NU BOKAS HÖST & VINTER 2024

Vecka 2

Vecka 2

Det här är en otroligt odokumenterad vecka och här har ni de två anledningarna:

Nyfoddfotografering i Goteborg maria ekblad

I början av veckan var jag hos min hudläkare och tog bort två födelsemärken. Inget farligt alls egentligen men jag har knappt blivit skuren i förut och jag har aldrig blivit sydd. Så jag har haft lite ont och lite bökigt under de första dagarna, och inte gjort så mycket spännande efter jobbet.

Nyfoddfotografering i Goteborg maria ekblad

Förutom att släppa Fotopodden. Och det har varit så roligt! :D Jag har ju jobbat med den sedan oktober-november kanske, och har längtat efter att släppa den. Planerat, fotat omslagsbilder, gjort hemsidan, spelat in avsnitt, min kreativa och grymma vän har tagit fram jingeln och sen har jag lärt mig om hur man lägger upp en podd. Det var krångligare än vad jag hade räknat med, så när den kom upp på iTunes i torsdags var jag så nöjd. Det känns så kul att åka spårvagn och kunna ha sin EGEN podcast i lurarna (om jag nu vill, haha, lyssnar hellre på andra). Jag har fått mer än 10 gånger fler lyssningar än vad jag förväntade mig och har fått så otroligt fin respons från alla håll och kanter. Det finaste är att flera stycken har skrivit att de har längtat efter en podcast om foto på svenska. Jag är så glad för att den har blivit så väl mottagen och längtar efter att släppa nästa avsnitt. :D

Tips, tankar och annat kul

» Jag är inte skrockfull, men i fredags slant jag med min vassa tygsax och skar mig över hela handen. Om jag hade trott på sådant hade jag verkligen fått vatten på min kvarn.

» Jag har fått igång min overlock, och det är så roligt. Jag älskar att inte behöva zick-zacka (seriöst, det är nog det tråkigaste som finns) och har redan sytt en top som vi ska använda på dagens gravidfotografering.

» Jag är så glad för alla fotograferingarna hittills i år. 2017 levererar verkligen hittills, fantastiskt ljus och supercoola mammor som modellar så fint och trotsar kylan. Jag känner mer och mer att det var rätt beslut att sluta fota bröllop. Dels för att det funkar dåligt ihop med att ha ett annat jobb. Hur man än gör går det alltid åt en hel lördag till ett bröllop, men en gravidfotografering kan man sticka iväg någon timme i solnedgång och sedan komma hem inte allt för sent. Och för att bröllop är jättefina och kul att fota, men gravid och nyföddfotografering ger mig en sådan otrolig wow-känsla, för jag älskar kreativiteten i dessa fotograferingar. Jag tycker verkligen det är underbart att vara med och utforma och ta fram det vackra, och när jag fotar dessa genrer har jag helt fria händer.

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

nyföddfotografering göteborg bebisbilder fotograf maria ekblad