NU BOKAS HÖST & VINTER 2024

canon r50 bra kamera nybörjare recension

3 från studion

canon r50 bra kamera nybörjare recension

3 från studion

Här kommer 3 bilder från studion! Jag har ju semester en vecka till, men jag har lagt ihop de fotograferingarna som jag inte kan skjuta på (som nyföddfotograferingar) på några dagar under semestern och i torsdags och i fredags var jag alltså i studion.

Jag har fotat så många nyfödda just nu i juli, det märks verkligen att det föds mycket gulliga sommarbebisar. En ny sak som jag har börjat göra i mitt arbetsflöde är att jag redigerar bilderna direkt efter fotograferingen, så har jag dem färdiga direkt för att bildvisas. Bildvisningarna håller jag ändå en vecka framåt i tiden ungefär, men det är verkligen bra att få det gjort medan man har färskt i huvudet hur man har fotograferat och sådant. Jag är jättenöjd med det!

 

 

Fotograf Maria Ekblad nyföddfotografering göteborg Alingsås

 

Här har vi en trött person efter nyföddfotografering. Det många inte vet är att de är ganska fysiskt ansträngande, då man flyttar runt mycket rekvisita och fotoblixtar, men också jobbar med värmefläkten på (så bebisen inte ska frysa).

 

 

canon r50 bra kamera nybörjare recension

 

 

En annan rolig sak var att jag fick hem min Canon R50! Det är en kamera som är perfekt för nybörjare inom foto, så jag planerar att göra en stor recension om den både på bloggen och på YouTube, för jag tror många som ska börja ta bilder kan ha stor nytta av det. Men jag personligen ska ha det till när jag ska spela in videopodcast till Fotopodden. Det ska bli ett så roligt projekt!

 

nyföddfotografering göteborg Alingsås bebisfoto

 

Och här är en liten bild på baksidan av kameran från en av alla nyfödda som jag hade fotograferat. Det är väldigt trendigt i fotovärlden med vitt på vitt, och att fotografera lite mer avslappnat och mindre poserat. Och det blir ju väldigt gulligt när bebisarna bara får do their thing som här!

 

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

nyföddfotografering göteborg bebisbilder fotograf maria ekblad