NU BOKAS HÖST & VINTER 2024

Några riktig trista dagar

Några riktig trista dagar

Här ser du en som återvänt från de döda. I helgen blev vår dotter sjuk, och på söndag kväll kände jag i halsen att det här blir inte bra för mig heller. Så jag fick boka om veckans fotograferingar och ändra om bildvisningarna till digitala möten istället. Det är väl en av de mest frustrerande sakerna med småbarnslivet, alla förkyldningar hela tiden.

Mitt jobb är ju båda bra och dåligt när det kommer till sjukdom. Å ena sidan så kan jag absolut inte fotografera nyfödda (och jag vill ju inte smitta andra kunder heller för den delen) så det blir knöligt på den fronten. För jag är väldigt noga med sådant och skulle aldrig riskera något med små kunder som inte har något immunförsvar. Å andra sidan kan jag göra ganska mycket annat hemifrån och det går att få saker gjort även om jag känner mig hängig.

Jag har ju haft en hel del saker som jag tänkt att ”det får jag ta tag i när jag jobbar heltid” och de kunde jag ta tag i nu. Men i veckan har jag redigerat ikapp hela min redigeringskö, så alla som har betalat har fått sina bilder. Jag har fixat saker med abonnemang som jag behövde ta tag i, installerat om program på min dator så det funkar bättre, haft telefonmöte med min revisor och rett ut saker, läst på och gjort en stor beställning av ny utrustning till studion och varit en sväng på soptippen med skräp från studion. Så puh, mycket är avbockat på att-göra-listan.

Men sen är det alltid jobbigt när vår dotter är sjuk. Man vill ju bara hon ska vara pigg och glad. Och vi hade både planer på att åka på spa förra helgen plus en resa nu till midsommar som vi har fått ställa in. Men vi får försöka hitta på något annat mysigt över midsommar istället. Jag tror jag börjar vänja mig vid att småbarnslivet innebär mycket ändringar i planeringen hela tiden, för jag tyckte knappt det var jobbigt den här gången även om det är tråkigt såklart. Nu ser jag fram emot att vi är friska istället!

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

nyföddfotografering göteborg bebisbilder fotograf maria ekblad