diary.

Vecka 1

Vecka 1

Men åh, årets första veckosammanfattning! Jag hoppade över sista veckan på 2016, men har som intention att göra dessa varje vecka under 2017. Nu tar vi en titt på vad första veckan på detta året har fört med sig!

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotografi GöteborgVi har haft semester hela denna veckan, och har påbörjat året med att slappa massor hemma. Jag har även klippt av mig håret! En så efterlängtad klippning och jag är så himla nöjd.

FotografMariaEkblad nyfoddfotogaf i Goteborg

Vintern kom till Göteborg och jag blev så glad för snön! Lite vitt vill jag gärna ha innan det blir vår. :)

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotografi Göteborg

Jag har hängt i min studio litegrann och testat min nya skrivare. Det är ju en hel vetenskap med färgprofiler och annat, och jag kan verkligen ingenting än. Här har ni en bild som är för grön, och en bild som är för mycket magenta om man jämför med originalet. Men jag älskar ju att lära mig nya saker, och ser fram emot när jag kan det här själv. :D

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotografi Göteborg

Eftersom det skulle bli stor sol och snö så flyttade jag fram en av mina inbokade gravidfotograferingar. Jag är ju egentligen ledig, men jag kunde inte låta bli. Och jag blev så himla nöjd med alla bilderna, så jag är jätteglad för det! Jag filmade lite behind the scenes, vilket kommer upp imorgon på min youtubekanal. :)

Saker jag tänkt på:

» Att jag vill ”för mycket”! Jag tycker youtube är superroligt, men det, mitt nya projekt som kommer snart, mitt fotojobb och mitt vanliga jobb tillsammans blir nog för mycket för att kunna hålla igång regelbundet. Men jag tänker att jag gör det som är roligt och jag får lägga upp på youtube så mycket jag hinner med. :)

» Denna veckan har varit lite upp och ner för mig, för livet är ju lite så ibland. Så jag har tänkt mycket på hur glad jag är för mina kompisar. Det finns utrymme för både att fika med gapskratt och samtal med tårar ner i skålen med jordnötsringar. Fina det.

» Att jag är så glad att jag är igång och läser igen. Jag läste ut Vindens Namn nyss och fick nästan panik för jag inte kunde börja på tredje boken föränn jag kunde köpa den nästa dag. När jag var liten så läste jag hela tiden och sedan tappade jag det i några år. Men jag vill inte ligga på dödsbädden och endast ha scrollat på twitter, så jag är glad att jag har hittat tillbaka till läsningen. :)

8 svar

 1. Ska också försöka göra varje vecka :D måste bli bättre på arr fotografera också så det inte bara blir text!

  1. Jag gillar verkligen veckosammanfattningarna för det ”tvingar” en att fotografera lite saker som jag lätt hade struntat i annars. Och det gör också så att jag inte kan vara för perfektionistisk, utan får se till att bara köra på och skapa vardagsminnen. :)

 2. Så himla roligt med att printa själv, det är definitivt något jag velat lära mig mer om själv. Det är ju en helt annan sak att se sina bilder i print än i en datorskärm. Så heja dig! :)
  Och jag känner verkligen igen mig i läsningen. Jag var också en riktig läslus när jag var mindre, där emot har jag tappat det lite det senaste året men nu börjar det komma tillbaka. Vill nästan helst läsa all världens böcker på en gång. :p

  1. Ja, det är ju en hel vetenskap. Hitills har jag köpt av duktiga försäljare, men eftersom jag säljer mycket tavlor vill jag kunna ha tillgång till detta snabbare och enklare i min studio. :)

 3. Fint veckosvep, kul att ni också fått lite snö! Känner sååå igen mig i det där med läsandet av böcker alltså. Ska verkligen försöka läsa mer i år.

  Svar: Hihi ja det var riktigt kallt! Nu är det lite mer humana temperaturer ;) Frost är otroligt vackert, alltid <3 Tack, kul att du gör det! 

  1. Men åh jag tycker det är lite hemskt. Okej att digitala saker tar över lite, men jag älskar ju läsa böcker…

 4. Vilka fina bilder du tar Man blir ju helt såld! 

  Sv: Milian som du skrev tyckte mest det var obehagligt ( och hans mamma) men nu mår han jättebra och tänker inte ens på det. Får hoppas det inte blir ett alltför stort ärr

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås