diary.

Redigeringsdag

Redigeringsdag

God tisdag till dig som läser här! Idag har jag en sådan dag då jag verkligen jobbat på framför datorn. Det är ju lätt att tänka att jag mest fotar då jag jobbar som fotograf, men en stor del av mitt arbete är också framför datorn. Så på bild ser ni mig med redigeringspennan i högsta hugg (jag använder en ritplatta istället för datormus). När jag jobbar hemma har jag oftast en bra podd eller ljudbok i öronen, och som ni ser i botten av bilden: alltid mjukisbyxor. 😀

April har varit väldigt bokat för mig, speciellt första veckan. Och nu i veckan har jag otroligt mycket bildvisningar, så jag redigerar dels inför dem och så jobbar jag även på leveranser. Inför bildvisningarna gör jag mest grundläggande justeringar så man som kund kan se hur bilden kommer bli, det vill säga jag fixar med ljus, redigerar igen bakgrund om det inte täcker hela bilden, fixar utsnitt och sådant. Pilligt arbete och retusch av hud och sådant gör jag bara på de bilderna som köps för att spara in arbetstid.

Och på tal om podd, så har jag också släppt veckans avsnitt av min podd Fotopodden idag. Jag fick tyvärr klippa den två gånger, för min klippning jag gjorde igår hade inte sparats. Jag blev så sur när jag märkte det för klippandet av podden är inte den roligaste arbetsuppgiften. Men nu är avsnittet ute, och om ni vill höra min intervju med grymma Emma Svensson så finns det här!

Som sista uppgift för dagen har jag med stark guidning av min revisor skickat in ett skatteformulär till Google, för de vill att man ska redovisa skatt på de pengar man tjänar på sin youtubekanal. Och jag började först själv, men både såg ut och kände mig som emojin som har sprängt huvud när jag såg att man skulle svära på heder och samvete till amerikanska IRS och det såg extremt komplicerat ut. Men min revisor är ju grym som vanligt, och nu är det inskickat. Efter det var jag helt mosig i huvudet och fick ge mig ut på en springtur i friska luften för att bli återställd haha. Det var min tisdag det!

fotograf Maria Ekblad

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås