diary.

5 saker att förbereda inför din gravidfotografering

5 saker att förbereda inför din gravidfotografering

Om du har bokat gravidfotografering i studion eller funderar på att göra det så finns det några små saker som kan vara bra att fixa innan fotograferingen för att bilderna ska bli så bra som bara möjligt. Det kanske inte är exakt vad du tror, så här kommer en lista!

Hår och smink

Det kanske är den mest uppenbara, men jag brukar rekommendera att man väljer det man är bekväm i. Utsläppt hår brukar vara fint på bild och om man tycker om det kan man ju locka det. Men annars, kör på det du gillar mest, både när det gäller smink och hår. Känner man sig fin brukar det bli fint!

Ta bort gammalt nagellack

Man behöver inte fixa naglarna på något speciellt sätt, men det är bra att ta bort gammalt nagellack. Och tänk även på att ta bort det på eventuella syskon som ska vara med på bild, för det kan vara lätt att glömma och kan vara i ganska glada färger, vilket kan distrahera en på bild. ;)

gravidfoto studio fotograf Maria Ekblad

Underkläder i din hudton

De flesta av mina gravidklänningar kan vara genomskinliga då de är i fina tyger som tyll och då är det bra att ha underkläder i sin egen hudton, så syns de mindre.

Kläder till partner och syskon

Jag brukar rekommendera fina kläder till syskon och partner, som kan matcha mina gravidklänningar i studion. Skjorta kan vara fint om man tycker om det, eller något liknande. Det viktiga är att det inte är knalliga färger eller mönster på, utan neutrala färger och enfärgat brukar bli bäst.

gravidfotogafering studio

Och till det viktigast av allt…

Börja fundera redan nu var ni vill hänga tavlan hemma från gravidfotograferingen!

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås