fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg
   diary.

Juli genom bilder

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Juli genom bilder

Här kommer Juli månad genom en blandning av bilder jag tagit både med systemkameran och med mobilen!

fotografmariaekblad nyföddfotograf göteborg bebisbilder bebisfoto studio göteborg
I början av juli så jobbade jag fortfarande, och det var så otroligt varmt i studion. Jag gjorde klart massor av leveranser och sneglade avundsjukt på alla på Instagram som gått på semester efter midsommar. Detta är en av alla fina tavlor som blev klar, jag har inte bloggat den fotograferingen än, men det blev så fina bilder. Ovanför är bara en crappy mobilbild, men ville ändå visa den för det är lite ovanligt att mina kunder väljer guldram, och visst blev det fint!

9 juli blev det vår tur att bli lediga! De första dagarna hängde vi i Göteborg med våra kompisar. Jag och min favorit Felicia var och badade i Delsjön och på kvällen möttes vi upp med David och åt ute. Det var en supervarm sommarkväll och Felicia sa ”tänk, det här är det näst bästa på semestern för er”. Hon menade ju att det var första måndagen på semestern, och att första fredagen var bäst för det är sådan frihetskänsla, men hon hade inte helt fel om att det var en underbar dag.

Lagom till att supervärmen kom packade vi ihop oss med katterna och alla våra grejer i bilen och flyttade ut till stugan på mamma och pappas tomt. Det är alltid full cirkus när vi ska ha med katterna, de hatar åka bil, en av dem är superåksjuk och det är aldrig lugnt. Men ut kom vi!

Där började den semestern med att jag körde över en stor sten så vi fick åka och lämna in bilen på lagning nästa dag. Min kamera strulade, och Davids SUP-bräda hade blivit söndertuggad av en mus så vi fick hålla på och försöka laga den på olika sätt. Fridfullt!!! Men jag försökte att inte ha paniköver allt detta, utan fokuserade på det som var bra: det vill säga sol, 30 grader, semester tillsammans med mamma och pappa, och vi var på bryggan varje dag och drack lemonad.

footgraf Maria Ekblad göteborg

Bilen lagades och jag var inställd på minst 3000, men det blev en nolla mindre för det var bara en plastgrej som lossat. Sedan åkte vi på loppis i Limmared och jag köpte bland annat den här ljuvliga trähästen att ha till ettårsfotograferingar! Vlogg kommer!

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Vi har badat så mycket vi bara kan, både i havet och i olika sjöar, förutom att vi har paddlat SUP. Jag ÄLSKAR verkligen att bada. Det finns inget som gör mig så glad på sommaren.

Maria Ekblad fotograf göteborg

Mamma och pappas katt Triss fick panik såfort någon var i vattnet, speciellt mamma. Hon sitter alltid på kanten och oroar sig över om hon ska behöva hoppa i och göra en räddningsinsats.

Maria Ekblad fotograf i göteborg

En mobilbild klockan 21:13 i mamma och pappas trädgård. (De har många små hus på sin tomt). Tänk att det är så härligt och ljust på kvällarna, och att vi har suttit ute och grillat och pratat varje kväll den veckan. På vintern hade det ju varit becksvart i minst 6 timmar.

Och det var allt, innan jag la undan både kamera och mobil, och sjönk djupt ner i semestermode. Vi har passat på att träffa nära och kära som vi inte träffat på 1-2 år på grund av pandemin, och det har varit så himla fint. Sedan har vi umgåtts med min killes familj, jag har läst 3,5 bok hittills, sovit superlänge och min kusin med familj har hälsat. Superfin månad, jag har verkligen samlat minnen jag ska tänka på i vinter. Tack Juli för allt. ❤️

 

Nu är jag ledig vecka 31 också, och sedan vecka 32 är jag tillbaka igen! Jag har några få tider kvar i augusti, så hör av er om ni har barn som föds eller fyller år, gravidmagar som ska fotas eller familjebilder som ska uppdateras.

 

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås