diary.

Husfunderingar

Husfunderingar

fotograf maria ekblad goteborg

Ett av våra mest återkommande samtalsämnen hemma är HUS! Vi bor ju i en lägenhet i Göteborg just nu, men är väldigt sugna på att bo någon annanstans inom inte allt för länge. Vi är ju uppvuxna utanför Göteborg båda två, med närhet till både sjöar och natur. Mina föräldrar bor dock 6 km från närmaste busshållplats, så så långt ut i skogen vill jag inte riktigt hamna. 😉

Men framförallt på sommaren får jag vad jag kallar min ”stadspanik”. Känslan blir väldigt mycket att jag inte förstår vad jag gör bland all asfalt, utan att jag vill bara kunna vara ute och springa i fin natur och inte ha långt till att plocka blåbär och bada. På sommaren blir det också väldigt tydligt med en nackdel med att bo i lägenhet, att vi kan vara inne och hemma, eller ute och borta. Jag hade verkligen älskat att ha en egen altan att sitta och äta frukost på, kunna grilla och bara ligga i någon halvskugga och läsa.

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Så just nu håller vi på och klurar var vi vill bo. Vi vet ungefär åt vilket håll, för vi vill bo närmare våra familjer och ha sjöar och natur, men samtidigt vet vi inte hur mycket av det vi vill ha. Vill vi helst bo i en liten småstad, eller vill man bo ganska mycket i skogen? Och sen funderar vi ju massor på om vi kommer hitta något vi tycker om, eller om man borde bygga något eller så.

Det vi helt säkert är att jag alltid kommer vilja ha min studio i Göteborg, och därmed vill pendla in till stan. Vi vill gärna ha en trädgård (behöver inte vara superstor) och en altan. Och jag älskar ju både badkar och kamin, så det vill jag gärna ha om det är möjligt. Och så vill vi ha lagom mycket grannar. Det vill säga gärna hus i närheten, men ganska lite insyn.

Fotograf Maria Ekblad nyfoddfotograf i Göteobrg

Så det är ganska mycket som snurrar i huvudet och vi hänger på Hemnet en hel del. Men vi har tänkt att det får ta den tid det tar, men vi ska börja gå på visningar för att få en känsla av vad vi letar efter och kolla ut områden som vi tycker om. Så får vi väl se var vi hamnar, förr eller senare. Så spännande tider. 😍

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås