfoddfotografeirng i Göteborg
Nu var det verkligen längesedan jag gjorde ett klipp på min youtube-kanal, men plötsligt händer det. Häng med mig på en ledig fredag, med lite allmänt pratande och julpyssel i studion. :D

Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Fotograf Maria Ekblad Nyföddfotografering i Göteborg bebisbilder babyfoto nyföddbebis fotoblogg

Ännu ett citat som jag inte har någon källa på, men ser lite här och där. Och jag tycker det stämmer så mycket! Enligt statistik så är det endast 5% av alla företag med fotografer som fortfarande är verksamma efter 5 år. Det är ju skrämmande siffror tycker jag. Och därför tror jag det är så viktigt att jobba lite extra på sig och sitt företag. Detta gäller ju inte bara foto, utan allt man vill satsa på. Fundera ut ordenligt, vad är det som gör mig speciell? Vad är det som gör att mina kunder/följare/läsare vill komma till mig? Och hur kan jag göra detta hållbart i längden? För jag pratar verkligen inte om att jobba ihjäl sig, det är en helt annan sak.

Jag kan ofta få kommentarer från folk här och där ”hur många gravidklänningar behöver du egentligen?”. Och det svaret är enkelt, jag behöver inte en enda till, men jag tycker det är roligt att ha ett stort och varierat utbud till mina kunder. Jag håller på att pyssla med en liten överraskning till mina kunder inför jul (säg inget till någon ;)) och jag har ett nytt hemligt projekt på gång. Det är inget jag behöver göra, men det är en liten extragrej som jag ändå tror kan bli uppskattad. Och även när jag är trött ibland så försöker jag att tänka att det är värt att göra en liten extra ansträning. (Och sen vila ordentligt då). Go the extra mile, it’s never crowded.

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Eftersom jag var hemma hos mina föräldrar häromdagen så rotade jag fram några gamla fotoalbum för att se om det fanns några nyföddbilder på mig. Och det fanns massor med fina skatter, som jag inte har tittat på så noga innan. Dock inga poserade nyföddbilder, men massor med annat fint och värdefullt som både mamma och pappa har fotograferat och jag tänkte vi skulle kolla på några.

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotograf i Göteborg

På sjukhuset! Helt nykläckt och röd. Mamma är så gullig på alla kort tycker jag! Det är så kul att se hur jag själv såg ut nu när jag träffar så många bebisar. :) Undrar om jag hade gått med på taco pose…

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotograf i GöteborgJag och mormor. <3

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotografi Göteborg

Hehe lite vardagsrealism och en surgurka till unge.

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotograf i GöteborgDet fanns det en bild som min sambo sa jag såg ut som Donald Trump på… så det kompenserades med denna gulliga. :)

Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Jag och Isabelle träffades tidigt en morgon i mitten av november för vi tänkte att vi skulle fånga en soluppgång. Det kom inte så mycket sol men det blev verkligen så himla bra ändå. Jag älskar att fotografera på sådana här locations, som sagt, dött gräs gör sig så himla bra på bild. Och speciellt när man har en supervacker blivande mamma framför kameran.

Isabelle var verkligen så härlig att fotografera, vi hade massor att prata om fast vi aldrig hade träffats förut, och hon var så cool i kylan. Under fotograferingen tog vi pauser med jacka och i bilen och använde värmepåsar, så Isabelle sa det gick bra fast det var kallt.

Jag har ju skrivit om att jag har sytt olika saker till mina gravidfotograferingar, och här är 3 av mina kreationer. Den lilla boleron (i fuskpäls), tyllkjolen i blått och manteln har jag sytt, och är nummer 18, 19 och 20 i mitt galleri med gravidkläder som man kan låna till gravidfotograferingarna. De flesta av mina gravidklänningar är handsydda och beställda från USA, men det är så roligt att kunna varva med min egen kreativitet. :)
Fotograf Maria Ekblad gravidfotografering i Göteborg utomhus gravidklänningarFotograf Maria Ekblad gravidfotografering i Göteborg utomhus gravidklänningarFotograf Maria Ekblad gravidfotografering i Göteborg utomhus gravidklänningarFotograf Maria Ekblad gravidfotografering i Göteborg utomhus gravidklänningarFotograf Maria Ekblad gravidfotografering i Göteborg utomhus gravidklänningar

Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Menu