Vad roligt att er fotografering närmar sig! På denna sidan finns all information som du behöver veta för att förbereda er innan fotograferingen.

Innan bokning

Innan er fotografering bokar vi en tid och ni betalar fotograferingsavgiften. Det gör ni på swishnummer 1230268946 (Fotograf Maria Ekblad, Andviken AB).

Prislistan har ni fått skickade till er, men om ni vill kika på den igen finns den här! 

Att tänka på & förbereda innan fotograferingen

Kläder till fotograferingen – Jag brukar rekommendera att barnen har enfärgade kläder utan tryck och mönster på bilderna för det brukar bli bäst och stjäl inte fokus i bilden. Det är kul att ha flera ombyten under fotograferingen, så ta gärna med flera alternativ. Barn kan även låna kläder ur min studiogarderob där jag har klänningar, hängselbyxor och annat fint.

Kläder till föräldrar – Föräldrar får också gärna ha enfärgade kläder utan tryck och mönster. Jag har även en stor garderob med klänningar i studion till vuxna, som man gärna får låna något från.

Naglar – Man behöver inte ha gjort manikyr till fotograferingen eller ha något speciellt på naglarna om man inte vill det, men det är viktigt att se till att ingen (varken vuxna eller barn) har avskavt nagellack på sig. Sådant syns ofta mycket i bilderna så ta gärna bort det innan.

Skor och strumpor – Barn är oftast också barfota på bilderna, men om någon har strumpor är det viktigt att de är i en neutral färg, gärna svarta, och utan mönster. Om de vuxna ska vara finklädda kan det vara fint med finskor för partnern också.

Smink och hår – Jag brukar rekommendera att föräldrar sminkar sig och fixar sitt hår på ett sådant sätt man är bekväm i. Många väljer utsläppta firsyrer och lockar i håret, då det kan vara fint med lite vind i håret från mina fläktar om man har längre hår.

Tatueringar – Och då syftar jag främst på barntatueringar! Många barn gillar ju sådana gnugg- tatueringar, men det kan också synas mycket i bilderna, speciellt om de är avskavda som de blir efter ett tag. Så om ni har bokat in en fotografering, försök att inte gadda er och barnen innan fotograferingen!

Något mellanmål – Eftersom barn kan bli trötta under fotograferingen är det bäst att ha med någon form av mellanmål eller snacks. Ibland kan det också vara en bra morot till att ta lite fler bilder. Min studio är nämligen det mest mutade stället i hela Göteborg.

Någon leksak som betyder något – Det kan vara fint att ha med ett extra älskat gosedjur eller snutte på bild. Så om barnen är små och ni vill ha med något sådant personligt får ni gärna ta med det.

familjefotografering göteborg familjebilder fotograf Maria Ekblad studio familjefotograf göteborg

Fotograferingen

Hurra, det är dags för er fotografering! Vi ses i studion och fotograferar er familj. Jag tar enskilda bilder på barnen och även familjebilder tillsammans. Jag fotograferar på ljus och mörk bakgrund för att få variation i bilderna och vi använder olika rekvisita.

Bildvisning

Cirka 2 veckor efter fotograferingen så är ni välkomna tillbaka till studion för er bildvisning. Vi går tillsammans igenom de olika bilderna från fotograferingen och mina olika val av tavlor och ramar. Jag guidar er genom hela processen och finns med som smakråd och tillsammans kommer vi fram till vad ni vill beställa. Till bildvisningen har jag gjort ett lätt redigering, och de bilderna ni väljer att köpa gör jag sedan en fullständig redigering.

familjefotografering familjebilder studio fotograf Maria Ekblad familjefoto

Betalning och leverans

Efter ni valt ut ert köp får ni ytterligare en faktura. Från och med att den är betald har jag upp till 6 veckors leveranstid för era tavlor och bilder. Ni kan också välja att betala med swish på bildvisningen, och då få de digitala bilder ni köper snabbare. Under den tiden redigeras det sista på era bilder, beställer ramar och ramar in era tavlor i studion. När er beställing är färdig så meddelar jag er så fort som möjligt och ni kan komma och hämta den i studion. Jag brukar inte posta leveranser för att de inte ska gå sönder eller komma bort.

Hitta till studion

Studion finns på Riksdalersgatan 17 i Högsbo. Det finns gratis parkering utanför både på framsidan och baksidan av huset, och är det fullt finns det parkering längs vägen åt ena hållet och i parkeringshuset om man kör åt andra hållet.