diary.

Pepp inför flytten till Alingsås

Pepp inför flytten till Alingsås

Nu närmar sig vår flytt till Alingsås med stormsteg, och det ska bli så otroligt roligt. Jag ser fram emot så många olika saker med att flytta dit.

fotograf maria ekblad fotograf Alingsås GöteborgBildkälla för alla mäklarbilderna: Linnea Broberg, Esoft

För det första ska det bli så himla kul att bo nära många våra vänner och familj. Väldigt många av de som vi umgås mest med bor redan där, och det är ofta det är trist att det tar en timme att åka hem efter man har träffats. Nu kommer vi ha gångavstånd till flera av våra favoriter och det kommer göra livet och vardagen så mycket roligare!

fotograf maria ekblad fotograf Alingsås Göteborg

Jag ser också jättemycket fram emot att komma ut ur Göteborg. Jag är ju uppvuxen i skogen bredvid en sjö och jag älskar verkligen naturen. Inte så att jag är och tältar hela tiden, men jag tycker så mycket om att vara på lummig platser, vara vid sjöar, plocka blåbär och ha det lättillgängligt. Att bo i Göteborg i 10 år hade verkligen sin charm, men jag är väldigt färdig med att bo i en storstad. Istället kommer det vara jätteroligt och mysigt när man väl åker in till Göteborg och hälsar på. Och jag gillar ju verkligen Alingsås som stad så det ska bli så kul!

Att kunna vara hemma men ändå ute. Det här är något jag har längtat efter alla somrar i stan, och det är att ha en uteplats eller en altan. Det är verkligen en dröm för mig och jag ser otroligt mycket fram emot att kunna sitta ute och läsa, att kunna grilla, att kanske plantera något och att inte behöva gå ut och gå någon annanstans för att få frisk luft. Istället har vi ett litet hörn av världen som är vårt och hemma – men ute. Det känns underbart.

fotograf maria ekblad fotograf Alingsås Göteborg

Slippa våra trappor. Vår lägenhet ligger otroligt fint med en fantastisk utsikt, men jag är ändå trött på att bära bebis och allt vad det innebär i tre trappor upp. Det funkade perfekt när det var bara jag och David, men liggdel, babyskydd och själva bebisen väger ju en hel del. Så när vi fick barn kände vi att vi gärna ville bo lite längre ner. Och utan trapporna kan man ju också lättare komma ut med barnvagn och sådant utan stök. Så det ska bli härligt.

Egen tvättmaskin. Jag som är så allergisk borde väl egentligen alltid ha haft det, men nu har det inte blivit så. Och det ska bli så skönt kunna tvätta när man vill och slippa passa tider eller anpassa sig efter andra. Är otroligt pepp på detta!

fotograf maria ekblad fotograf Alingsås Göteborg

Att få fler rum och en till våning känns väldigt roligt också. Dels för vi kommer behöva det (tänk när alla magsjukor och förskoleförkyldningar slår till, skönt att kunna dela upp sig haha) men också roligt för oss och för katterna. Jag hoppas verkligen det blir bra för dem med mer yta, men det tror jag.

En till sak med att flytta till radhuset vi har köpt som jag är glad för är att det är så fint! Allt känns så fräscht och snyggt och det känns så roligt. Om vi hade köpt ett hus kanske det hade känts annorlunda eller varit renoveringsbehov men här kan vi bara flytta rakt in.

fotograf maria ekblad fotograf Alingsås Göteborg

Och till sist så ser jag fram emot nästa steg med vår lilla familj. Jag tror det kommer bli så himla bra för oss där. 😍

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås