diary.

Vecka 42

Vecka 42

Varje söndag sammanfattar jag veckan med lite blandade bilder från min mobiltelefon, min lilla kamera och lite tankar från min hjärna och annat. ;) Den här veckan har verkligen varit lugn… jag har lite svårt att komma ihåg vad jag har gjort ens haha!
Fotograf Maria Ekblad Nyföddfotografering i Göteborg

Men något som jag har gjort är att jag har börjat sy egna gravidklänningar. Det är en sak jag har tänkt på hur länge som helst. Jag har alltid älskat att sy (lika mycket som sticka och virka och greja). När jag var liten så hade jag en dröm om att jag skulle bli så duktig så jag sydde alla mina kläder själv (och alla skulle tycka de var ascoola) (jag var typ 10 ska tilläggas haha). Men nu har jag inte sytt på cirka 3 år för min pedal försvann i flytten till denna lägenheten och jag har inte fått tummen ur att köpa en ny förrän nu. Men så nu känns det så himla roligt. Jag har börjat med en enklare modell som jag har funderat på ett tag, och förhoppningsvis kommer den användas i min nästa gravidfotografering på fredag. Jag är verkligen så glad av det här, det känns som hela jag spritter av inspiration. Är det rimligt att låsa in sig hemma och bara sy och sticka tills fingrarna går av? :D

 Fotograf Maria Ekblad Nyföddfotografering i GöteborgEtt annat projekt denna veckan som vi försökte ta tag i var att köpa en ny soffa. Vi har haft denna i flera år och ja, den delen ni ser på bild är ju mörkgrå men resten har blivit solblekt. Så den är snarare rödbrun. Så vi kände det var dags att göra något åt det. Jag har kollat upp vad det skulle kosta att klä om eller köpa en ny klädsel, och det kostade till och med mer än en ny soffa. Så därför tänker vi att vi ska köpa en ny och sedan skänka denna till någon som vill ha den. Men vi hittade ingen på Mio som passade in i vårt tv-hörn. Jag blev så besviken, hade provsuttit en soffa hos min kompis och ville verkligen ha en sådan. Men jakten på den perfekta soffan fortsätter. Det ska bli så kul med en ljusare soffa, hela det hörnet i lägenheten är så mörkt!

Tips, tankar och annat roligt

» Jag är verkligen superglad jag köpte min lilla kamera, Canon g7x mark II. Jag tänker jag ska skriva en recension om den om ett tag, när jag har testat filma lite mer med den.

» Jag saknar solen så himla mycket… det behöver inte vara supersoligt, men det här gråa täcket som ligger över Göteborg är så tråkigt. Jag älskar hösten när det är guldhöst, inte regnhöst. Men enligt väderleksrapporten ska det bli finare nästa vecka och jag är så taggad på gravidfotografering i höstfärger och motljus, så det hoppas jag verkligen!

» Om ni har vägarna förbi Borås tycker jag verkligen ni ska kolla in pjäsen Personer, platser och prylar på Borås stadsteater. En av mina bästa vänner är med och spelar och jag är så stolt (fast jag inte har sett den än så vill jag nämna den!). Premiären var slutsåld, men det finns biljetter för de kommande veckorna.

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås