Familjefotografering Göteborg » Sofie med familj

Här kommer bilderna från denna fina familjefotograferingen i studion! Jag har fotograferat deras fina familj sedan Saga låg i magen, och det är alltid så roligt att träffa dem igen. Vi fotograferade mot både mörk och ljus bakgrund, och en av familjebilderna blev en stor tavla som nu hänger hemma hos dem där de bor utanför Alingsås.

barnfotografering Alingsås göteborg fotograf maria ekblad familjebilder

barnfotografering Alingsås göteborg fotograf maria ekblad familjebilderbarnfotografering Alingsås göteborg fotograf maria ekblad familjebilderbarnfotografering Alingsås göteborg fotograf maria ekblad familjebilder

barnfotografering Alingsås göteborg fotograf maria ekblad familjebilder

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Barnfotografering i Göteborg » Leah

Alltså ursäkta men har ni sett en så fin fotografering? Leahs mamma Pamela kontaktade mig och frågade om det var för sent att göra nyföddfotografering när bebisen är 3 månader, och vi skrev lite fram och tillbaka. Det jag sa var att det är inte för sent att göra en barnfotografering i studion, men när de blir lite större så kanske man inte kan göra de poserade nyföddbilderna, för bebisarna är oftast mer vakna då. Men, det är aldrig för sent att fotografera sitt barn, och det kommer bli underbara bilder med fina minnen oavsett. Och visst blev det! De åkte ända från Trollhättan för att fotograferas hos mig i Göteborg, vilket känns extra roligt.

All rekivisita som ni ser på bilden finns att låna i studion, och alla mina studioklänningar ingår också vid alla fotograferingar. Vill man fotograferas i egna kläder hellre så går det såklart också bra. Pamela valde att låna min stora vita tylldröm och det blev så fint tycker jag. 😍

fotograf Maria ekblad barnfotografering Göteborg Alingsåsfotograf Maria ekblad barnfotografering Göteborg Alingsåsfotograf Maria ekblad barnfotografering Göteborg Alingsåsfotograf Maria ekblad barnfotografering Göteborg Alingsåsfotograf Maria ekblad barnfotografering Göteborg Alingsåsfotograf Maria ekblad barnfotografering Göteborg Alingsåsfotograf Maria ekblad barnfotografering Göteborg Alingsåsfotograf Maria ekblad barnfotografering Göteborg Alingsås

Maj genom bilder

Det är dags att titta på hur maj har sett ut genom mobilen och andra snapshots, och det har varit en väldigt fin månad måste jag säga!

fotograf Maria ekblad barnfotografering Göteborg Alingsås

Eftersom jag är föräldraledig så börjar alla dagar såhär. Myset! ❤️

fotograf Maria ekblad barnfotografering Göteborg Alingsås

Våra bästisar har kommit och hälsat på oss och bebisen, och hade med sig hembakt fika. Jag blev så otroligt glad, de gula var gudomliga. Perfekt present till trötta nyblivna föräldrar.

canon r6_fotografmariaekblad_kamera

Och på tal om present har jag köpt en push present till mig själv! En helt ny kamera jag har sneglat på länge. Jag har gjort en video om varför jag valde just den kameran, och den hittar du på min youtubekanal här!

fotograf Maria ekblad barnfotografering Göteborg Alingsås

Och sen gick vi och köpte hus i Alingsås! Jag är fortfarande så glad för att vi vann budgivningen, och ser så mycket fram att flytta dit efter sommaren. Det är så fint och jag ser verkligen fram emot alla bekvämligheter som kommer att komma med det. Här är en crappy mobilbild jag tog på vår baksida. Skitsamma att den inte blev så bra, för det är en bild på VÅR ALTAN OCH PYTTELILLA TRÄDGÅRD. Iiih.

fotograf Maria ekblad barnfotografering Göteborg Alingsås

Bärsele har invigts och godkänts! Mycket bra för att mamman ska få armarna fria och kunna greja med lite saker. Och näsan är fri fast det inte syns på bilden.

För något vi HAR grejat som attan med är att fixa vår lägenhet fin inför försäljning. Här är en kompletterande bild på balkongen jag tog för att skicka till mäklaren, för att visa hur mysigt det kan se ut på sommarkvällarna. Annonsen kommer ut på Hemnet i slutet av veckan!

fotograf Maria ekblad barnfotografering Göteborg Alingsås

Och i övrigt har Göteborg visat sig från sin bästa sida.

fotograf Maria ekblad barnfotografering Göteborg Alingsås

Och jag avslutade månaden genom att åka en dag till studion och fota mer bilder på Olivia. Jag känner verkligen att hon har utvecklats så mycket redan, och vill spara alla minnen som bara går. Vi har ju gjort två nyföddfotograferingar och nu blir det mer bebisbfotograferingar när hon är lite större. Men gud vad mycket packning man har med sig, som mamma… och fotograf! 😀

13 saker att bunkra upp med hemma till efter bebisen kommit

När bebisen äntligen är här har man all tid i världen att mysa och lära känna varandra. Men det kan också vara lite kämpigt med sömnbrist, en helt ny person att förstå sig på och mycket som händer med kroppen. Därför kan det vara väldigt skönt att ha förberett mycket hemma, för att slippa åkta ut akut och köpa saker som kan behövas. Här är därför listan på vad du ska bunkra upp med hemma innan bebisen kommer, så du kan bara fokusera på återhämtning och din nya lilla person.

 

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Blöjor och wipes

Något som ni kommer behöva i stora mängder de kommande månaderna är blöjor och olika tvättlappar. Så passa på att ladda upp med ett stort lager med blöjor i den minsta storleken direkt, för det kan gå åt mer än vad man tror och då är det skönt slippa få kris mitt i natten.

Bindor

Och detsamma gäller för dig som är nyförlöst. Eftersom man blöder flera veckor efter en förlossning då det är ett sår i livmodern där moderkakan har suttit, så kan den som har fött barnet behöva rejält med tjocka bindor. Detta gäller både för den som har fött med kejsarsnitt och den som har haft en vaginal förlossning. Så passa på att köpa ett stort lager av de tjockaste bindorna för att ha det hemma också.

Mjukt toapapper

Och när vi ändå är inne på området, ha ett lager med det mjukaste toapappret också. Det kan ju vara jobbigt att gå på toaletten om man är öm, så därför behöver ju pappret inte göra saken värre.

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Goda saker att äta

Den som har burit barnet har ju varit med om en stor fysisk ansträngning, och därför kan det vara extra gott att äta goda saker och ni har ju all anledning att fira. Kanske finns det något som man inte har fått äta under graviditeten som nyblivna mamman är extra sugen på? Eller så kanske det bara finns något extra festligt ni vill ha för att fira att ni nyligen har blivit föräldrar. Passa på att köpa det innan, så har ni massor med gott att äta när ni väl kommer hem.

Matlådor

För den som orkar kan det ju vara smidigt att ha lagat en del matlådor att ha i frysen, just för att slippa tänka på matlagning de första dagarna. Men om det inte finns tid eller ork till detta så går det lika bra att beställa hem hämtmat ifall det krisar.

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Amningspads

För den som får igång en bröstmjölksproduktion kan det komma bröstmjölk lite hejvilt, och därför kan det vara skönt att ha pads som man lägger i bhn ifall brösten läcker.

Sköna trosor

Den första tiden är det otroligt viktigt att man är bekväm och att inget skaver, så passa på att ladda upp med supersköna mjuka trosor att ha på dig. Antingen kan du göra en stor tvätt så alla dina bästa skönaste är rena till ni kommer hem med bebisen, eller så kan du passa på att köpa hem några extra bara för att slippa vara obekväm. Om du gör kejsarsnitt, tänk på att inte ha sådana där kanten går över kejsarsnittets sår.

Om ni ger ersättning

Kan det vara bra att ha ett stort lager med detta hemma i skafferiet också. Öppnade ersättningsförpackningar kan man ofta förvara länge i skafferiet innan de går ut, och hellre ha bunkrat upp rejält med detta än ha en paniksituation med en hungrig bebis mitt i natten.

Något att bjuda på

Om ni planerar få besök av släkt och vänner kan det vara mysigt att även ha bakade saker i frysen. Dock gäller det ju samma sak som med matlådorna, det går jättebra att köpa om man inte orkar. Eller så får gästerna ta med sig det helt enkelt. Men om man har ork och lust kan det vara mysigt att ha laddat upp med godsaker även i frysen, och vill man inte ha gäster kan man ju äta upp det själv.

fotograf maria ekblad nyföddfotografering i göteborg

Salva eller kompresser för såriga bröstvårtor

Om du planerar att amma så kan det vara en period i början då det slits en del på huden, och därför kan salva eller kompresser för såriga bröstvårtor vara guld värt. Multi-mam kompresser tycker jag är toppen och man behöver inte torka bort något innan bebisen ska äta igen.

Kläder till bebisen

Jag tycker att alla säger att man inte ska köpa så mycket kläder, men för vår del har vi verkligen behövt mycket för vi har inte tvättstuga i lägenheten och det kräks en hel del här hemma. Så många både pyjamasar och bodies i minsta storlekarna har varit toppen att ha!

Olika nappar

Om du planerar att ge din bebis napp så kan det vara bra med ett gäng olika sorter, för det är inte säkert att din bebis gillar alla varianter. Man får prova sig fram helt enkelt och det är en liten djungel, och därför är det bra att köpa några olika sorter.

Serier att titta på

Med största sannolikhet kommer ni att sitta en hel del i soffan med bebisen första tiden, då mycket går åt till att sitta och gosa, mata bebisen och ha bebisen sovande i famnen. Därför kan det vara perfekt att ha en del serier att titta på när bebisen är här. Antingen så kan ni ge er på någon gammal känd serie som ni inte har missat än, eller så kan man kanske spara en ny säsong av ens favoritserie till att bingewatcha när bebisen har kommit!

nyföddfotograf göteborg nyföddbilder fotograf Maria Ekblad familjefoto sykonbild

Budgivning på hus i Alingsås

I vissa perioder händer ju ingenting i livet medan i andra andra händer tydligen allt. Och just nu är tydligen en sådan.

Min David är från  och jag har varit där mycket när jag var liten och trivs bra där. Vi har alltid sagt att vi någon gång vill flytta dit när vi är klara med Göteborg, men det har varit lite oklart när det egentligen blir. Under det senaste året har vi kikat mer och mer på hus, och varit med i flera budgivningar. Men många stiger så mycket, så det var bara att lägga ner våra bud.

Vi bor just nu i en trea i Göteborg sedan 9 år tillbaka, och tycker verkligen om vårat område. Vi tänkte att det går fint att bo här med barn också, men när Olivia föddes kände vi bara på några dagar att det verkligen inte är så praktiskt som vi hade tänkt oss. För det första är det tre trappor upp utan hiss, och tvättstugan ligger ytterligare en våning ner. Det blir jobbigare att bära bebis med liggdel för vagnen eller babyskydd upp för trapporna än vad vi hade räknat med. Om man då vill ha med sig tvätt eller matkassar så blir det väldigt mycket att bära. Och hon kommer ju bara bli större och tyngre.

Sedan är vårt badrum väldigt litet, och vi har köpt ett skötbord man kan sätta på badkaret som funkade fint. Tills man själv behöver duscha. Då måste man flytta ut allt istället och det blir väldigt mycket fram och tillbaka. Plus, vi behöver verkligen ett till sovrum där en kan stänga in sig nu för att kunna börja dela på nätterna mer. Just nu är alla vakna när bebisen är vaken, och det funkar ju sådär med jobb och sådant.

Förutom detta så känner jag varje sommar det jag kallar för ”stadspaniken”. Jag är ju uppvuxen i skogen vid en sjö, och även om jag älskar Göteborg så gillar jag inte vara i stan på heltid på sommaren. Jag vill ha nära till natur och sjöar under halva året. Jag tycker också det är jobbigt att det vi har att välja på är att vara borta och ute, eller hemma och inne. Och det här är sådana otroliga priviligierade ilandsproblem, jag vet, men om vi nu ska prata om anledningar till att flytta så längtar jag varje år efter att ha en altan, eller en liten trädgård. Det känns som en dröm att kunna äta ute men inte gå nånstans, eller sitta och läsa en bok ute men ändå vara hemma hos mig.

Och jag har ju varit sjukskriven i 10 veckor under graviditeten så har jag ju inte haft något att göra, så jag har hängt på Hemnet och Booli varje dag. Jag har följt hus och budgivningar och verkligen spanat men det var ju knappast läge för att gå på visningar innan bebisen var här.

Men, i veckan så dök det upp ett superfint radhus som såg ut att ha allt vi längtade efter. Det hade en jättemysig altan och baksidan vette mot en skogsdunge, och det är gångavstånd till flera vänner och familj. Visningen skulle dock vara första dagen som David var tillbaka på jobbet och som jag var själv hemma med bebisen. Så vi velade först om vi skulle orka gå eller inte, men tillslut så gjorde vi det. Det var för lovande för att missa. Och vi båda tyckte att det var väldigt fint men funderade på för- och nackdelar efteråt. Men när vi skrivit upp en lista med alla fördelar och nackdelar så insåg vi att listan med fördelar var en mil längre än listan med nackdelar, och ju mer vi tänkte efter desto mer ville vi ha det. Vi la ett bud samma kväll.

Under torsdagen och fredag morgon var det en pirrig budgivning och det var bara vi och en annan potentiell köpare. Det var väldigt skönt för vi har varit med i helt galna budgivningar förut där det var 8 stycken som varit med. David fick dubbelkolla varje bud jag la, för en gång råkade jag nästan skriva med en 0a för mycket i en annan budgivning. Det blev mer och mer spännande och tillslut så kände vi att det nog snart skulle vara färdigt.

I fredags eftermiddag så ringde mäklaren och sa att vi hade vunnit, så vi kastade oss i bilen till Alingsås och skrev på pappren. 😍 Vi blev verkligen så otroligt glada, eftersom vi har letat så länge och det här känns perfekt. I slutet av sommaren får vi tillträde, och jag längtar redan!

barnfoto_alingsas_fotografmariaekblad

Tänk att den mysiga altanen snart är vår!

Bildkälla: Linnea Broberg, Esoft

Gravidfotografering i Göteborg » Sepide

Här är en av alla underbara gravidfotografering jag hade innan min föräldraledighet. Det är så himla fint att fira att man väntar en liten familjemedlem med en gravidfotografering i studion. Som ni ser fotograferade vi både mot vitt och mot mörkt, och gjorde även fina motljusbilder. Den sista blev min personliga favorit! 😍

gravdifotografering göteborg Alingsås fotograf maria ekbladgravdifotografering göteborg Alingsås fotograf maria ekbladgravdifotografering göteborg Alingsås fotograf maria ekbladgravdifotografering göteborg Alingsås fotograf maria ekblad

gravdifotografering göteborg Alingsås fotograf maria ekblad

Läs om och boka din fotografering

Menu