Nu är det snart dags för er nyföddfotografering och det ska bli superkul! På denna sidan kan ni läsa om allt ni behöver tänka på innan fotograferingen och vad ni behöver ha med er.

Fotograf Maria EKblad tvillingar Nyföddfotografering i Göteborg

Innan bokning

Innan er fotografering bokar vi en tid och ni betalar fotograferingsavgiften. Det gör ni på swishnummer 1230268946 (Fotograf Maria Ekblad, Andviken AB).

Prislistan har ni fått skickade till er, men om ni vill kika på den igen finns den här! 

Att tänka på & förbereda innan fotograferingen

Bebisarna – Jag brukar oftast fota bebisarna inlindade i gosiga filtar, i skålar och nakna. Jag har massor med sådant i studion så ni behöver inte ta med något speciellt för dem att ha på sig om ni inte vill det. Dock är det viktigt att de kan äta ordentligt under fotograferingen, så vi får mätta bebisar med matkoma.

Kläder till föräldrar – Föräldrar får också gärna ha enfärgade kläder utan tryck och mönster. Jag har även en stor garderob med klänningar i studion till vuxna, som man gärna får låna något från.

Klädet till syskon – Jag har en del klänningar till barn i studion man gärna får låna också, främst till 1-4-åringar. Jag rekommenderar kläder utan tryck och starka färger där också, för att få harmoni i bilderna.

Skor och strumpor – Barn är oftast också barfota på bilderna, men om någon har strumpor är det viktigt att de är i en neutral färg, gärna svarta, och utan mönster. Om de vuxna ska vara finklädda kan det vara fint med finskor för partnern också.

Smink och hår – Jag brukar rekommendera att föräldrar sminkar sig och fixar sitt hår på ett sådant sätt man är bekväm i. Många väljer utsläppta firsyrer och lockar i håret, då det kan vara fint med lite vind i håret från mina fläktar om man har längre hår.

Tatueringar – Och då syftar jag främst på barntatueringar! Många barn gillar ju sådana gnugg- tatueringar, men det kan också synas mycket i bilderna, speciellt om de är avskavda som de blir efter ett tag. Så om ni har bokat in en fotografering, försök att inte gadda er och barnen innan fotograferingen!

Något mellanmål – Eftersom barn kan bli trötta under fotograferingen är det bäst att ha med någon form av mellanmål eller snacks. Ibland kan det också vara en bra morot till att ta lite fler bilder. Min studio är nämligen det mest mutade stället i hela Göteborg.

Någon leksak som betyder något – Det kan vara fint att ha med ett extra älskat gosedjur eller snutte på bild. Om ni vill ha med något sådant personligt får ni gärna ta med det.

 

fotograf maria ekblad nyfoddfotografering i göteborg

Under fotograferingen

Oftast kommer bebisarna sovande då många somnar i bilen. Jag börjar alltid alla nyföddfotograferingar med att fota dem inlindade, för de tycker det är väldigt gosigt då de har haft det så tight i magen. Sedan fotograferar jag bebisarna tillsammans och var för sig. Jag varierar med olika uppsättningar med skålar, bakgrunder och rekvisita. Ju djupare bebisarna sover desto mer kan man posera dem, men om de skulle vara vakna blir det jättefina vakenbilder istället. Jag fotar alltid föräldrabilder tillsammans med bebisarna också! Fotograferingen brukar ta 2-3 timmar då det kan bli mycket matpauser.

Syskonbilder

Om det är syskon med på fotograferingen kan upplägget variera även där. Jag brukar oftast ha bebisarna inlindade även då, så blir det lättare för barnen att hålla dem. Om syskonen är väldigt små brukar de mest få ligga eller sitta bredvid bebisarna, och om de är större kan de få hålla om de är mogna för det. Olika barn är olika blyga, så därför börjar jag ibland med syskonbilder, eller gör dem längre in under fotograferingen. Det kan vara bra om en förälder är beredd att gå ut med syskonet eller åka iväg när man har tagit syskonbilder och familjebilder ifall barnet börjar bli uttråkat i min studio.

Bildvisning

Cirka 2 veckor efter fotograferingen så är ni välkomna tillbaka till studion för er bildvisning. Vi går tillsammans igenom de olika bilderna från fotograferingen och mina olika val av tavlor och ramar. Jag guidar er genom hela processen och finns med som smakråd och tillsammans kommer vi fram till vad ni vill beställa. Till bildvisningen har jag gjort ett lätt redigering, och de bilderna ni väljer att köpa gör jag sedan en fullständig redigering.

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Betalning och leverans

Efter ni valt ut ert köp får ni ytterligare en faktura. Från och med att den är betald har jag upp till 6 veckors leveranstid för era tavlor och bilder. Under den tiden redigeras det sista på era bilder, beställer ramar och ramar in era tavlor i studion. När er beställing är färdig så meddelar jag er så fort som möjligt och ni kan komma och hämta den i studion. Jag brukar inte posta leveranser för att de inte ska gå sönder eller komma bort.

Hitta till studion

Studion finns på Riksdalersgatan 17 i Högsbo. Det finns gratis parkering utanför både på framsidan och baksidan av huset, och är det fullt finns det parkering längs vägen åt ena hållet och i parkeringshuset om man kör åt andra hållet.