Vad roligt att er fotografering närmar sig! På denna sidan finns all information som du behöver veta för att förbereda er innan fotograferingen.

fotograf Maria Ekblad bebisfoto Göteborg

Innan bokning

Innan er fotografering bokar vi en tid och ni betalar fotograferingsavgiften. Det gör ni på swishnummer 1230268946 (Fotograf Maria Ekblad, Andviken AB).

Prislistan har ni fått skickade till er, men om ni vill kika på den igen finns den här! 

Att tänka på & förbereda innan fotograferingen

Kläder till fotograferingen – Jag brukar rekommendera att barnen har enfärgade kläder utan tryck och mönster på bilderna för det brukar bli bäst och stjäl inte fokus i bilden. Det är kul att ha flera ombyten under fotograferingen, så ta gärna med flera alternativ. Barn kan även låna kläder ur min studiogarderob där jag har klänningar, hängselbyxor och annat fint. Ta med flera ombyten, då det blir roligt med variation i bilderna. Just vid kladdandet av tårtan finns det tyllkjolar i studion att låna, annars använder man egna kläder.

Kläder till föräldrar – Föräldrar får också gärna ha enfärgade kläder utan tryck och mönster. Jag har även en stor garderob med klänningar i studion till vuxna, som man gärna får låna något från.

Naglar – Man behöver inte ha gjort manikyr till fotograferingen eller ha något speciellt på naglarna om man inte vill det, men det är viktigt att se till att ingen (varken vuxna eller barn) har avskavt nagellack på sig. Sådant syns ofta mycket i bilderna så ta gärna bort det innan.

Skor och strumpor – Barn är oftast också barfota på bilderna, men om någon har strumpor är det viktigt att de är i en neutral färg, gärna svarta, och utan mönster. Om de vuxna ska vara finklädda kan det vara fint med finskor för partnern också.

Smink och hår – Jag brukar rekommendera att föräldrar sminkar sig och fixar sitt hår på ett sådant sätt man är bekväm i. Många väljer utsläppta firsyrer och lockar i håret, då det kan vara fint med lite vind i håret från mina fläktar om man har längre hår.

Tatueringar – Och då syftar jag främst på barntatueringar! Många barn gillar ju sådana gnugg- tatueringar, men det kan också synas mycket i bilderna, speciellt om de är avskavda som de blir efter ett tag. Så om ni har bokat in en fotografering, försök att inte gadda er och barnen innan fotograferingen!

Något mellanmål – Eftersom barn kan bli trötta under fotograferingen är det bäst att ha med någon form av mellanmål eller snacks. Ibland kan det också vara en bra morot till att ta lite fler bilder. Min studio är nämligen det mest mutade stället i hela Göteborg.

Någon leksak som betyder något – Det kan vara fint att ha med ett extra älskat gosedjur eller snutte på bild. Så om barnen är små och ni vill ha med något sådant personligt får ni gärna ta med det.

smash the cake göteborg Alingsås fotograf Maria Ekblad

Meddela mig om färg på tårtan

Tårtan är gjord av sockerkaksbotten och grädde. Ni kan välja mellan färgerna vitt, rosa, grön, blått eller lila. Meddela mig gärna dagar innan så att jag har tid att förbereda mig.

smash the cake Göteborg Alingsås fotograf Maria Ekblad barnfoto

Fotograferingen

Hurra, det är dags för er fotografering! Vi ses i studion och fotograferar er familj. Jag tar enskilda bilder på barnen och även familjebilder tillsammans och så avslutar vi med tårtkalaset. Jag fotograferar på ljus och mörk bakgrund för att få variation i bilderna och vi använder olika rekvisita.

De flesta barn brukar vara lite försiktiga med tårtan, och kan behöva en del uppmuntran från föräldrarna. Det är få som brukar bli helt tokiga och kladda jättemycket. Så det är bra att veta att det kan vara individuellt, men det brukar bli jättefint oavsett.

Bildvisning

Cirka 2 veckor efter fotograferingen så är ni välkomna tillbaka till studion för er bildvisning. Vi går tillsammans igenom de olika bilderna från fotograferingen och mina olika val av tavlor och ramar. Jag guidar er genom hela processen och finns med som smakråd och tillsammans kommer vi fram till vad ni vill beställa. Till bildvisningen har jag gjort ett lätt redigering, och de bilderna ni väljer att köpa gör jag sedan en fullständig redigering.

Betalning och leverans

Ni kan välja mellan att betala med swish på bildvisningen eller mot faktura. Vid betalning med swish går leveransen snabbare. Från och med att fakturan är betald har jag upp till 6 veckors leveranstid för era tavlor och bilder. Under den tiden redigeras det sista på era bilder, beställer ramar och ramar in era tavlor i studion. När er beställing är färdig så meddelar jag er så fort som möjligt och ni kan komma och hämta den i studion. Jag brukar inte posta leveranser för att de inte ska gå sönder eller komma bort.

Hitta till studion

Studion finns på Sveagatan 8A i Alingsås. Det är i samma hus som Kommunal men man går in i porten på höger kortsida av huset. Man kan parkera framför huset bredvid Hemköp. Ring på porttelefonen på ”Andviken AB Fotograf Maria Ekblad” för att bli insläppta.

Parkeringen framför huset.

Entrén på höger kortsida av huset ni ska in i.