NU BOKAS HÖST & VINTER 2024

Från en skugga till ett plus

Från en skugga till ett plus

Okej det här är kanske det mest personliga jag har lagt upp här, men samtidigt så vet jag ju att det är många som tycker sådant här är roligt att läsa så here we go. 😍

Det var i mitten på semestern, och livet bestod av sol och bad. Trots att vi hade två år bakom oss där det aldrig hade blivit något, så hade jag en bra känsla den månaden. Eller så hade jag bara en bra känsla för att det var sommar och semester.

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborgfotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Jag hade inte tagit några test alls de senaste månaderna för det kändes inte som någon idé, men av någon anledning så kunde jag inte hålla mig från att smygkika denna månaden. Och jag har stirrat på sådana här test, så många gånger. Nästan försökt frammana ett till streck, men alla mina har alltid varit hånande kritvita och blanka. Men för första gången, tyckte jag mig kunna ana någonting, som en svag skugga, om jag tittade riktigt ordentligt. Jag skulle iväg och fira min kompis födelsedag och gick på fest, besatt av en skugga. Det kändes helt pirrigt och helt sjukt, samtidigt som jag var så rädd för att bli besviken igen.

Någon dag senare, så provade jag igen, och när testet hade gått ut, så kunde man igen ana något. Men igen, jag ville inte få upp några förhoppningar, så jag fortsatte tänka att man kan inbilla sig sådant.

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Dagen efter testade jag på morgonen, och tyckte mig nu ana en skugga inom test-tiden. Den dagen var vi och hälsade på vår familj och jag hade så sjukt ont i magen. Det var så illa att jag tänkte att om det inte har blivit något nu, då är det något allvarligt fel på min mage jag borde kolla upp för så ont brukar jag aldrig ha.

Vi var ju alla lediga och umgicks hela dagen och kvällen, så vi var inte hemma förrän 01 på natten och då testade jag igen. Förutom ett svagt streck inom testtiden, så tog jag ett annat test och där blev det ett starkt plus. Jag har nog aldrig varit så glad och chockad. Det som jag hade tänkt aldrig skulle gå, hände precis. Vi somnade inte förrän jättesent för vi var helt euforiska och bara satt i soffan och skrattade och grät om vartannat och kunde inte fatta att det var sant.

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

I flera dagar efteråt tittade vi på varandra och sa ”är det verkligen sant” om och om igen, och jag kunde inte tro att det verkligen hade hänt. Men dagar senare fick jag också positivt på ett elektroniskt test där det stod ”gravid” klart och tydligt, och då kunde jag äntligen börja tänka att det var på riktigt. Efter ytterligare ett par veckor hade gått var vi på ett tidigt ultraljud och fick se ett litet litet hjärta slå där inne. ❤️

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

nyföddfotografering göteborg bebisbilder fotograf maria ekblad