diary.

Mina mål för 2017 och nya inför 2018

Mina mål för 2017 och nya inför 2018

Jag försökte hitta något inlägg med mina mål inför 2017, men jag verkar inte ha skrivit något förra året? Så tråkigt, jag som älskar att utvärdera och titta tillbaka. Men jag har funderat en del och kom ihåg några, så jag tänkte vi ska kika på dem och mina nya inför 2018. Jag tycker som sagt mer om att ha mål än nyårslöften, det bidrar till mer positivt tänk än massa måsten tycker jag. Och jag jobbar gärna mot dem men det är inte hela världen om det inte skulle gå som jag vill. ;)

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Inför 2017 ville jag…

+ Gå ner i tid på mitt andra arbete
Och det gjorde jag! Jag har jobbat som socionom under några år och har jobbat på att gå ner mer och mer i tid. Det har inte varit helt lätt att få det, men under hösten kunde jag äntligen få mer tid till företaget och nu under 2018 kommer jag smyga ner ordentligt igen. Det har varit så himla härligt, jag älskar ju hänga i studion och har känt att tiden räcker aldrig till, så jag är så glad för detta. 😍

+ Nå 1000 gillare på Facebook och instagram
Åh det låter så ytligt och töntigt när jag skriver det, men det handlar ju om att nå ut. Jag vill att fler kunder ska kunna se mitt arbete och hitta till mig, och då är ju sociala medier guld. Så det gjorde jag och det är jag glad för. Ni får gärna gå in och gilla, jag heter Fotograf Maria Ekblad på båda ställena!

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

+ Börja med min ramverkstad i studion
Att börja göra egna tavlor är nog det bästa jag har gjort i år. Jag har under tidigare år beställt produkter från leverantörer som jobbar mot fotografer, men jag ÄLSKAR kunna göra allt från att sticka rekvisita och fota bilden, till ett färdigt konstverk som kunderna kan hänga på väggen. Nästan alla mina kunder köper mina tavlor och det är så roligt att kunna erbjuda något gjort med kärlek, i god kvalitet och med lång hållbarhet.

+ – Fotopodden
Jag startade ju min podcast Fotopodden i början av 2017. Jag hade stora planer och intervjuade fotografer över hela Sverige om deras arbete och bildspråk. Det var superkul att göra, men jag har fått så himla mycket mer kunder under 2017 att jag nu inte hinner med den. Så därför sätter jag både plus och minus för det är absolut ett mål som jag har nått men det tog samtidigt en annan vändning än jag planerat från allra första början.

– Strukturera upp mina arbetstider
Suck, är inte det här något alla egenföretagare kämpar med? Det är så lätt att ”jag ska bara…” och ”en liten sak, det går fort”. Och även om det här är världens bästa jobb så tror jag att det är bäst att jobba när man jobbar och vara helt ledig när man är ledig. Så det får jag jobba ytterligare på under nästa år. Jag har iallafall skaffat en jobbtelefon och är numera alltid helt ledig på lördagar så det är ett steg på vägen.

Fotograf Maria Ekblad Nyföddfotografering i Göteborg

+ Chin up pose
Jag jobbar alltid på att förfina mitt poserande, och just den här posen är det många nyfödda som inte tycker om om man inte gör den i rätt stund. Så jag är glad att jag har fått till det med den posen, den är ju så fin. 😍

Inför 2018 vill jag…

Fotografera ett (hemligt) antal bebisar
Jag börjar närma mig 100 nu, vore kul att komma över den gränsen. ;)

Arbeta mer med att väva in rekvisita i mina fotograferingar
Jag älskar verkligen bilder i gulliga hinkar och byttor och vill göra detta mer.

Fotografera fler större bebisar
Även om jag främst är gravid- och nyföddfotograf så kommer ju ”mina” nyfödda tillbaka för 9-månaders och ettårsfotograferingar och det är så roligt. Har så mycket fotoidéer och ser fram emot detta.

Fotograf Maria Ekblad bebisfotografering i göteborg

Hålla min fotokurs för mammor
Ännu en sak jag verkligen ser fram emot! 4 februari går den av stapeln och har varit fullbokad sedan flera veckor tillbaka. Det ska bli jätteroligt att lära ut och träffa alla fotointresserade föräldrar.

Göra mer matlådor
Det här är ju inget jag känner jag behöver, men som jag borde. Så tråkig grej haha, men det kanske inte är rimligt att äta ute hur många luncher i veckan som helst…

Och sedan har jag lite fler privata mål som jag skriver upp i min anteckningsbok här hemma… Det känns ju som 2018 kommer bli ett toppenår!

 

yours truly

I bloggen delar jag med mig av  favoritbilder från fotograferingeringar, behind the scenes från studion och mitt liv som fotograf.

barnfotografering i alingsås