NU BOKAS HÖST & VINTER 2024

Den berömda balansen

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Vilken vecka det har varit! En privatlektion i nyföddfotografering, två vanliga fotograferingar med nyföddfoto, bildvisningar och tre gravidfotograferingar! Jag känner verkligen av att vi börjar gå mot högsäsong, och det är så roligt. Även om jag älskar att göra tavlor och mina dagar där det är fix med allt bakomliggande i företaget så är ju fotograferingarna allra roligast. Och jag är så glad över alla fina bilder som har blivit. Ibland känns det som man själv tar ett utvecklingssteg i sitt fotograferande, och att allt bara blir så bra. Jag antar att det är att ögat tränas hela tiden, och man lär sig se och rätta till saker för att få ännu bättre bilder.

Men idag är det lördag, och det är dags att varva ner. Jag ville skriva ett inlägg om en annan sak som jag är så himla glad för, nämligen att mina hobbies har börjat komma tillbaka, en efter en. Låt mig förklara, när jag började jobba som fotograf för fem år sedan (!) så arbetade jag fortfarande heltid som socionom. Så den tiden jag hade att lägga på företaget var helger och kvällar. Eftersom jag dels var så himla ivrig och också för att jag också fick en bra start på företaget så blev det väldigt mycket jobb. Och inte mig emot, men det blev väldigt lite tid över till fritid, för när jag var ledig ville jag gärna umgås med min sambo, familj och vänner. Jag har alltid varit väldigt pysslig, ritat, stickat, läst mycket och haft massa kreativa saker för mig. Men när helgerna gick åt till jobb med företaget så hamnade alla de sakerna på paus ganska länge. Men i takt med att jag har kunnat gå ner i tid på mitt andra jobb och nu har den tiden jag behöver för mitt företag så har mina intressen kommit tillbaka. Helt plötsligt blev jag jättesugen på att baka, läsa massa böcker, vara ute och springa. Men ritandet är det som har tagit längst tid.

Jag har tecknat sedan jag var 10 ungefär, då jag och mina kompisar läste mangaserien Witch (om någon minns den haha) och var helt besatta. Men de senaste 2-3 åren har jag knappt lyft en penna. Ett av mina mål både under 2018 och i år är att hitta ännu mer ”work/life balance” och det känns som jag har börjat hitta något riktigt bra. Jag har blivit noga med att inte kolla mailen när jag är ledig och jag arbetar inte längre på helger och kvällarna. Sedan så kom jag på att jag ville testa Bullet Journaling för hålla koll på mina dagar, småsaker i företaget som mitt program för mitt arbetsflöde inte riktigt täcker och för att samla alla idéer till youtube och kreativa fotograferingar. Och det var som att en damm öppnades och teckningar bara vällde ur mig haha. Först så satt jag och ritade och ritade i min Bullet Journal, och sedan så drog jag fram alla mina tuschpennor som jag har samlat på mig under lång tid. Och nu har jag tecknat nästan varje dag sedan dess. Och det är så kul!

Det bästa av allt, är att det känns som att när det blev tid över för att vara ledig och alla mina intressen har kommit tillbaka, så blev också mina arbetsdagar mycket mer fokuserade och jag känner mig även mer inspirerad gällande företaget. Nu längtar jag till måndag då jag ska börja redigera massor med bilder, och vet att jag har två mysiga dagar med avslappning framför mig innan dess. Så det blev som en win win-situation och jag är så tacksam och glad över det. Gud vad långt det här inlägget blev, men ja, jag är väldigt glad för detta. Jag älskar ju mitt jobb som fotograf och planerar hålla på med det länge, och då är det ju väldigt viktigt att man håller i längden. :)

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborgfotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborgfotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Jag försöker att bara rita det som känns roligt, och inte ha så mycket prestation i det hela. Och ehm, kanske borde använda mina glasögon… eftersom jag tydligen sitter så nära ritboken. 😂