Kommer ni ihåg Tanja som jag fotograferade gravidbilder med i somras? Nu har hennes lille son fötts, och idag fotograferade vi hans nyföddbilder i studion. Det var verkligen världens mysigaste fotografering och det var så roligt att träffa Tanja igen. Jag har lagt ut klipp med behind the scenes på min story på Instagram. De ligger uppe i cirka 12 timmar till, så kika på fotografmariaekblad så får ni hänga med. Det var lite svårt att ratta både mobil, kameran och bebis samtidigt, men ändå roligt att visa er delar av hur det ser ut under fotograferingen innan det kommer upp ordenligt på facebook, instagram och hemsidan. :D
Fotograf maria ekblad Nyföddfotografering i Göteborg
Här är slutresultatet av en av bilderna vi fotograferade idag… Jag älskar att fota bandet mellan bebis och förälder.

Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Här har det varit tyst i några dagar och det beror på att jag och min sambo smet iväg en vecka till Kanarieöarna. Det var verkligen så skönt att bara ta det lugnt, slappa, sola och bada utan att tänka på någonting speciellt mer än man orkade gå och hämta lite chips i köket. Det är min släkt som har huset på Gran Canaria, och jag älskar verkligen att vara där. Det finns ju inte så mycket man ”borde” se eller göra som om man åker någon ny stans, och i september är havet varmt och superhärligt. LJUVLIG vecka. Här kommer ett gäng bilder, jag tog det ganska lugnt med kameran också. Men fångade grymma pokemon. ;)
Fotograf Maria Ekblad nyföddfotografi Göteborg Vulkanen på teneriffa från flygplansfönstret. Vår planet är allt bra vacker.
Fotograf Maria Ekblad nyföddfotografi Göteborg Det var lite lagon varmt i skuggan.
Fotograf Maria Ekblad nyföddfotografi Göteborg Glad, fräkning, lite bränd och med långa armar.
Fotograf Maria Ekblad nyföddfotografi Göteborg Och en liten typisk turistbild från favvoresturangen. Vi beställde in sjukt stora grillspett, som jag alltid ville göra när jag var liten för det såg så festligt ut.

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotografering i GöteborgTack favvoön för den här gången. <3

Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Jag fotograferade Auroras nyföddbilder för några veckor sedan. Jag har aldrig sett en bebis med så mycket tjockt hår, så himla gulligt! Aurora sov en stund under sin fotografering och vi hann få fina sovbilder men sedan bestämde hon sig för att vara vaken resten av tiden. Trots att jag alltid gör mitt bästa för att fånga de klassiska nyföddposerna så är det bebisarna som bestämmer i slutändan. Det är ju det som är en del av charmen med nyföddfotografering och vi fick massor med härliga uttrycksfulla vakenbilder istället.

Många frågar ofta varför jag vill att bebisarna ska sova under fotograferingarna och svaret är just för att det inte går att posera bebisarna på samma sätt när de är vakna. Jag tycker verkligen vakenbilder är jättefint också, men det blir lite annorlunda bilder än klassisk nyföddposering. Men många föräldrar brukar välja vakenbilder under bildvisningen, just för de gulliga uttrycken. :D
Nyföddfotografering i Göteborg Fotograf Maria Ekblad Fotograf Maria Ekblad Nyföddfotografering i GöteborgNyföddfotografering i Göteborg Fotograf Maria Ekblad

Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Eftersom jag är en superallergisk person med massor med hudproblem så har jag en hel låda med halsband och armband som bara ligger och dammar hemma. Jag är inte allergisk mot nickel, men eftersom halsen ofta är en tråkig punkt för mig så vill och vågar jag inte riktigt använda dem. Det känns helt enkelt inte roligt att hänga på massa skaviga kedjor på något som redan är sårigt. Men på sista tiden har jag handlat lite fint till mina örsnibbar istället, för där har jag nästan aldrig några problem.

Och det känns verkligen så kul! Jag tycker det finns så mycket fint där ute och kan verkligen sätta lite guldkant på en tråkig outfit. Så jag är väldigt glad för denna lilla småsak. Dels har jag köpt ett par finfina örhängen från Josefin Dahlbergs kollektion Dream big. Jag har ju nämnt det förut men jag älskar henne och Vanja Wikströms podcast, och de pratar ju mycket om att satsa på sina drömmar och jobba mot att skapa ett liv man själv har valt. Så därför tyckte jag det var extra fint att klicka hem de här, för när jag har dem i öronen påminner de mig om att fortsätta jobba och följa magkänslan.

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotografering i Göteborg nyföddfotograf babyfoto bebisbilder

Sedan har jag också köpt de här små juvelerna från Sparv. Jag ÄLSKAR alla deras smycken, vill ha allt. Och när jag var ute efter örhängen så såg jag bara de här knäppfina och kände att de var väldigt ”Maria”. Jag älskar att det händer lite saker bakom örsnibben också haha. Och var inte så dyra så tips tips!

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotograf Nyföddfotografering i Göteborg newborn babyfoto bebisbilder

Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Jag fotograferade Negins gravidbilder en sommarkväll i augusti i solnedgången. Vi hann precis med solens sista strålar. Jag älskar de här bilderna, för jag tycker det syns hur naturlig Negin är framför kameran och vilken rolig fotografering vi hade. Vi fotograferade på stranden i Göteborg, och jag tycker verkligen det blir fint med havet, solnedgången och den gråbeiga sanden. Man kanske inte tror att beiga gråa toner är så fint vid första anblick, men jag tycker verkligen det lyfter fram personen på bild. :)

Negin har på sig två ombyten från min garderob med gravidklänningar man kan låna vid fotografering med mig. Den rosa med pärlor är nummer 9 i gralleriet, och den vita toppen är nummer 14 tillsammans med min vita tyllkjol. Ni kan se mer av mina gravidklänningar här.

Fotograf Maria Ekblad Gravidfotografering i GöteborgFotograf Maria Ekblad Gravidfotografering i GöteborgFotograf Maria Ekblad Gravidfotografering i GöteborgFotograf Maria Ekblad Gravidfotografering i GöteborgFotograf Maria Ekblad Gravidfotografering i Göteborg

Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Fotograf Maria Ekblad Nyföddfotografering i Göteborg
Jag hittade det här citatet på Facebook, och jag har tyvärr ingen källa. Men jag tycker det satte fingret på något som jag gärna vill prata om. Jag älskar när mina kunder vill ta familjebilder tillsammans under sina nyföddfotograferingar. Många brukar säga nej, för man känner sig trött eller sliten som nybliven förälder, men jag brukar säga att vi kan ta bilderna, och så kan ni låta bli att välja dem sen, eller så kan ni välja dem och aldrig visa dem för någon. För om 10-20 år, så tror jag att ni kommer att uppskatta dem.

På bröllop som jag har fotograferat, blir jag alltid glad när jag kan fotografera ett enskild porträtt på tärnorna och bestman också. Förutom alla viktiga bilder så är jag noga med att försöka fånga bilder på alla barn och alla gamla bland gästerna. För jag vet hur bilders värde ökar med tiden. Och därför blir jag så glad när personer vill prioritera fotografier på sina nära och sin familj.

Det kanske är lätt för mig att säga, jag som jobbar som fotograf. Men jag har förlorat flera personer i mitt liv, och de bilderna är bland det viktigaste jag har. Och jag vill inte skrämma er, men det kan ändå vara värt att ägna en tanke. Bilderna från början av min och min pojkväns förhållande, bilder på mig och mina vänner från när vi var små eller från när vi började umgås är också sådana skatter, som jag gärna tittar tillbaka på. Sedan förstår jag att det är en ekonomisk fråga, och att alla inte har råd med en professionell fotograf, men jag menar även era privata bilder. Göm er inte när gruppbilder tas, var med på kort. Skitsamma hur ni ser ut. Jag övar själv på det, jag är inte nöjd med alla bilder som tas men samtidigt tänker jag att det spelar ingen roll. För det är en fryst sekund av mitt liv som jag såg ut på ett visst sätt. Och nu när jag kollar tillbaka på bilder tagna för 3 år sedan så var det kanske inte så farligt, och jag är glad jag är med på dem. Man ångrar aldrig bilderna som togs.

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Menu