Semester

Nu är det också dags för den här fotografen att gå på semester! 💗 Jag kommer att vara ledig vecka 30-32, och är tillbaka 12 augusti igen. Jag kommer att finnas på mailen men ha längre svarstider. Hoppas ni har det fint i solen, det tänker jag ha! 😍 På min Instagram kommer det komma upp inlägg och stories då och då, så om ni vill följa mig kan ni gå in på Fotograf Maria Ekblad där.

Fotograf Maria Ekblad Nyföddfotografering i Göteborg

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Den hemliga VIP-klubben

Ända sedan min hemsida blev hackad i vår så har Facebook och Instagram har bannat min hemsida, och trots att jag har anmält det cirka hundra gånger så verkar det inte som de bryr sig eller tänker ändra på det. Det har gjort att har jag tänkt mer och mer på att det faktiskt är ett företag bakom dessa sociala medier. Det är med andra ord andra personer som bestämmer om vi kan nå varandra, algoritmer som tar fram om inlägg ska nå oss och det kan faktiskt ändras vilken dag som helst. 🤷🏼‍♀️

fotograf Maria Ekblad gravidfotografering i göteborg

Därför har jag satsat mer och mer på mina två maillistor i år, så att vi kan hålla kontakten utan att en tredje part är inblandad som bestämmer om vi når varandra eller inte. 😊 Jag har en maillista för mina kunder och de som är intresserade av att boka fotografering hos mig, och en för fotografer. I maillistan till mina kunder har jag jobbat ännu mer med att ta fram bra innehåll, värdefulla tips och roliga saker till er, och det är också på mailen som alla mina nyheter i företaget släpps först. Hittills har jag bland annat skickat:

💘 Min guide till hur man framkallar sina bilder på bästa sätt
💘 En ljuvlig plats att besöka mitt i Göteborg i maj ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘 Min berättelse kring hur jag blev fotograf ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘 Mina bästa fototips för att ta bättre bilder med telefonen
💘 En stor lista över perfekta saker att göra med era barn i sommar

Jag har massor med mer spännande mail att skicka ut, så missa inte detta. Hittills är över 100 personer kunder med och det känns lite som vår hemliga VIP-klubb. 😉 Ni kan gå med på länken nedanför! Jag spammar verkligen inte, utan skickar bara med jämna mellanrum.

Ditt för- och efternamn:

Din epost:

Maillista för kunderMaillista för fotografer

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Ny video ute idag!

fotograf maria ekblad nyföddfotografering i göteborg

Nu finns en ny video ute på min youtubekanal! Även om jag inte har semester förrän nästa vecka så tjuvstartade vi lite förra helgen med en långhelg i Danmark. Min pappa har nämligen släktforskat och hittat släkt på min mammas sida i staden Christiansfeld, så vi åkte dit och även till ett danskt badhotell på hemvägen. Väldigt mysig resa!

Glöm inte att prenumerera på kanalen. 💗

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

5 funderingar som mina kunder ofta har

Att gå till en professionell fotograf är ju kanske inte något som man gör så ofta. Det kan uppkomma en hel del funderingar i samband med bokning och fotograferingen, speciellt om det är barn och nyfödda bebisar som ska fotograferas. Här är 5 funderingar jag ofta får höra från mina kunder och personer som överväger att boka mig, och här är min syn på saken!

Fotograf Maria Ekblad Gravidfotografering i Göteborg

1. ”Tänk om det blir dåligt väder vid vår gravidfotografering?”

Mina gravidfotograferingar utomhus i solnedgången ingår alltid kostnadsfri ombokning vid dåligt väder. På sommaren bokas det alltid om till en dag med soligt väder, och på vintern tar vi det finaste vädret vi kan få inom de närmaste veckorna. Jag tycker att ljuset är en av de allra viktigaste faktorerna i bilderna, för det påverkar så mycket om hur slutresultatet blir, och därför är jag väldigt noga med i vilket väder jag fotograferar. Inför er gravidfotografering håller jag koll på väderprognosen och så hörs vi av när det börjar närma sig och ser om datumet passar.

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotografi Göteborg

2. ”Min bebis är väldigt envis och kommer kanske inte somna”

När det kommer till poserad nyföddfotografering som jag är inriktad på, så är det alltid roligt om bebisen somnar, för att då kan man göra mer varierade bilder. Om bebisen är vaken, så brukar bebisen röra sig mer och för att inga privata delar ska synas på bild så brukar bebisen vara lite mer inlindad. Många bebisar är inte vakna så långa perioder under de första veckorna. Jag avsätter 3 timmar för varje nyföddfotografering, och de flesta bebisar somnar någon stund under den tiden. Om bebisen inte gör det, så blir det minst lika fina bilder ändå. Och från de fotograferingarna då bebisarna sover och är vakna så väljer föräldrarna nästan alltid någon bild med öppna ögon för det är så gulligt. 💗

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

3. ”Vad är det jag betalar för?”

Jag utbildad av flera olika fotografer från runt om i världen och har fotograferat över 100 nyfödda bebisar och nästan lika många gravida par. I mina fotograferingar ingår lån av rekvisita till nyföddfotograferingarna och gravidklänningar som jag har samlat på mig under flera år, och som är noga utvalt för att skapa de allra finaste bilderna till er. Det är en större investering att gå till en professionell fotograf, men det är en av de få saker som man kan köpa som bara ökar i värde ju längre tiden går. Förutom min tid, kunskap och allt i min studio som kan behövas till er fotografering så köper majoriteten av mina kunder vackra tavlor och fotoböcker utöver digitala bilder, och får en superfin fysisk produkt att minnas första tiden som en familj med.

fotograf maria ekblad Gravidfotografering i Göteborg gravidklänningar solnedgång utomhus gravidfotograf

4. ”Jag/min partner är inte bekväm framför kameran”

De flesta som kommer till mig brukar inte fotograferas och är inte vana framför kameran. Eftersom man oftast gör det vid väldigt speciella tillfällen så är det ju inte så konstigt att man inte är van! Jag får ofta höra att det var mycket lättare att fotograferas än vad man trodde innan, eftersom jag alltid brukar prata mycket med mina kunder och vi har roligt tillsammans. Och en av de stora fördelarna med att komma på bildvisning är att ni själva kan välja ut och köpa de bilderna ni tycker allra bäst om.

fotograf maria ekblad Nyföddfotografering i Göteborg

5. ”Jag har en vild tvååring som jag inte vet hur vi ska få med på bild”

För det första, så tror jag att det är bra att förbereda storasyskonen så bra som möjligt innan fotograferingen och prata om att ni ska fotograferas. Jag brukar alltid börja med syskonbilderna, för många syskon brukar snabbt tröttna på att vara i studion. Jag tänker att man ska ha rimliga förväntningar, eftersom det är en omvälvande situation för hela familjen med en ny bebis och därför kan det vara så att det blir extra känsligt om man även ska ta bilder på bebisen. Vissa barn älskar vara med på kort med sina småsyskon, andra inte. Jag brukar alltid trycka på hur mycket bebisen tycker om att ligga bredvid sitt storasyskon och uppmuntra och prata mycket med barnen. Om det absolut inte går, så brukar jag fotografera syskonen separat och lägga ihop bilderna till en i photoshop. 😉

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Nyföddfotografering i Göteborg » Kid

Jag träffade Kid och hans föräldrar för nyföddfotografering för några veckor sedan. Kids föräldrar Alicia och Alexander har varit med om en omvälvande resa, då Kid föddes med hjärtfelet TGA.

Idag mår Kid bra, efter två operationer under hans första dagar och återhämtar sig snabbt. Jag har intervjuat Kids föräldrar för min sida Bebis i Centrum, och ni kan läsa mer om deras berättelse här. 

nyföddfotografering i göteborg fotograf maria ekbladnyföddfotografering i göteborg fotograf maria ekbladnyföddfotografering i göteborg fotograf maria ekbladnyföddfotografering i göteborg fotograf maria ekblad

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Nedräkning till semestern

Nu är det stor nedräkning kvar till semester även för mig. Det blev ganska sen semester i år på grund av att vi behövde kompromissa lite så det passar med bådas jobb och så. Men det känns rätt skönt att ha det härliga framför sig, och det verkar vara en baby-boom i juli för jag har massor med bebisar att fotografera. Det är också en hel del leveranser som ska bli klara innan semestern så det är en liten topp men det är det ju på alla jobb. 😀

Jag har tyckt det varit lite svårt med semester som egenföretagare, för man vill ju verkligen inte säga nej till kunder. Men ju längre jag har jobbat har jag insett hur otroligt viktigt det är med vila och återhämtning. Det här är ju det roligaste jobbet man kan ha, så därför vill jag ju hålla länge, och då behöver man ju också vila. 💗 Så från och med vecka 30 är mailen på autosvar förutom för att svara på förfrågningar och sedan är jag tillbaka den 12 augusti igen. Men ja, först ska vi avklara 2 veckors jobb! 🙌🏻

Nyföddfoto Göteborg bebis fotograf Maria Ekblad

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Gå med i min maillista!

Ditt för- och efternamn:

Din epost:

Maillista för kunderMaillista för fotografer

Andra har också läst

Menu