Barnfotogafering i Göteborg » Simona med familj

Innan jul hade jag så många härliga familjer och barn i studion för fotografering! Bland annat så fotograferade jag fina Simona med hennes familj, då det var dags för ettårsfotografering. Som vanligt på alla mina barnfotografering i studion så fotar jag först enskilda porträtt, och sedan tar vi syskonbilder och även familjebilder i studion. Vi fotograferade både familjebilder med vanliga kläder och gjorde även mer pampiga bilder med mina klänningar i studion.

Det blev två stora fina tavlor som leverans från fotograferingen! Dels den på bilden nedan, men även familjebilden mot svart bakgrund ramades in. Simona berättade att hon älskar tavlor och ramar, och då hade hon kommit till precis rätt ställe känner jag.

fotograf maria ekblad barnfotografering ettårsbilder göteborg

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Vecka 29

gravidfotografering Göteborg fotograf Maria Ekblad

Wow, nu är det TREDJE TRIMESTERN! Vilken milstolpe! Och alltså min MAGE! Det känns som den har exploderat bara senaste veckan. 😂 Jag vet jag har skrivit det nästan varje vecka men jag blev helt chockad när jag såg denna bilden. Jag tänkte att ”nu kanske jag har tillräckligt stor mage för att fota rakt framifrån” och eh ja. Det kan vi väl lugnt säga. 😍 Det är roligt för denna veckan fick jag verkligen till en bild som jag älskar. Det går lite olika bra olika veckor, men jag vet att jag kommer vara tacksam för alla bilder jag har fotat senare. Mina favoriter hittills utöver denna har varit vecka 19, vecka 22, vecka 23 och vecka 25. Det är roligt, jag som har så många gravidklänningar i studion som jag och mina kunder älskar att fota dem i, jag har själv dragits lite mer till egna kläder och lite mer neutrala bilder, med mycket fokus på magen. Men jag har ju några veckor kvar, och har flera bilder till jag ska fotografera har jag tänkt. 🥰

Som sagt, tredje trimetern är här och Skuggan känns nu jättestor. Hon har börjat sparka verkligen över hela magen, och uppe vid revbenen. Än så länge så är det ganska mjukt men jag kan föreställa mig att man blir öm senare. Jag märker också att om jag sitter med dålig hållning så känns hon lite under revbenen ibland, beroende på hur hon ligger haha. Så märklig känsla. Jag blir mer och mer tacksam för att jag känner hon rör sig varje dag, så keep up the good work bebis.

Vi har fortfarande inte börjat med inköp av vagn och babyskydd, men däremot fick jag ett stresspåslag och såg till att köpa ännu mer kläder till basgarderoben för henne. Vi hade bara några bodies innan och några byxor, men nu har vi köpt även strumpor, någon lite tjockare tröja, en liten overall i fluffigt tyg och flera mössor. Så om hon skulle komma nu har vi iallafall kläder för att kunna åka hem från BB med henne. Men resten får vi ta tag i snart, vi har bara haft så mycket annat på gång den här veckan.

I övrigt så mår jag fortsatt bra! Jag märker dock att jag börjar ha svårt att nå saker på golvet, och det är så irriterande. Jag är ju van att kunna röra mig fritt, och jag hade någon dag då jag kände att jag tappade allt på golvet hela tiden. Mobilen minst 8 gånger (tur det var på en matta haha), brev, AirPods och annat. Jag höll på att bli galen för jag KAN ju ta upp saker men det är inte bekvämt. Annars känner jag mig väldigt som vanligt, och är fortsatt tacksam för det. Det är ju så i livets lotteri, man får vissa saker. För oss tog det lång tid att få till en bebis, men jag har mått väldigt bra hela graviditeten hittills. 💗

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Vecka 28

gravidfotografering Göteborg fotograf Maria Ekblad

Alltså den här veckan har bara flugit förbi! Det kan ha att göra med att vi var med i en budgivning på ett hus och var helt besatta av det haha. Tyvärr så steg priset så otroligt mycket (varför stiger alla hus vi gillar över 2 miljoner?) så vi drog oss ur, men det känns som det tog upp mycket mentalt utrymme förra veckan.

Nu är det iallafall vecka 28, och här är veckans gravidbild! Magen är så stor nu att den lätt får plats i alla studioklänningarna, vilket är perfekt när man vill visa upp exempelbilder för kunderna. Då kan man modella själv.

Det märks att bebisen växer otroligt, jag tycker att på en halv vecka har magen blivit så mycket tyngre och såå mycket större. Nu kan man också urskilja var hon ligger i magen, för det är hårt på vissa ställen ibland. Jag har också blivit lite stressad för det känns som vi har rätt mycket kvar att ordna här hemma. Vi har egentligen bara köpt kläder och ett babynest hittills, och nu har jag fotat så mycket prematura nyfödda det senaste att jag börjat tänka på att hon faktiskt kan komma tidigt. Även om jag hoppas hon stannar där inne tills hon är färdigbakad. Plus jag fotade en kund som var bara någon vecka framför mig och de hade nästan allt färdigt! Så snart får vi sätta fart med allt det där.

En annan underbar sak är att en otroligt efterlängtad bebis har fötts i vår familj. Det har hela tiden varit ett mentalt delmål för mig, först jul- och nyår, sedan ska Skuggans kusin komma, och sen är det nedräkning till hon föds. Och ja, nu är han ju här och vi är så glada för det. ❤️ Så nu är det väl dags att börja tänka ännu mer på tiden efter graviditeten!

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Vecka 27

gravidfotografering Göteborg fotograf maria ekbladHej från vecka 27! 🥳 Här är jag i min nuvarande favoritklänning!

Denna veckan fick jag kolla om jag hade graviddiabetes hos barnmorskan, för att en i min familj har diabetets typ 2. Jag har ju hört mycket om den där glukoslösningen innan men har försökt att inte lyssna så mycket på vad alla säger. Men även jag som älskar dricka läsk tyckte den var otroligt sötsliskig. Som att dricka sirap mer eller mindre. 😅 Men, jag svepte den och fick ligga på en brits och vila i två timmar. Jag somnade till och med haha. Sedan tog vi mer blodprov och allt såg jättebra ut! Så det kändes skönt att kunna stryka ett sträck över det.

Jag har börjat fundera mer på kring vad man behöver till bebisen, och vi har gjort en lista med det mest nödvändiga. Jag har också klickat hem lite kläder från en sida som heter Minikit.se, där de säljer begagnade kläder som är i fint skick. Supersmart ju! Jag blir helt rörd när jag ser alla gulliga små kläder vår bebis ska ha. Tänk att det kommer en liten person som vi ska leva livet med.

Vi har också pratat mycket om hemma att det inte är så långt kvar nu. Det känns som att vi hela tiden har sett julledigheten och nyår som en milstolpe, med ett tydligt före och efter. Och efter innebär jobb i 3 månader och sen bebis. Min barndomsvän säger att det bara kommer swisha förbi och det känns ju så.

Annars så känns det som det snurrar mer och mer tankar inför förlossningen i huvudet. Jag känner mig mest stressad över att åka in till förlossningen och behöva åka hem, eller att det ska bli något konstigt innan man är där. Min känsla är att bara jag är där så får resten lösa sig. Antagligen är det för jag läst så mycket om fulla avdelningar och sådant det senaste. Men jag ska försöka fokusera på att för de allra flesta blir det ju bra, och man hör ju oftast historierna där det hänt något speciellt.

Nyföddfotografering i Göteborg » Tvillingarna

Minns ni tvillingarna jag skrev om att jag fotograferade i december? Här är bilderna från deras nyföddfotografering i studion. De hade inte något spikat namn än vid fotograferingen, så det blir spännande att se vad deras föräldrar väljer. Så himla fina små bebisar! Jag har fotat en hel del tvillingar det senaste året, men det är inte alltid föräldrarna vill att jag lägger ut, så därför var det längesedan jag bloggade något. Men det är alltid så kul när jag får visa!

När jag fotograferar nyfödda tvillingar så växlar jag mellan att fotografera dem tillsammans och isär. Jag brukar oftast ta många bilder på dem ihop, för jag upplever att de oftast blir lugna av att ligga nära varandra. Sedan kan man också fotografera den som är sömnigast medan den andra har mat- och gospaus. Så på ett sätt är det mycket smidigt samtidigt som det är dubbelt så många händer, fötter och viljor för fotografen att hålla reda på.

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborgfotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborgfotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborgfotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborgfotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Vilken kamera ska man köpa 2022?

Söndag betyder ny video ute på min youtubekanal. Funderar du på vilken kamera man ska köpa 2022? Då är den här videon helt perfekt för dig! Jag tipsar om de kameror som jag hade valt om jag hade köpt en ny kamera idag. Både för den som är helt ny inom foto, men också för den som fotar mer professionellt, för den som gillar att filma och för den som har foto som hobby. Glöm inte att prenumerera på kanalen. 😍

Läs om och boka din fotografering

Menu