Det här är en otroligt odokumenterad vecka och här har ni de två anledningarna:

Nyfoddfotografering i Goteborg maria ekblad

I början av veckan var jag hos min hudläkare och tog bort två födelsemärken. Inget farligt alls egentligen men jag har knappt blivit skuren i förut och jag har aldrig blivit sydd. Så jag har haft lite ont och lite bökigt under de första dagarna, och inte gjort så mycket spännande efter jobbet.

Nyfoddfotografering i Goteborg maria ekblad

Förutom att släppa Fotopodden. Och det har varit så roligt! :D Jag har ju jobbat med den sedan oktober-november kanske, och har längtat efter att släppa den. Planerat, fotat omslagsbilder, gjort hemsidan, spelat in avsnitt, min kreativa och grymma vän har tagit fram jingeln och sen har jag lärt mig om hur man lägger upp en podd. Det var krångligare än vad jag hade räknat med, så när den kom upp på iTunes i torsdags var jag så nöjd. Det känns så kul att åka spårvagn och kunna ha sin EGEN podcast i lurarna (om jag nu vill, haha, lyssnar hellre på andra). Jag har fått mer än 10 gånger fler lyssningar än vad jag förväntade mig och har fått så otroligt fin respons från alla håll och kanter. Det finaste är att flera stycken har skrivit att de har längtat efter en podcast om foto på svenska. Jag är så glad för att den har blivit så väl mottagen och längtar efter att släppa nästa avsnitt. :D

Tips, tankar och annat kul

» Jag är inte skrockfull, men i fredags slant jag med min vassa tygsax och skar mig över hela handen. Om jag hade trott på sådant hade jag verkligen fått vatten på min kvarn.

» Jag har fått igång min overlock, och det är så roligt. Jag älskar att inte behöva zick-zacka (seriöst, det är nog det tråkigaste som finns) och har redan sytt en top som vi ska använda på dagens gravidfotografering.

» Jag är så glad för alla fotograferingarna hittills i år. 2017 levererar verkligen hittills, fantastiskt ljus och supercoola mammor som modellar så fint och trotsar kylan. Jag känner mer och mer att det var rätt beslut att sluta fota bröllop. Dels för att det funkar dåligt ihop med att ha ett annat jobb. Hur man än gör går det alltid åt en hel lördag till ett bröllop, men en gravidfotografering kan man sticka iväg någon timme i solnedgång och sedan komma hem inte allt för sent. Och för att bröllop är jättefina och kul att fota, men gravid och nyföddfotografering ger mig en sådan otrolig wow-känsla, för jag älskar kreativiteten i dessa fotograferingar. Jag tycker verkligen det är underbart att vara med och utforma och ta fram det vackra, och när jag fotar dessa genrer har jag helt fria händer.

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Alltså wow, vilken underbar fotografering jag och Pia hade förra veckan. Jag var egentligen ledig, men eftersom det skulle bli snö, sol och uppehåll så kunde jag inte hålla mig från att flytta fram en gravidfotografering jag hade bokad, och jag är så glad för det att vi gjorde det. Pia var helt fantastisk framför kameran, så naturlig och avslappnad trots att det var – 8 °C! Jag älskar verkligen att fotografera på vintern när man får dessa förutsättningarna. Vem behöver grönt gräs när man har beiga toner och underbart mjukt ljus?

Både toppen och kjolen går att låna när man bokar gravidfotografering hos mig, se här. http://fotografmariaekblad.pixieset.com/gravidklnningar/

Fotograf Maria Ekblad gravidfotografering i Göteborg gravidfotograf gravidklänningarfotogaf maria ekblad gravidfotografering i goteborg gravidklanningar gravidfoto vinternfotogaf maria ekblad gravidfotografering i goteborg gravidklanningar gravidfoto vinternFör att se behind the scenes-film från fotograferingen, klicka här!

Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

HURRA, nu är första avsnittet av min nya podcast, Fotopodden, ute! Jag har jobbat i flera månader med detta och är så glad jag äntligen kan dela med mig. Jag älskar podcasts och lyssnar på flera i veckan, men har länge känt att det inte finns någon om mitt favoritämne. Så därför startar jag en själv. I podden kommer jag intervjua fotografer om deras erfarenheter, tankar, hemligheter och tips om foto och att jobba som fotograf.
Fotopodden podcast om foto Emma Grann Sthlm Emma Grann fotografi

I avsnittet intervjuar jag Emma Grann om hur det är att ansöka till och gå på Fotoskolan Stockholm, hur det är att plugga med andra duktiga fotografer och om fördelarna med att arbeta i team med bildbehandlare och andra kreativa personer. Vi pratar även om att jämföra sig med andra fotografer, om instagramstrategi och annat spännande.

Fotopodden Emma grann
Emma Grann FotopoddenEmma Grann Fotopodden

Två av Emmas superfina bilder till ett av hennes personliga fotoprojekt. Så otroligt fina. Emma är verkligen en grym fotograf!

Egentligen var det meningen att podden skulle vara uppe i alla poddappar nu, men det tar tydligen en dag eller två för iTunes och andra ställen att godkänna nya podcasts. Så här är en länk istället. Happy lyssning. :D

Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Men åh, årets första veckosammanfattning! Jag hoppade över sista veckan på 2016, men har som intention att göra dessa varje vecka under 2017. Nu tar vi en titt på vad första veckan på detta året har fört med sig!

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotografi GöteborgVi har haft semester hela denna veckan, och har påbörjat året med att slappa massor hemma. Jag har även klippt av mig håret! En så efterlängtad klippning och jag är så himla nöjd.

FotografMariaEkblad nyfoddfotogaf i Goteborg

Vintern kom till Göteborg och jag blev så glad för snön! Lite vitt vill jag gärna ha innan det blir vår. :)

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotografi Göteborg

Jag har hängt i min studio litegrann och testat min nya skrivare. Det är ju en hel vetenskap med färgprofiler och annat, och jag kan verkligen ingenting än. Här har ni en bild som är för grön, och en bild som är för mycket magenta om man jämför med originalet. Men jag älskar ju att lära mig nya saker, och ser fram emot när jag kan det här själv. :D

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotografi Göteborg

Eftersom det skulle bli stor sol och snö så flyttade jag fram en av mina inbokade gravidfotograferingar. Jag är ju egentligen ledig, men jag kunde inte låta bli. Och jag blev så himla nöjd med alla bilderna, så jag är jätteglad för det! Jag filmade lite behind the scenes, vilket kommer upp imorgon på min youtubekanal. :)

Saker jag tänkt på:

» Att jag vill ”för mycket”! Jag tycker youtube är superroligt, men det, mitt nya projekt som kommer snart, mitt fotojobb och mitt vanliga jobb tillsammans blir nog för mycket för att kunna hålla igång regelbundet. Men jag tänker att jag gör det som är roligt och jag får lägga upp på youtube så mycket jag hinner med. :)

» Denna veckan har varit lite upp och ner för mig, för livet är ju lite så ibland. Så jag har tänkt mycket på hur glad jag är för mina kompisar. Det finns utrymme för både att fika med gapskratt och samtal med tårar ner i skålen med jordnötsringar. Fina det.

» Att jag är så glad att jag är igång och läser igen. Jag läste ut Vindens Namn nyss och fick nästan panik för jag inte kunde börja på tredje boken föränn jag kunde köpa den nästa dag. När jag var liten så läste jag hela tiden och sedan tappade jag det i några år. Men jag vill inte ligga på dödsbädden och endast ha scrollat på twitter, så jag är glad att jag har hittat tillbaka till läsningen. :)

Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

fotograf maria ekblad nyfoddfotografering i Goteborg

Nu runt nyår har det varit så många sammanfattningar och inlägg om mina tankar, så jag väntade lite med månadens citat. Men detta är vad jag vill prata med er om i denna månaden och även inför 2017. Underbara Clara skrev ett inlägg om Sju sätt att behålla inspirationen och den här punkten på hennes lista gick rakt in i hjärtat på mig. Ju äldre jag blir (och ju mer jag jobbar antagligen) känner jag av hur otroligt viktigt det är med återhämtning. Jag är väldigt engagerad i mitt socionomjobb och jag älskar mitt jobb som fotograf. Jag älskar att arbeta med mina sociala medier och gillar att vara en kreativ person. Jag har även flera vänner som jag gärna träffar ofta och en familj som jag vill ha tid att umgås med. Så ganska ofta är mitt schema väldigt fullt. Det gör inte mig något alls, för jag har alltid varit en aktiv person (för några år sedan spelade jag teater 2-5 dagar i veckan i Borås medans jag bodde i Göteborg) men det blir så oerhört viktigt med motvikt i form av vila. Återhämtning, att fylla hjärnan med annat och att ladda de där batterierna.

De senaste semestrarna jag har haft tycker jag har varit underbara. Jag har verkligen räknat ner till dem, och sedan njutit så mycket. Det är nog en vuxengrej, men också för att jag känner hur min glöd kommer tillbaka. Nu under julledigheten har jag känt mig som en sengångare under de första dagarna. Jag har streckkollat Skam (2 säsonger på 2 dagar) och sovit så mycket och länge. Men efter den rejäla vilan så börjar nyfikenheten och inspirationen komma tillbaka. Tillräckligt för att jag ska bli pepp på att göra alla mina intressen (spela in klipp till youtube, fota självporträtt, börja på ett syprojekt, läsa ut Vindens Namn i badkaret) och sakta men säkert börja se fram emot att jobba igen.

För att kunna göra det man älskar så behöver man verkligen ta hand om de där batterierna. Jag är verkligen tacksam till all min drivkraft och påhittighet, men det är något som jag behöver vara varsam med. För man är väl aldrig så okreativ och opepp som när man känner sig som en urvriden disktrasa? Så glöm inte att vila mellan varven under 2017. Jag pratar både med mig själv och er. För hur kul det än är, så kommer det bli ännu roligare och mer fantastiskt om du låter dig andas också.

Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Här är en av sommarens gravidfotograferingar som jag inte har visat på bloggen än. Jag älskar verkligen de här bilderna, jag tycker Marie och Jonas var så naturliga och avslappnade framföra kameran och solnedgången var helt fantastisk. Ni kan ju gissa hur glad jag blev när Marie mailade till mig att hon gärna ville att magen skulle synas. Det är verkligen så vackert tycker jag! Vi fotograferade gravidbilderna på Stora Amundön i Göteborg, som är en av mina favoritplatser att fota på på sommaren. Nu har de tyvärr klippt ner hela ängen, eller om hästarna har ätit upp allt fint högt gräs.

gravidfotografering i GöteborgGravidfotografering i Göteborggravidfotografering i Göteborggravidfotografering i Göteborg

Marie har på sig top nr 3, kjol nr 21 och klänning nr 4 i galleriet för kläder man kan låna under gravidfotografering. Åh vad jag längtar till sommaren när jag ser de här bilderna.

Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Menu