diary.

Baksidan av internet

Baksidan av internet

Jag vet inte om ni har sett klippet, men för någon dag sedan så lade Therese Lindgren upp på sin youtubekanal ett klipp där hon skriver att hon inte kommer fortsätta med sin vlogmånad för att någon har ringt till hennes mamma och utgett sig att vara polisen och berättat för henne att hennes dotter är död. Jag blev så himla ledsen och arg när jag såg klippet.

Jag tycker att internet är en fantastisk plats. Jag älskar läsa bloggar, jag har träffat massor av mina vänner genom internet och tack vare internet har jag kommit längre med fotograferandet än vad jag hade gjort annars. Men samtidigt så är det en så fruktansvärd plats ibland. Personer som är riktigt elaka får utrymme och verktyg att kunna nå ut på nya kreativa och vidriga sätt. Och jag blir så ledsen och trött. Jag har inte följt Thereses kanal så vet inte så mycket om henne, men ingen förtjänar att ens mamma får falska dödsbesked. Jag vet att män också får massor med hot och trollande men det här är åter igen en tjej som gör vad hon är bra på och sticker ut och då ska någon jävlas med henne. Jag förstår inte hur man kan göra sådana här saker för att aktivt vara elak mot någon eller skada någon? Hur svårt är det att låta bli att vara sjukt elak mot andra?

Det är ju sådant här som gör att det är lurigt att vara personlig på internet. Jag önskar ibland jag kunde dela med mig av mycket mer, men på grund av mitt socionomjobb så vore det inte så bra. Jag tycker det är en svår balans som jag hela tiden jobbar med. Men jag hoppas iallafall att Therese får vara ifred och kan fortsätta göra sin grej.

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i Göteborg

Nu ska jag ut i solen iallafall!

2 svar

  1. Läste om det som hände Therese på en annan blogg tidigare idag och är fortfarande så sjukt arg! Vidrigt att det är en MÄNNISKA som gjort detta mot en annan MÄNNISKA. Alltså usch. Ibland är jag rädd för mänskligheten.

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås