NU BOKAS HÖST & VINTER 2024

Golden hour och olika ljus

Golden hour och olika ljus

När jag började fotografera tog det ganska lång tid för mig att förstå hur viktigt ljuset är i bilderna. Nu vet jag att påverkar allt i bilden och därför är val av plats och vilket ljus det finns där extra viktigt under fotograferingar utomhus. Jag föredrar att fotografera i jämnt ljus eller motljus. Så därför är en halvmolnig dag med mycket ljus eller golden hour, timman precis innan solnedgång, de allra bästa förutsättningarna för att fotografera i naturligt ljus. Därför tycker jag det är extra kul att om man bokar mina längre bröllopspaket, så kan man smita ut under middagen i solnedgången och fota några extra porträtt i det gyllene kvällsljuset.

Här är några exempel bland bilder jag fotograferat när jag assisterade Moa Pettersson förra sommaren. Ser ni skillnaden på ljuset och stämningen i de olika bilderna?

Nyföddfotograf i Göteborg

Under Marie och Christophers bröllop fotograferades porträtten bland träd för att ge skugga från den starka solen.

Nyföddfotograf Maria Ekblad Göteborg

Karin och Joachims bröllop på Marsstrand var det mulet väder men moln som gav jämnt fotoljus.

Nyföddfotograf i Göteborg Maria Ekblad

Under Merete och Christians bröllop gick vi ut med dem i solnedgången och fotograferade några ytterligare bilder och visst var ljuset magiskt!

2 svar

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

nyföddfotografering göteborg bebisbilder fotograf maria ekblad