Nyföddfotografering i Göteborg » Ryan

Här kommer bilderna från en urmysig nyföddfotografering som jag hade för ett tag sedan, med lilla Ryan. Jag träffade Ryans mamma Sepideh för några år sedan då hon var med i studion jag fotograferade hennes systerdotters nyföddbilder, och därför var det så roligt när hon hörde av sig för att boka sina egen fotografering. 💗

Ryan hade lite blandade känslor för att fotograferas, men med lite extra mat och lite snuttande på sin pappas finger så gick det fint. Vi hade ett grått färgtema till bilderna och jag tycker att de blev så gulligt. Som vanligt så fotograferade vi både i rekvisita och på min bean bag, och här kommer ett gäng av mina favoritbilder! 😍

nyföddfoto fotograf Maria Ekblad bebisfotograferingnyfoddfotografering i göteborg fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborgnyföddfotograf nyföddfoto göteborg fotograf Maria Ekbladnyföddfotograf nyföddfoto göteborg fotograf Maria Ekbladfotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborgnyfoddfotografering i göteborg fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborgnyfoddfotografering i göteborg fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Mina följare hjälper mig att designa den perfekta nyföddbilden

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Äntligen kan jag dela med mig av den här videon! För några veckor sedan så hade jag en stor omröstning på min instagram story (FotografMariaEkblad heter jag där om du inte redan följer mig) där mina följare fick hjälpa mig att designa den perfekta nyföddbilden. Det är alltid väldigt mycket tanke bakom mina nyföddbilder och det är många val att göra, när det kommer till färger, rekvisita och annat. Därför tyckte jag det var så roligt att låta er vara med och skapa en bild tillsammans.

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

På instagram stories fick man bland annat rösa på rekvisita, posering, hårband eller inte, färger på filten och mycket mer.

bebisbilder babyfoto fotograf Maria Ekblad nyfoddbilder Göteborg

Jättemånga av mina följare var med och röstade, och det var så roligt med så stort engagemang.

Efter detta har jag fotograferat precis den nyföddbilden som mina följare har röstat fram. Här kan ni se videon och slutresultatet! Jag tycker det var så intressant och roligt, och blev så himla fint. Vad tycker ni, är det den perfekta nyföddbilden när det kommer till färger, rekvisita och posering? Hade du gjort andra val? 😍
Stort tack till alla fina följare som var med och röstade. Jag är så glad för att ni tog er tid. 💗
Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Glass och digitala bilder

Tjoho, idag var det söndag och vi körde vår vanliga rutin. Jag var ute och sprang (jag är så glad att vara igång igen, så skönt att min pollenallgeri börjar att lägga sig 🙏🏻) och upptäckte att det var en superhärlig sommardag ute. Efter min löptur tog vi oss till stan på jakt efter något att stoppa i magen.

nyföddfoto fotograf Maria Ekblad nyfoddfotografering göteborg

Det var 23 grader och så härligt.

nyföddfoto fotograf Maria Ekblad nyfoddfotografering göteborg

Syrénen blommade på. Just syrén kan få mig att bli lite sådär stressad, för jag tycker verkligen det allra härligaste på året är NU. Hela maj är som en lång fredag med hela sommaren framför oss, och ibland kan jag bli stressad av att hinna NJUTA ordentligt innan allt är över haha. Men tur att det blir dagar som denna då. :)

nyföddfoto fotograf Maria Ekblad nyfoddfotografering göteborg

Vi tog oss till en uteservering och beställde in kycklingspett!

nyföddfoto fotograf Maria Ekblad nyfoddfotografering göteborg

Nöjd kille med mat.

nyföddfoto fotograf Maria Ekblad nyfoddfotografering göteborg

Sjukt nöjd tjej med mat och sol och sommarkänsla.

nyföddfoto fotograf Maria Ekblad nyfoddfotografering göteborg

Efter maten så promenerade vi en sväng i slottsskogen. Jag som aldrig brukar äta glass blev sugen på att köpa en (för det var så himla varmt) och vi gick in i en glassaffär med tusen alternativ. Eftersom jag sällan köper glass, så blev jag mest stressad av alla val där inne, och det slutade med att vi gick ut och jag köpte en vanliga marabou-glass. Ett val som jag känner till och vet snabbt vad det är. Och när vi promenerade sedan så slog det mig att det är ju precis vad som händer för många fotokunder.

Det som efterfrågas ofta vid bokningsförfrågan, är att köpa digitala bilder. Och det är ju oftast för att man som kund känner till digitala bilder och man vet inte vad det finns för andra alternativ. Ibland kan ju det kännas överväldigande med komplicerade prislistor och olika sorters tavlor som man inte har någon uppfattning om. Därför kändes det extra fint att jag jobbar med bildvisning, så man kan komma till studion och känna och klämma på alla provexemplar av allt och jag kan hjälpa till att guida mellan alternativen som finns. Nu i efterhand så tänker jag att jag kanske gick miste om en supergod glass, om jag bara hade tagit mig lite extra tid att sätta mig in i menyn.

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Gravidfotografering i Göteborg » Sofia

Här kommer ett stort gäng med bilder från Sofia och Niklas gravidfotografering! Blivande storasyster var också med på fotograferingen och vi hade en så fin kväll tillsammans. 😍 Vi sågs först i studion och provade gravidklänningar, och Sofia hade valt ut en beige med spets och min gråblå med pärlor och stenar på ärmarna. Efter det packade vi ihop oss och åkte till ett av mina absoluta favoritställen i Göteborg för gravidfotografering. Ni kanske känner igen den här gläntan från andra fotograferingar, men jag tycker det blir så fint. Den stora fördelen med denna platsen är att det går att variera mycket med olika miljöer utan att man behöver gå så långt. Det här var innan alla löv slog ut, och i solnedgången blev det döda gräset gyllene.

När det kommer till att ha med små barn på fotograferingar så jobbar jag alltid lite extra för att få syskonet att känna sig inkluderad och ha kul på fotograferingen. Vi pratade mycket om att bebisen låg i magen, och jag fick mycket bra hjälp med att göra roliga grimaser så att mamma och pappa skulle skratta. 😀

Efter dungen flyttade vi oss ned till vattnet, där den här fina vassen finns och sedan passade vi på att fotografera när de sista solstrålarna gick ned över havet. Tack Sofia och Niklas för en så himla rolig stund, och stort grattis till lilla bebisen som har kommit nu!

gravidfoto-gravidklanningar-goteborg fotograf Maria Ekblad solnedgång havetgravidfoto-gravidklanningar-goteborg fotograf Maria Ekblad solnedgång havetgravidfoto-gravidklanningar-goteborg fotograf Maria Ekblad solnedgång havetgravidfoto-gravidklanningar-goteborg fotograf Maria Ekblad solnedgång havetgravidfoto-gravidklanningar-goteborg fotograf Maria Ekblad solnedgång havetgravidfoto-gravidklanningar-goteborg fotograf Maria Ekblad solnedgång havetgravidfoto-gravidklanningar-goteborg fotograf Maria Ekblad solnedgång havet

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Ny video » Gravidfotografering vid havet i Göteborg

Idag är det ju måndag, vilket innebär att det är en ny video ute på min youtubekanal! 😍 Jag är så himla glad att kunna visa er den här videon, för det var så länge sedan jag filmade en gravidfotografering. Det blir ju helt annat jobb än om man ska filma i studion, och nu passade vi på att använda drönaren också, så det blev extra roligt.

Gravidfotograferingen gjordes vid havet i Göteborg, på en av mina nya favoritplatser. En av mina bästa vänner skickade en snap till mig med denna platsen och skrev ”du måste åka dit” och det blev jag så glad för. Så gulligt med så engagerade kompisar att de rekar åt en. Så när jag och Anna planerade hennes gravidbilder så visste jag att jag ville åka dit, för om det såg så fint ut på Snapchat med en mobilkamera så borde det bli magiskt. Jag höll koll på vädret hela dagen, och mycket riktigt så fick vi en magisk solnedgång.

Anna väntar sitt första barn, och var så naturlig framför kameran. Det var lite svårigheter med vinden och hår i ögonen, som det nästan alltid är när man fotograferar vid havet, men det gick bra ändå! Gravidklänningen är för övrigt helt ny, och går att låna vid fotografering hos mig.

gravidfotografering-goteborg-gravidklanningar-fotografmariaekblad-solnedgang fotograf Maria Ekblad

gravidfotografering-goteborg-gravidklanningar-fotografmariaekblad-solnedgang fotograf Maria Ekbladgravidfotografering-goteborg-gravidklanningar-fotografmariaekblad-solnedgang fotograf Maria Ekbladgravidfotografering-goteborg-gravidklanningar-fotografmariaekblad-solnedgang fotograf Maria Ekblad

Vilken är er favorit?

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Nyföddfotografering i Göteborg » Vad gör man om bebisen inte sover?

När jag fotograferar nyfödda, så brukar det alltid vara roligt om bebisen sover djupt under fotograferingen. Jag är som nyföddfotograf inriktad mot poserad nyföddfotografering, vilket innebär att medans bebisen sover så poserar jag dem i klassiska nyföddposer. Fotograferingen görs helst när bebisen är 5-14 dagar, just för att bebisen sover ofta djupt under denna period, och är fortfarande väldigt liten och lite ”ihopkurad” som när bebisen var i magen. För att kunna posera bebisen, så behöver bebisen sova. Annars så är det ju nästan omöjligt att bestämma över bebisen och hur hen ska ha sina armar och ben. Ju mer komplicerade poser, desto djupare sömn behövs.

Om bebisen inte skulle somna, så brukar jag fotografera vakna bilder. Det brukar bli jättefint det med, och många gånger så händer det att bebisen både är vaken och sover lite under fotograferingen. Många föräldrar brukar älska bilderna med öppna ögon, så därför brukar jag tänka att det blir bra oavsett. Men det är alltid kul med sömn, för då kan man variera fotograferingen lite mer. Här kommer en hel kavalkad med exempel på bilder från vaken bebis till djupt sovade bebis. :)

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

nyföddfoto fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

nyfoddfotografering fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

fotograf maria ekblad nyföddfotografering i göteborg

Om bebisen är helt vaken, så brukar jag oftast fotografera lite mer inlindade poser. Det är för att bebisen ska sprattla lite mindre på bild, men också för att man behöver dölja så att inte några privata kroppsdelar syns om bebisen rör sig mycket. Även familjebilder och ”lejonkungenposen” och bilder med svart bakgrund fungerar med öppna ögon. :)

nyföddfotografering i Göteborg fotograf maria ekblad
fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg
fotograf maria ekblad nyföddfotografering i göteborg

Om bebisen är inlindad, så somnar de ofta för att det känns tryggt och påminner om att vara i magen, då de har det ganska tight där inne de sista veckorna. Då då kan man passa på att fotografera medans de slumrar lite.

nyföddfoto nyföddfotografering göteborg fotograf Maria Ekblad

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotografi Göteborg

Om bebisen precis har somnat, eller håller på att somna brukar enkla poseringar passa. På sidan eller på rygg brukar funka fint, och även bilder med svart bakgrund passar här.

Nyföddfotografering i Göteborg syskonbilder familjebilder
fotograf maria ekblad nyföddfotografering i göteborg

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

nyföddfotograf nyföddfoto göteborg fotograf Maria Ekblad

När bebisen har somnat djupt brukar bilder på mage passa att göra.

Fotograf Maria Ekblad Nyföddfotografering i Göteborg

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

fotograf maria ekblad nyföddfotografering i göteborg

Och till sist, vid riktigt djup sömn kan mer avancerade bilder tas med rekvisita. 😍

Så som ni ser, så kan man göra mer med bilderna om bebisen sover, men det är absolut ingen stress om bebisen är vaken. Det blir alltid jättefint ändå, och bilderna kommer att betyda minst lika mycket om 10, 20 och 50 år. 💗

 

Inga kommentarer
Lämna en kommentar:

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Gå med i min maillista!

Ditt för- och efternamn:

Din epost:

Maillista för kunderMaillista för fotografer

Andra har också läst

Menu