gravidfotografering alingsås fotograf maria ekblad gravidbilder gravidklänning studio
   bump.

GRAVIDFOTOGRAFERING i studion

 

Nu är det snart dags för er gravidfotografering! Det ska bli så roligt att fotografera magen och skapa vackra minnen till er.

Innan bokning

Innan er fotografering bokar vi en tid och ni betalar fotograferingsavgiften. Det gör ni på swishnummer 1230268946 (Fotograf Maria Ekblad, Andviken AB).

Prislistan har ni fått skickade till er, men om ni vill kika på den igen finns den här! 

gravidfotografering göteborg Alingsås fotograf Maria Ekblad studio

Att tänka på & förbereda innan fotograferingen

Neutrala underkläder (gärna i sin egen hudton) – Om man vill låna gravidklänningar ur min studiogarderob. Vissa klänningar kan vara lite genomskinliga och ibland kan bh-band synas igenom. Därför är det bäst med så neutrala som möjligt och gärna även utan spets och mönster som kan synas igenom tyget.

Egna kläder – Om man vill fotograferas i egna kläder så kan det vara fint med blåa jeans och skjorta till, enbart en vit skjorta, en fin stickad tröja som man kan dra upp över magen, någon kroppsnära klänning i fin färg eller något annat man känner sig fin i.

Kläder till partnern – Om man har en partner som ska vara med på bild är det finast medenfärgade kläder utan tryck och mönster. Man får gärna ha lite finare kläder också!

Kläder till syskon – Om man har syskon som ska vara med på bild passar också enfärgadekläder utan tryck och mönster allra bäst. Barn kan även låna kläder ur min studiogarderob.

Naglar – Man behöver inte ha gjort manikyr till fotograferingen eller ha något speciellt på naglarna om man inte vill det, men det är vitkigt att se till att ingen (varken vuxna eller barn) har avskavt nagellack på sig. Sådant syns ofta ganska bra i bilderna så ta gärna bort det innan.

Skor och strumpor – Om man lånar gravidklänningar av mig syns oftast inte fötterna, och det är fint att vara barfota. Men om en finklädd partner är med kan det vara fint med finskor. Barn är oftast också barfota på bilderna, annars kan finskor vara fint där med. Om någon ska ha strumpor, tänk på att ta med svarta strumpor utan mönster!

Smink och hår – Jag brukar rekommendera att man sminkar sig och fixar sitt hår på ett sådant sätt man är bekväm i. Många väljer utsläppta firsyrer och lockar i håret.

Under fotograferingen

Vi fotograferar cirka 60 minuter i studion. Jag använder mörka och ljusa bakgrunder under fotograferingen. Jag tar bilder både på den blivande mamman enskilt, men också bilder tillsammans med partner och med eventuella syskon. Jag brukar variera mellan sittande, stående och liggande poseringar under fotograferingen. 

För att skapa variation i bilderna gör vi flera ombyten, och man får låna fritt det man tycker om från min studiogarderob. Jag har klänningar i alla storlekar, med både stora fluffiga kjolar, till mer figurnära modeller, med glitter eller enklare modeller. Jag gör också ofta kreativa bilder med olika tyger, men det är helt valfritt. Du bestämmer själv hur påklätt du vill att det ska vara. Bilderna ovanför är exempel på olika bilder som man kan göra i studion. Berätta gärna om det är någon av mina bilder som du tycker är extra fin och vill ha en egen variant av. 

gravidfotografering Göteborg fotograf Maria Ekblad gravidbilder studio

Bildvisning

Efter fotograferingen är det dags för bildvisning. Just nu har jag den på Zoom online så att ni sitter hemma vid er dator och jag är vid min. Vi går tillsammans igenom de olika bilderna från fotograferingen och mina olika val av tavlor och ramar. Jag guidar er genom hela processen och finns med som smakråd och tillsammans kommer vi fram till vad ni vill beställa. Till bildvisningen har jag gjort ett lätt redigering, och de bilderna ni väljer att köpa gör jag sedan en fullständig redigering.

 

 

inramad tavla fotograf Alingsås
   prints.

DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR

Jag erbjuder högupplösta digitala bilder från er fotografering men även vackra inramade tavlor, mindre bordsförstoringar och fotoböcker med fina omslag. Alla tavlorna printas och lamnieras av mig i studion. På så sätt kan ni få det bästa av två världar från er fotografering, eller enbart köpa det som passar er bäst!

Prisexempel 

Borsförstoringar 18 x 24 cm 650 kr

Inramad tavla inklusive ram i 40 x 50 cm 3000 kr

Bildpaket med 5 högupplösta digitala bilder 3500 kr

Bildpaket med 15 högupplösta digitala bilder 6500 kr

Fotoalbum 20 x 20 cm med 10 bilder i boken samt som högupplöst digitala bilder 6500 kr

Triplex med 3 bilder 3800 kr

gravidfotografering Göteborg

För dig som inte vill ha något på väggen från din gravidfotografering i studion så är mina fotoböcker och produkten Triplex väldigt populära bland mina kunder! Båda kan man välja vackra omslag i linne- eller sammetstyg, och man kan även skriva något på framsidan om man vill. Fotoböckerna finns i olika storlekar och Triplex finns som stående eller kvadrat. Triplex kan man ha liggande på en byrå eller välja att ha stående på en hylla. Det perfekta sättet att bevara minnen från ens graviditet.

BETALNING OCH LEVERANS

De flesta väljer att betala med swish på bildvisningen, men man kan även betala med faktura. Från och med att den är betald har jag upp till 6 veckors leveranstid för era tavlor och bilder. Under den tiden redigeras det sista på era bilder, beställer ramar och ramar in era tavlor i studion. När er beställing är färdig så meddelar jag er så fort som möjligt och ni kan komma och hämta den i studion. Jag brukar inte posta leveranser för att de inte ska gå sönder eller komma bort.

HITTA TILL STUDION

Studion finns på Sveagatan 8 i Alingsås. Det är i samma hus som Kommunal men man går in i porten på höger kortsida av huset. Man kan parkera framför huset bredvid Hemköp. När ni är framme vid porten kan ni ringa på porttelefonen, och slå på Fotograf Maria så ringer ni på hos mig.

Parkeringen framför huset.

Entrén på höger kortsida av huset ni ska in i.