diary.

Kreativ besvikelse

Kreativ besvikelse

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotografi Göteborg

Alltså ibland blir det man gör bara… SKIT haha. Jag var ute i solnedgången häromdagen för att försöka filma klipp till en youtubevideo jag vill göra. Och jag hade så himla höga förväntningar, planerat, gått och tittat på ljuset och solen hela dagen och det såg så fint ut. Så var det mörkt, blåsigt, märkligt ljus och inget av det jag filmade blev bra eller som jag hade tänkt mig. 😂

Och jag blir så sjukt besviken. Och samtidigt, försöker jag tänka ”herregud det är ju bara en video”. Det påverkar ju inte någonting, mer än att jag kanske får filma den igen om jag inte vill lägga upp den crappy versionen som jag fick.

Jag tror problemet ligger i att jag har (för) bra självförtroende när det kommer till kreativa saker. Jag kan ofta höfta till något som i slutändan blir hyfsat bra när det kommer till att pyssla och sy.  Med foto så vet jag ju exakt vad jag ska göra för att det ska bli så som det jag vill åstadkomma. Men med video, där jag är inte så bra som jag vill vara. Jag minns exakt den här känslan från när jag lärde mig fota. Jag plåtade och plåtade och plåtade och inget blev som jag hade tänkt mig. Någon bild kanske liknade det jag ville. Men tillslut har jag ju lärt mig och nu tar jag alltid sådana bilder som jag vill. Egentligen tycker jag ju om att lära mig nya saker, och vet att man inte kan vara bra på allt direkt, men jag blir så besviken under tiden. Men jag får bara fortsätta försöka, så kommer det ju falla på plats.

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås