NU BOKAS HÖST & VINTER 2024

Måndag och leveranser

Hej vänner! Idag är det måndag, och jag har jobbat på först snabbt i studion och sedan hemma. Jag gör ju 99% av redigeringen hemma (för att min dator i studion är sönder) och för att det är skönt att kunna jobba i pyjamas haha. Så idag har jag jobbat på som attan, och redigerat klart 3 fotograferingar. Det tar verkligen tid att göra klart bilderna, även om jag inte gör så tung redigering. Men speciellt nyföddbilder tar extra tid, då det ofta är mycket småpill i photoshop man ska göra. Dels brukar jag redigera bort alla små hudflagor (om inte föräldrarna önskar något annat), sedan se till att de inte har röda fläckar eller rivmärken eller annat, och sedan bara fixa så att bakgrunden och allt ser bra ut i färgton och ljus. Så när kunderna köper många digitala bilder så tar det ju sin lilla tid. Å andra sidan så älskar jag när kunderna gör det, för jag förstår verkligen att man inte vill lämna någon bild kvar haha!

I övrigt har jag väntat hemma hela eftermiddagen på ett paket från Fedex. Jag har nämligen klickat hem några superfina riktigt lyxiga gravidklänningar och de skulle levereras hem till mig under eftermiddagen. Nu när jag skriver detta så insåg jag att de var riktigt sena, och när jag spårade paketet så var det fast på Katrup. Ack ja, jag fick ändå mycket redigering gjord.

Nu ska jag bara svara på alla mailförfrågningar och sedan är det dags att avsluta arbetsdagen. Så kul med alla bokningar som kommer in, det verkar bli en riktig baby boom i mars-april, med massa gravidfotograferingar och nyföddfotograferingar. Superkul att det börjar bokas så mycket smash the cake också, jag visste det skulle bli populärt! 😍🎂

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg