fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg
   diary.

10 bilder du inte får missa att fotografera hemma första tiden med din nyfödda bebis!

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

10 bilder du inte får missa att fotografera hemma första tiden med din nyfödda bebis!

Har du precis kommit hem med en helt ny liten familjemedlem? Den första tiden kan vara en omtumlande tid men ni kommer verkligen att vilja minnas bebisbubblan senare. Så här kommer en lista med 10 bilder du inte får missa att fotografera hemma själv den första tiden med din nyfödda bebis. Fototipsen funkar både för dig som fotograferar med kameran eller med mobiltelefonen.

gravidfotografering göteborg fototips fotograf maria ekblad

Sista bilden på magen

Eftersom en av de allra vanligaste känslorna nyblivna föräldrar har är ”var det just du där inne” så är en sista bild på magen ett roligt minne. Många saknar ju sin gravidmage efter graviditeten också, så det är värt att dokumentera den en allra sista gång. Det kan vara en mobilbild på förlossningen eller en bild ni fotade hemma innan ni åkte in, men det blir ett extra roligt minne när bebisen väl är på utsidan istället.

Första bilden med bebisen på bröstet

En av de mest klassiska privata bilderna är ju när man ligger och gosar och har fått upp bebisen på bröstet. Missa inte att ta en bild av denna oförglömliga stund med er lilla bebis.

Hud mot hud på sjukhuset

Ni kommer sitta mycket hud mot hud med er nyfödda bebis på sjukhuset också, så passa på att fota även den andra föräldern med bebisen. Det blir också ett lika viktigt minne!

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Bild när bebisen har öppna ögon någon av de första gångerna

Bebisar brukar sova väldigt mycket de första dygnen, men när er bebis har öppna ögon kan det vara extra kul att fånga det på bild. Så ha kameran eller mobilen framme när bebisen slår upp sina mörka stora ögon någon av de första gångerna, det kommer vara värt det!

Hemgången från BB

När ni äntligen får åka hem med en sprillans ny familjemedlem kommer det också vara en stund ni kommer att vilja minnas. Passa på att ta en bild för att komma spara detta minnet för alltid.

syskonbilder nyföddfotografering fotograf Maria Ekblad familjebilder

Träff av viktiga familjemedlemmar

Det är ju väldigt olika hur familjer ser ut men om det finns syskon i familjen så är det ju såklart fint att fotografera det allra första mötet med hela familjen tillsammans. Om ni väljer att ha besök från andra viktiga familjemedlemmar och släktingar så passa på att ta bilder då också, för bilder tillsammans är ju det viktigaste vi har.

tips fota hemma på bebisen fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Bild på de små fötterna

Bebisfötterna är ju så otroligt gulliga och det går nästan inte att förstå hur små de är i början. Passa på att ta kort på dem också, för det kommer vara så roligt att ha sedan när ert barn är större.

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

De första leendena

När bebisen ler är väl ändå något som alla föräldrar försöker fånga på bild, för hur gulligt är det inte? Om du är snabb och har lite tur så kanske du hinner fånga ett av de allra första leendena med kameran eller mobilen.

Bild på första badet

När det är dags att bada bebisen för första gången, passa på att fota detta också! Oavsett om er bebis kommer gilla det eller inte så är det också ett så fint minne att ha.

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Bilder på familjen tillsammans

Och till sist, missa inte att ta familjebilder, för de kommer betyda så mycket för er längre fram. Just do it och tacka mig senare!

Vill du ha hjälp med någon av de här bilderna, så är du varmt välkommen till studion på nyföddfotografering! Vissa av bilderna kanske är lättare om någon annan fotar på er, till exempel familjebilderna, och jag gör det gärna! Läs mer och boka er nyföddfotografering HÄR!

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås